PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Dinamo doveo novo pojačanje, Portugalac potpisao za Osijek, čeka se velika objava s Poljuda

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 22:33
23:16

Podmladak španjolskog nogometnog prvoligaša Cadiza doveo je desnog beka Lovru Gubijana (19) iz juniorske momčadi zagrebačkog Dinama, izvijestio je u srijedu klub s juga Španjolske.

Gubijan, branič hrvatske U-19 reprezentacije, prošle sezone je nastupao za Dinamo u Ligi prvaka za mlade gdje je u pet nastupa postigao jedan pogodak.

"Dobrodošao Lovro!", poručila je preko Twittera momčad Cadiz CF Mirandilla.

Mlada momčad Cadiza pod vodstvom trenera Alberta Cifuentesa obnavlja sastav nakon što ju je ovaj tjedan napustilo pet igrača. Uvjeti Gubijanovog prelaska iz Dinama u Cadiz nisu objavljeni.

"Cadiz i Lovro Gubijan su postigli sporazum," izvijestili su kratko žuto-plavi iz pokrajine Andaluzije. Dinamo se nije oglasio oko odlaska mladog igrača.

Specijalizirana internetska stranica Transfermarkt navela je da je prešao iz Dinama u Cadiz besplatno, baš kao što ga je zagrebački klub besplatno bio doveo prije četiri godine iz susjedne Lokomotive.

Seniorska ekipa Cadiza skupila je četiri boda u početna tri kola Primere pa se nalazi na 10. mjestu među 20 klubova. (Hina)

22:33

Ono o čemu se pisalo već danima, sada je i službeno potvrđeno - Benjamin Pavard novi je igrač milanskog Intera.

Transfer je vrijedan 30 milijuna eura, zajedno s tri milijuna potencijalnih bonusa za minhenski Bayern.

22:28

Čelnici Intera pokazali su zanimanje za veznjaka Tottenhama Tanguya Ndombelea, javlja Gianluca Di Marzio.

Genoa je bila u ozbiljnim kalkulacijama sa Spursima, no predsjednik Daniel Levy još se jednom pokazao kao zahtjevan pregovarač - što je omogućilo Nerazzurrima da se uključe u licitaciju.

Ndombele, rekordna akvizicija vrijedna 74 milijuna eura za Spurse 2019. godine, prošlu je sezonu proveo na posudbi u Serie A u Napoliju.

22:19

Američki napadač Folarin Balogun (22) napustio je Arsenal i karijeru će nastaviti u redovima francuskog prvoligaša Monaca.

Mladi napadač je za momčad iz Kneževine potpisao ugovor na pet godina, a britanski mediji su izvijestili kako je odšteta za njega iznosila 40 milijuna eura.

Balogun je rođen u New Yorku, međutim njegova je obitelj emigrirala u London kada je imao dvije godine. Arsenalu se priključio s osam godina, a za seniorsku momčad "Topnika" je debitirao u listopadu 2020. godine.

Za Arsenal je upisao svega dva nastupa, a po jednu sezonu je proveo na posudbama u Middlesbroughu i Reimsu u čijem dresu je u 39 nastupa zabio 22 gola.

Igrao je za sve mlađe uzraste engleske reprezentacije, no u svibnju je prihvatio poziv iz američke seniorske vrste za koju je do sada odigrao dvije utakmice. (hina)

21:58

West Ham United vjerojatno neće uspjeti finiširati transfer napadača Corinthiansa Yurija Alberta.

Klubovi se nisu mogli dogovoriti u vezi cijene i cijeli se posao pokazao riskantnim po West Ham što je natjeralo Čekićare da napuste pregovore.

Klub iz istočnog Londona i dalje, pak, radi na dolasku napadača PSG-a Huga Ekitikea te je i dalje u pregovorima s predstavnicima Jesseja Lingarda iz Nottingham Foresta.

21:22

Borussia Dortmund pretekla je Bayern München u utrci za potpis braniča Southamptona Armela Bella-Kotchapa, javlja njemački Sky.

Bayernov fokus na potpisivanje Trevoha Chalobaha iz Chelseaja kako bi ojačao svoju posljednju liniju dao je Borussiji priliku koju su Crno-žuti objeručke iskoristili.

Novinar specijaliziran za transfere Florian Plettenberg upozorava, ipak, da dogovor s Bella-Kotchapom još uvijek nije finaliziran.

