Foto: Cropix, Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

Biuk se vraća na Poljud, Sahiti otišao u Bundesligu, još tri igrača stigla na Opus Arenu

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratili smo iz minute u minutu
Piše: SN, HinaObjavljeno: 29. kolovoz 2024. 18:01

18.30 Enzo Barrenechea danas putuje u Valenciju gdje će se priključiti španjolskom velikanu. Argentinac će u Španjolsku ići na jednogodišnju posudbu.

18.00 Nizozemski nogometni reprezentativac Wout Weghorst (32) novi je član Ajaxa iz Amsterdama s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Iskusni se napadač vratio u domovnu nakon šest godina tijekom kojih je nosio dres Wolfsburga, Burnleya, Besiktasa, Manchester Uniteda i Hoffenheima.

Za nizozemsku reprezentaciju jw dosada upisao 39 nastupa uz 12 golova.

17.45 Talijanski nogometni drugoligaš Sampdoria otpustila je Andreu Pirla (45) s dužnosti trenera prve momčadi nakon samo tri utakmice u novoj sezoni.

Sampdoria je u novi pokušaj povratka u društvo najboljih krenula s jednim osvojenim bodom u prva tri kola što je vodstvu kluba bilo dovoljno da se zahvali Pirlu na suradnji.

Pirlo je vodio Sampdoriju i tijekom čitave prošle sezone te nije uspio vratiti momčad iz Đenove natragu u Serie A. Nakon ligaškog dijela natjecanja Sampdoria je bila sedma, a onda je ispala odmah u prvom krugu doigravanja za plasman u prvu ligu.

Sjajni igrač koji je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2006., a s Milanom i Juventusom šest naslova prvaka Italije, Pirlo se u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije iskazao. Ovo mu je bio treći posao glavnog trenera, a niti na jednom se nije zadržao duže od godine dana. Nakon neuspješnih epizoda na klupi Juventusa u sezoni 2020/21. i turskog Fatih Karagumruka i sezoni 2022/23. stigao je i neuspjeh sa Sampdorijom.

17.00 Hajduk je ekspresno pronašao zamjenu za Sahitija. Na Poljud se vraća Stipe Biuk. Više o tome pročitajte OVDJE.

16.30 Osijek je predstavio tri nova pojačanja. Riječ je o portugalskom krilnom napadaču Hernaniju, talijanskom braniču Alesaandru Tuiji i mladom Portugalcu Tiagu Dantasu. Više o tome pročitajte OVDJE.

Sad je i službeno, Emir Sahiti će iz Hajduka otići u njemački HSV. Transfer koji se najavljuje već danima dogovoren je za odštetu od 1,5 milijuna eura, od čega će splitskom klubu pripasti oko 1,2 milijuna.

Kosovar sutra putuje u Hamburg i, bude li sve u redu, potpisuje ugovor s novim klubom.

Opširnije pročitajte OVDJE.

image
ANTE CIZMIC Cropix

15.56 Mandela Keita prelazi u Romu, donosi Fabrizio Romano. Royal Antwerp bi za njega trebao dobiti 15 milijuna eura.

15.40 Dječak zaraznog osmijeha igra zadnju utakmicu za Rijeku, za najljepši oproštaj učinit će sve. Opširnije pročitajte OVDJE.

15.14 Liverpool je predstavio Federica Chiesu kao svojeg novog člana. Redsi su za njega Juventusu platili 12 milijuna eura.

15.00 Kalinić izvlači asa iz rukava: Pregovara se o povratku bivšeg napadača Hajduka!? Opširnije pročitajte OVDJE.

14.32 Roko Šimić već je na Otoku: Mladi Vatreni pred potpisom za novi klub. Opširnije pročitajte OVDJE.

14.21 Izgleda kako je postignut dogovor između Hajduka i HSV-a oko transfera Emira Sahitija. Tako barem tvrdi talijanski novinar Lorenzo Lepore koji je dodao da je ostalo samo da se potpiše ugovor.

14.05 Napoli je sve dogovorio s Manchester Unitedom u vezi transfera Scotta McTominaya. Papiri su potpisani i uskoro će i igrač potpisati ugovor s talijanskim velikanom. Transfer je vrijedan 30 milijuna eura, a Englezima pripada i 10 posto od idućeg transfera.