Prijedlog Borussije uključuje naknadu od 8 ​​milijuna eura za posudbu s obvezom kupnje od 20 milijuna eura sljedećeg ljeta, plus još najmanje 4,5 milijuna eura u isplatama bonusa.

20:53

Sutrašnji Rijekin protivnik Lille i dalje intenzivno radi na dolasku bivšeg napadača Barcelone te aktualnog ofenzivca Espanyola i danske reprezentacije Martina Braithwaitea.

32-godišnji Danac navodno inzistira na tom transferu, a u katalonskome klubu ostaju ravnodušni na njegove molbe i ne pristaju na ništa manje od 7,5 milijuna eura, premda ga Transfermarkt procjenjuje na 5 milijuna.

20:26

Mergim Berisha prešao je iz Augsburga u redove Hoffenheima. Donedavni suigrač Diona Drene Belje dosad je u Bundesligi postigao devet golova i upisao četiri asistencije u 23 odigrane utakmice.

Sada će se pridružiti napadaču Vatrenih Andreju Kramariću, a Augsburg bi trebao zaraditi oko 14 milijuna eura.

Ugovor 25-godišnjeg njemačkog ofenzivca vrijedit će do 2027. godine.

20:05

Monaco je najavio transfer napadača Folarina Baloguna iz Arsenala.

Sky Sports doznaje da će Arsenal dobiti 40 milijuna eura za 22-godišnjaka.

Topnici također imaju klauzulu o prodaji od 17,5 posto u ugovoru.

19:53

Fabrizio Romano izvještava o transferu talentiranog 21-godišnjeg ofenzivca Colea Palmera iz Man. Cityja u Chelsea.

Ugovor je navodno vrijedan oko 46 milijuna eura plus 6 milijuna eura bonusa. Navodno se još samo čeka formalnost liječničkog pregleda.

19:46

Fiorentina je odbila početnu ponudu Manchester Uniteda za posudbu Sofyana Amrabata, piše The Athletic.

United je navodno ponudio 2 milijuna eura u dvije rate tijekom sezone, s klauzulom o prekidu umetnutom u siječnju prije druge zakazane uplate.

Fiorentina navodno procjenjuje 27-godišnjeg veznjaka na 35 milijuna eura.

19:17

André Duarte, 25-godišnji portugalski središnji branič, novi je igrač NK Osijeka. Duarte u Osijek dolazi kao posuđeni igrač talijanskog drugoligaša Reggiane, a NK Osijek ima pravo otkupa njegovog ugovora. Riječ je o igraču koji je u mlađim uzrastima u Portugalu u jednom periodu bio u Sportingovoj školi nogometa, kasnije je igrao za Loures i Sacavenense, seniorski nogomet igrao je za Alvercu, Praiense i Estrelu prije nego je u sezoni 2022/23. prešao u redove rumunjskog prvoligaša Univeritea Craiova. Nakon sezone u kojoj je bio standardni prvotimac primijenio je sredinu i prihvatio poziv talijanskog drugoligaša Reggiane.

- Jako sam sretan što sam ovdje. Osijek je za mene novi izazov i želim pomoći momčadi u ostvarenju ciljeva koje ima. Kada se pojavila mogućnost dolaska u Osijek informirao sam se s o klubu i gradu, vidio predivan stadion i trening kamp, za ovo kratko vrijeme što sam ovdje uvjerio sam se da se radi o odličnoj sredini za mene, a nadam se da ću uskoro i zaigrati pred punim stadionom - rekao je André Duarte koji je će nositi dres s brojem tri.

19:12

Andrija Vukčević, kako neslužbeno doznajemo, spakirao je svoje stvari, pozdravio se s dugogodišnjim suigračima i u konačnici napustio Rijeku.

Opširnije pročitajte OVDJE

18:50

Barcelona i Aston Villa dogovorili su posudbu centralnog braniča Clementa Lengleta, javljaju engleski mediji.

Lenglet već ima iskustvo igranja u Premiershipu nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Tottenhamu. Potom se vratio u Kataloniju jer ima ugovor do 2026., ali očigledno više nije dio Xavijevih planova, čak mu nije dodijeljen ni broj dresa kada je počela nova sezona La Lige.

Sada je potvrđeno da će se 28-godišnji Lenglet vratiti na Otok i igrati za Villu na posudbi s opcijom otkupa.

18:09

Romelu Lukaku će ostatak sezone provesti u redovima Rome. Fabrizio Romao izvijestio je da je sve riješeno..

17:44

João Palhinha je jedan od igrača koji bi mogao promijeniti klub do kraja prijelaznog roka. Za ovog 28-godišnjeg portugalskog defenzivnog veznjaka je zainteresiran Bayern, ali problem bi mogla biti visoka odšteta koju traži Fulham za Palhinhu. Naime, oni su navodno ovog ljeta već odbili ponudu 60 milijuna funti od jednog engleskog kluba i traže 80 milijuna funti, odnosno oko 93 milijuna eura za Palhinhu. To je iznos kojeg Bayern ne želi platiti, posebno jer je Transfermarkt vrijednost Portugalca procijenio na 40 milijuna eura.

17:07

Claudemir Domingues de Souza, bivši igrač Club Bruggea, Copenhagena, Brage, Sivasspora, Vitessea, Al-Ahlija i Vizele, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Slaven Belupom. Claudemir, brazilac rođen 27. ožujka 1988., je u Nizozemskoj, Belgiji, Saudijskoj Arabiji, Danskoj, Portugalu i Turskoj upisao preko 500 nastupa te s pozicije veznog igrača postigao 33 pogotka i zabilježio 55 asistencija. Valja istaknuti da je igrao i 19 puta u Ligi prvaka te da je osvojio dansko i belgijsko prvenstvo, danski, belgijski i portugalski Kup te belgijski Superkup.

– Sretan što sam stigao u Koprivnicu. Kroz priču sa svojim bivšim suigračima koji su igrali u Hrvatskoj, čuo sam samo najbolje o klubu i o zahtjevnoj hrvatskoj ligi. Jedva čekam zaigrati i pokazati što mogu. Posljednjih nekoliko godina igram na poziciji ‘šestice’, ali ono što je najbitnije je da svojim igrama pomognem momčadi da bude bolja i da ostvaruje dobre rezultate. S koje pozicije ću to činiti odlučit će trener. Došao sam u Slaven da svojim pristupom budem primjer drugima, pogotovo mlađima kojima mogu pomoći svojim iskustvom i savjetom – rekao je Claudemir.

17:06

Marko Pajač ima novi klub. Ovaj 30-godišnji veznjak će sljedeću sezonu igrati u Reggiani kao posuđeni igrač Genove. Pajač je s nogometom počeo u Varaždinu da bi preko Radnika iz Sesveta, Lokomotive, mađarskog Videotona i slovenskog Celja u ljeto 2016. otišao u Italiju, točnije u Cagliari. Od tada često mijenja klubove, što s raznim posudbama, što s transferima pa je bio član Beneventa, Perugie, Empolija, Genove i Brescie pa je Reggiana njegov osmi talijanski klub. Do sada je prikupio 25 nastupa u Serie A i 120 u Serie B gdje će igrati i ove sezone.

17:00

Junior Dinama Anes Krdžalić stigao je na posudbu u Lokomotivu do kraja sezone, objavio je klub s Kajzerice na svojim društvenim mrežama.

16:08

HNK Hajduk i FC Sheriff Tiraspol postigli su dogovor o posudbi Tonija Silića te će 19-godišnji vratar Bijelih do kraja sezone nastupati za aktualnog prvaka Moldavije.

Toni do sada nije upisao službeni nastup za prvu momčad, ali je branio u 14 prijateljskih utakmica. S Hajdukom je prošao kompletne ljetne pripreme, a posljednji put nastupio je u prijateljskoj utakmici sa Sarajevom.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

15:45

Gabriel Vidović novo je pojačanje Dinama. Kako smo ranije najavili, u Zagreb je stigao na posudbu iz Bayerna. Vijest su danas službeno potvrdili iz redova hrvatskog prvaka. Više o svemu pročitajte OVDJE.

15:21

Čini se kako je Manchester City dogovorio dolazak novog pojačanja. Tako bi za 'Građane' trebao potpisati veznjak Wolverhamptona Matheus Nunes. Riječ je o verbalnom dogovoru, a financijska pozadina posla zasad nije poznata iako se nagađa o odšteti od nekih 60 milijuna eura uključujući bonuse.

14:42

Francuski 24-godišnji napadač Randal Kolo Muani nije se pojavio na treningu nogometaša Eintrachta u srijedu, a čini se da je taj njegov potez motiviran željom za transferom u Paris Saint-Germain, izvijestila je njemačka agencija dpa.