13.43 Sofyan Amrabat je na meti madridskog Atlética, odnosio Fabrizio Romano. Ovaj defenzivni veznjak ima 57 nastupa za reprezentaciju Maroka, a navodno Diego Simeone inzistira na njegovom dovođenju. Problem je samo što bi ga Fiorentina željela pustiti s obaveznim otkupom nakon ove sezone, a Atlético bi želio izbjeći tu obavezu.

13.20 Manuel Ugarte je obavio veći dio liječničkih pregleda i uskoro će potpisati za Manchester United. PSG bi za njega trebao dobiti 50 milijuna eura uz dodatnih 10 milijuna na ime raznih bonusa, javlja Fabrizio Romano.

12.57 Španjolci lansirali veliku priču: Brekalo odlazi u La Ligu, pregovori su već u tijeku? Opširnije pročitajte OVDJE.

12.40 Salzburg nastavlja s dovođenjem mladih talenata iz raznih krajeva Europe. Sada je u njihove redove stigao 18-godišnji Edmund Baidoo, dosadašnji član norveškog Songdala. Zanimljivo je da je u Baidoo u Norveškoj proveo samo pet mjeseci jer je stigao u ožujku iz ganskog kluba AsanSka. Odigrao je 22 utakmice za Songdal, u njima postigao devet golova i upisao sedam asistencija te mu je to bilo dovoljno za transfer u Salzburg koji ga je platio 3,3 milijuna eura.

12.07 Nadzorni odbor Hajduka odlučuje o dva velika izlazna transfera: Milijuni su u igri, a vremena je sve manje. Opširnije pročitajte OVDJE.

11.55 Brazilski veznjak André karijeru bi trebao nastaviti u Wolverhamptonu. Sky Sports piše kako je Fluminense pristao na transfer od 23 milijuna eura plus dodatna tri na ime mogućih bonusa. André ima pet nastupa za reprezentaciju Brazila, a sutra bi trebao doći u Englesku na liječničke preglede.

11.28 Aaron Ramsdale je na liječničkim pregledima kako bi postao novi igrač Southamptona, a Arsenal traži zamjenu na vratarskoj poziciji. Sky Sports donosi kako je glavna meta Joan García, vratar Espanyola kojeg Transfermarkt procjenjuje samo na 800 tisuća eura. Ovaj 23-godišnjak ima dva nastupa za U21 selekciju Španjolske.

image

Aaron Ramsdale

JOHN WALTON/PA IMAGES/PROFIMEDIA John Walton/pa Images/profimedia

11.10

Engleski klub Bournemouth doveo je na jednogodišnju posudbu španjolskog vratara Kepu Arrizabalagu iz Chelseaja, koji ga je već poslao u Real Madrid prošle godine.

Arrizabalaga je postao najskuplji vratar u povijesti kada je Chelsea platio njegovu otkupnu klauzulu od 80 milijuna eura Athletic Bilbau 2018. godine.

Kod "Modrih" je 29-godišnji Arrizabalaga počeo kao starter, a potom ga je Senegalac Edouard Mendy degradirao na klupu, da bi se vratio na startno mjesto.

Baskijac je s londonskim klubom odigrao više od stotinu utakmica Premier lige.

Kepa je cijelu prošlu sezonu bio posuđen Real Madridu dok je Belgijac Thibaut Courtois bio ozlijeđen.

Chelsea smanjuje svoju momčad uoči kraja ljetnog prijelaznog roka u Engleskoj, što je nužnost s obzirom na broj igrača pod ugovorom. Samo od vratara imaju Roberta Sancheza, Đorđa Petrovića i Filipa Jorgensena, angažirane izvan sezone.

Bournemouth, prošle godine dvanaesti, prvenstvo je započeo s brazilskim vratarom Netom, koji ima 35 godina.

10.50 Barcelona je u posljednji trenutak htjela dovesti Stefana Bajcetića na posudbu iz Liverpoola, ali od toga neće biti ništa. Kako javlja Fabrizio Romano, Bajcetič je na putu u Austriju kako bi se priključio Salzburgu na jednogodišnjoj posudbi. Barcelona ima problema s financisjkim fair-playem pa su u Liverpoolu procijenili da će posao s Austrijancima biti lakše izvesti.

10.30 Gorica je od Fulhama, s kojim je u dobrim odnosima, htjela posuditi Adriona Pajazitija, no Englezi su tu mogućnost odbili.

Ovaj 21-godišnji veznjak član je U21 momčadi Fulhama i igra za U21 reprezentaciju Albanije. Rođen je u Londonu, a proljetni dio prošle sezone proveo je u norveškom Haugesundu.

Više pročitajte OVDJE.

9.50 Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata želi dovesti Marija Balotellija. Talijanski napadač je trenutno bez kluba, a ranije je nastupao za Manchester City, Inter, Liverpool i Milan. Danas ima 34 godine i daleko je od slavnih dana.

9.15 Jedan od najboljih igrača Napolija, napadač Victor Osimhen, je u pregovorima sa saudijskim Al-Ahlijem, piše Nicolo Schira. Osimhena je htio Chelsea, ali izgleda da bi mogao presuditi novac. Saudijci mu navodno nude 30 milijuna eura mjesečno što može još porasti ako se ostvare razni bonusi. Napoliju nude 75 milijuna eura odštete.

8.40 Dinamo je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka s 2:0 pobijedio Qarabag i tako se s ukupnih 5:0 plasirao u najelitnije nogometno natjecanje.

Dok su Sergej Jakirović i igrači slavili ulazak u Ligu prvaka, navodno su se predstavnici Fiorentine sastali s čelnicima Dinama i predstavnicima Martina Baturine.

Gianluca Di Marzio je ranije tvrdio da Fiorentina nudi Dinamu 14 milijuna eura i neke bonuse Baturinu, a sada su predstavnici talijanskog prvoligaša došli vidjeti jesu li u Dinamu opće spremni pustiti svoju najveću zvijezdu.

Nije poznato kako su protekli ti razgovori, no teško da će Dinamo sada prodati Baturinu kada je napunio blagajnu ulaskom u Ligu prvaka.

8.15 Vitinho bi u petak trebao otputovati u Rio de Janeiro kako bi iz Burnleyja prešao u Botafogo. Fabrizio Romano javlja da će Englezi dobiti osam milijuna eura fiksno, te još dodatnih milijun eura na ime raznih dodataka. Burnleyju pripada i 10 posto od idućeg transfera.

7.45 Nordi Mukiele odlazi na jednogodišnju posudbu iz PSG-a u Bayer Leverkusen. S PSG-om ima ugovor do ljeta 2027. godine, ali Luis Enrique ga je preselio na klupu. Bayer će ga posuditi na godinu dana, ali nema pravo otkupa njegovog ugovora na kraju posudbe.

7.15 Eddie Nketiah vjerojatno napušta redove Arsenala. 25-godišnji engleski napadač na korak je do potpisa za Crystal Palace. Odšteta koja se spominje u ovom poslu je 30 milijuna eura + mogućih šest kroz bonuse.

Lijep pozdrav, dragi čitatelji! Kalendar će uskoro označiti završetak prijelaznog roka u ligama Petice. Pozivamo vas da s nama ispratite posljednje događaje na ljetnoj tržnici, a za početak - evo nekoliko najvažnijih poslova i priča jučerašnjeg dana:

► Talijanski novinar Lorenzo Lepore javlja da zagrebački Dinamo vodi pregovore oko transfera Nathanaëla Mbukua. Riječ je o 22-godišnjem krilnom napadaču iz Demokratske Republike Kongo koji je pod ugovorom s njemačkim bundesligašem Augsburgom. Mbuku može igrati i u veznom redu, a Transfermarkt ga procjenjuje na dva milijuna eura. U karijeri je, uz ranije spomenuti Augsburg, dio karijere proveo u Fleury Jugendu, Stade Reimsu i Saint-Étienneu.

► Osijek dogovorio čak četiri nova igrača! Stižu napadač, veznjak iz Benfice... Svi bi mogli debitirati na Poljudu. Više pročitajte OVDJE.

► Liverpool i Federico Chiesa su dogovorili sve uvjete. Fabrizio Romano donosi kako će se potpisati ugovor na četiri godine.

► Talijani su za Martina Baturinu spremni iskrcati milijune? Više pročitajte OVDJE.

► Nekadašnji junior Hajduka, Martin Sekulić, karijeru će nastaviti u ruskom Uralu. On je posljednje dvije sezone igrao u bugarskom Botevu, a sada je za 150 tisuća eura prešao u Ural.

Linker
05. rujan 2024 10:51