Klub iz Frankfurta je priopćio da je Kolo Muani bez dopuštenja propustio trening te zbog toga neće u četvrtak biti u momčadi na utakmicu kvalifikacija za Konferencijsku kigu u kojoj će Eintracht ugostiti Levski iz Sofije.

"Upoznali smo drugačijeg Randala i znamo da ovo nije njegov pravi karakter. Trenutno je pod velikim pritiskom, a ova reakcija je rezultat, što je pogrešno i što smo jasno dali do znanja njemu i njemu bliskim ljudima", rekao je sportski direktor Eintrachta Markus Kroesche.

Tijekom prošle sezone, Kolo Muani je svojim igrama privukao pažnju velikih klubova, a u utorak je za njemački Sky TV izjavio da je obavijestio čelnike Eintrachta o svojoj želji za prijelazom u Paris Saint-Germain.

"Želio bih se preseliti u Pariz i rekao sam to dužnosnicima kluba. Nadam se i želim da Eintracht prihvati ponudu iz Pariza te mi omogući ovaj transfer", rekao je Kolo Muani.

Prema pisanju njemačkih medija, Kolo Muani je dogovorio osobne uvjete petogodišnjeg ugovora s PSG-om koji je Eintrachtu ponudo 80 milijuna eura kao odštetu za napadača čija ugovorna obveza s klubom iz Frankfzrta vrijedi do ljeta 2027.

"Puno dugujem Frankfurtu. Navijači su mi dragi i uvijek sam se ponašao profesionalno. Dao sam sve od sebe za klub, ali nije tajna da je Paris Saint-Germain dao rekordnu ponudu za mene", rekao je Kolo Muani u razgovoru za Sky TV.

Prema medijskim napisima, Eintracht za svog najboljeg strijelca iz prošle sezone, koji je u 46 nastupa postigao 23 pogotka, traži od francuskog prvaka 100 milijuna eura. (Hina)

14:24

Krilni napadač Slavena Belupa Ante Crnac otputovao je u Poljsku kako bi dovršio transfer u redove tamošnjeg prvaka Rakowa za kojeg nastupaju hrvatski nogometaši Fran Tudor i Zoran Arsenić.

Više pročitajte OVDJE.

14:01

Luka Ćurković novi je igrač Slaven Belupa. Osamnaestogodišnji bočni igrač rođen u Zagrebu 26. kolovoza 2005. godine potpisao je trogodišnji ugovor. Ćurković je igrao u Školama nogometa talijanskog Udinesea, Intera iz Zaprešića i Istre 1961, a valja istaknuti da je bio i U-18 reprezentativac Hrvatske.

– Prije svega, htio bih se zahvaliti klubu na ukazanom povjerenju i prilici. Jedino kako se mogu odužiti i zahvaliti je predanim radom na svakom treningu. Do sada što sam vidio, u svlačionici vlada zaista pozitivna atmosfera, dobro i jako se radi i uvjeren sam da ćemo biti sve bolji i bolji. Imamo veliki broj kvalitetnih igrača i na kraju će to rezultati i pokazati – rekao je Ćurković po potpisu ugovora.

13:59

Dinamo bi danas trebao službeno objaviti dolazak Gabriela Vidovića, 19-godišnjeg ofenzivca koji je stigao iz Bayerna na posudbu, uz opciju da Modri otkupe njegov ugovor za četiri milijuna eura.

Ovdje donosimo priču o U21 reprezentativcu Hrvatske, za kojega upućeni kažu da ima "wow" efekt te da je pravi lider na terenu.

image
Mladen Lackovic/Imago Sportfotodienst/Profimedia

13:47

Ovo ljeto je rekordno po pitanju potrošnje na nogometnoj tržnici. Naime, Transfermart je iznio podatak kako su klubovi diljem svijeta u ovom prijelaznom roku do sada potrošili 7,63 milijarde dolara te je tako srušen rekord od 7,57 milijardi koji se dogodio u ljeto 2019. S obzirom na inflaciju i saudijsku transfer ofenzivu ovaj podatak nije iznenađujuć, a upravo su Saudijci odigrali veliku ulogu u rušenju ovog rekorda. Zanimljivo je vidjeti kako su španjolski klubovi ovog ljeta potrošili ukupno jednu milijardu eura manje nego prije četiri godine.

image

Usporedba transfera 2019. i 2023.

TRANSFERMARKT

13:20

Dean Klafurić je službeno predstavljen kao novi trener FK Veleža. Hrvatski stručnjak je tako na klupi naslijedio Nedima Jusufbegovića s kojim je klub sporazumno raskinuo suradnju nakon što je u tri utakmice osvojio samo pet bodova.
Klafurić je prije Veleža sjedio na klupi mađarskog Honveda, a s varšavskom Legijom je osvojio duplu krunu u Poljskoj. Osim toga, dio karijere je odradio kao pomoćnih Zorana Mamića, a bio je i izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije.
Debi na klupi Veleža će mu biti u nedjelju 3. rujna u 19:45 kada im na stadion Rođeni dolazi Željezničar. Velež je u zadnjoj utakmici poražen od Sarajeva s 1:0, no odigrao je dobar susret pa Klafurić ima temelja za podizanje ekipe koja želi biti u gornjem domu BiH Premijer lige.

13:19

Randal Kolo Muani je još jedan od nogometaša koji su odlučili štrajkati kako bi ih aktualni klub prodao u onaj željeni. Ovaj 24-godišnji francuski napadač je na meti PSG-a, ali Eintracht ga ne želi pustiti ispod 100 milijuna eura. Parižani su, kako donose njemački mediji, ponudili dosta manje, ali pregovori i dalje traju. Kako bi čelnicima Eintrachta poručio kako bi bilo dobro da ga prodaju, Kolo Muani je odlučio preskočiti današnji trening, a iz Eintrachta su odmah rekli kako zbog toga nije u konkurenciji za uzvratnu utakmicu playoffa kvalifikacija koju Eintracht igra sutra protiv Levskog. Spomenimo kako je Eintracht Kolo Muanija prije samo godinu dana doveo besplatno iz Nantesa. Za koliko god ga prodaju, bit će to dobra zarada za njih...

13:01

Lijevi branič Christopher Lenz napustio je Eintracht i pridružio se momčadi RB Leipziga, dok je u Frankfurt stigao alžirski veznjak Fares Chaibi koji je do sada igrao za francuski Toulouse.

Lenz je s Leipzigom potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja za još jednu godinu, a procjenjuje se da je vrijednost ugovora jedan milijun eura.

"Dovođenjem Christophera Lenza popunili smo i posljednju prazninu u našoj momčadi. Sad imamo barem dvojicu igrača na svakoj poziciji i više nikoga ne moramo dovesti", izjavio je sportski direktor RB Leipziga ;ax Eberl.

U 28-godišnjem braniča koji uglavnom igra na lijevom boku, stručnjaci ponajviše vide zamjenu za njemačkog reprezentativca Davida Rauma, ali Lenz može igrati i na poziciji stopera ili u defenzivnom dijelu veznog reda.

U Leipzigu je ovo ljeto prošlo u znaku velikih promjena u svlačionici. Došla su desetorica novih igrača, a Leipzig su napustila osmorica među kojima su najznačajniji transferi Joška Gvardiola u Manchester City, Christophera Nkunka u Chelsea, Dominika Szoboszlaija u Liverpool te Konrada Laimera u Bayern.

U isto vrijeme kad je Lenz predstavljen u Leipzigu, Eintracht je obznanio potpisivanje petogodišnjeg ugovora s 20-godišnjim alžirskim reprezentativcem Faresom Chaibijem.

Chaibi je prošle godine s Toulouseom osvojio Kup Francuske, a u 41 utakmici je postigao osam golova.

Procjenjuje se da je Eintracht za Chaibijev angažman francuskom prvoligašu platio oko 10 milijuna eura odštete.

"U Faresu Chaibiju smo dobili igrača koji je mlad i sposoban za napredak, a već sada ima dosta domaćih i međunarodnih nastupa u seniorskoj konkurenciji. Može igrati na više ofenzivnih pozicija i svojim će karakteristikama unaprijediti našu igru", izjavio je sportski direktor Eintrachta Timmo Hardung. (Hina)

11:22

West Ham pred zaključenje prijelaznog roka želi dovesti dva pojačanja. Jedan od njih je Jesse Lingard koji je trenutno u statusu slobodnog igrača i s kojim 'Čekićari' obavljaju pregovore o dolasku u njegov klub dok bi londonski klub od PSG-a želio dobiti napadača Huga Ekitikea, bilo na posudbu, bilo kroz otkup ugovora.

11:02

André Duarte, 195 centimetara visoki Portugalac, novo je pojačanje Osijeka na stoperskim pozicijama. U tijeku su liječnički pregledi i ugovor bi uskoro trebao biti potpisan.

Više pročitajte ovdje.

image
Razvan Pasarica/sport News/profimedia

10:40

Luka Bogdan je još sa 17 godina iz splitskog Adriatica otišao u Salzburg, a nakon toga je igrao u danskom Kögeu te slovenskim Zavrču i Krki prije nego je u ljeto 2016. otišao u Italiju potpisavši ugovor s Vicenzom. Uslijedio je prelazak u Cataniju, zatim u Livorno koji je za njega 2018. platio 850 tisuća eura. Sljedeća postaja bila mu je Salernitana, prvo na posudbu, a zatim kao otkupljen igrač. No, Salernitana ga je ubrzo posudila Ternani koja ga je otkupila ovog ljeta, a sada poslala na novu posudbu u Ascoli.

10:27

Ajax je doveo svoje jubilarno, deseto pojačanje ove sezone - u Amsterdam je došao gruzijski reprezentativac Georges Mikautadze. Ovaj 22-godišnji napadač je do sada igrao u francuskom Metzu, u prve tri ovosezonske utakmice Ligue 1 je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, a lani je u francuskoj drugoj ligi postigao 23 gola i imao 8 asistencija u 37 nastupa. Ajax ga je platio 16 milijuna eura.

10:21

Filip Uremović trebao bi uskoro i službeno postati novo pojačanje Hajduka, a njega nam je nešto bolje predstavio Tomislav Dujmović, nekadašnji igrač RNK Split, a danas menadžer. Razgovor s Dujmovićem pročitajte OVDJE.

09:43

Dogodilo se, eto, i Chelseaju da ovog ljeta udari o zid. Pregovori nisu ni počeli, Arsenal je odbio uopće i saslušati ponudu sa Stamford Bridgea za Emilea Smitha Rowea. Iza 23-godišnjeg veznjaka i povremenog engleskog reprezentativca je teška godina. Prošle je sezone zbog operacije prepona odigrao tek 14 utakmica za Arsenal, niti jednom na terenu nije proveo dulje od jednog poluvremena, a na početku aktualne još uvijek nije dobio šansu.

Na klupi za rezerve sjedio je uvodne tri prvenstvene utakmice, dok je u utakmici Community Shielda protiv Manchester Cityja u igru ušao tek u 87. minuti. (gđ)

image
Mark Cosgrove/zuma Press/profimedia

09:32

10 najskupljih transfera ovoga ljeta:

image

Najskuplji transferi u ljeto 2023.

SPORTSKE NOVOSTI

09:25

U Wolverhamptonu su zauzeli čvrsti stav, iako Matheus Nunes insistira na odlasku u Manchester City transfer se neće dogoditi ne podignu li s Etihada ponudu koja trenutno iznosi 60 milijuna eura. A vremena je sve manje. Portugalac odbija trenirati, ali takva ucjena nije naišla na plodno tlo u njegovom klubu. Nunes je u Wolverhampton stigao prošlog ljeta u transferu vrijednom 45 milijuna eura iz Sportinga, a ugovorom je vezan sve do ljeta 2027.

08:26

AC Milan je poslao ponudu za Mehdija Taremija, otkriva Fabrizio Romano. Ukupni transfer bi trebao koštati 15 milijuna eura, a ostaje za vidjeti hoće li Porto pristati na ove uvjete. Romano tvrdi da je srijeda ključan dan za Milan.

08:13

Torino, kojeg s klupe vodi naš Ivan Jurić, je bacio oko na braniča Tottenhama Japheta Tanagangu, javlja talijanski novinar Luca Bendoni.

07:15

Marco Verratti je jako blizu odlaska iz PSG-a. Al-Arabi je ponudio oko 45 milijuna eura i uskoro slijedi dogovor klubova. U PSG-u više ne računaju na talijanskog veznjaka pa je i njemu u interesu otići iz Pariza.

06:44

Barcelona je spremna aktivirati 'operaciju João Félix' u sljedećih 48 sati, javlja Fabrizio Romano. Ofenzivac za kojeg je svojevremeno Atlético Madrid izdvojio 127 milijuna eura želi transfer na Camp Nou i navodno će druge klubove razmotriti samo ako dogovor s Barcom propadne.

06:42

Dobro jutro! Bliži se kraj ljetnom prijelaznom roku u velikom dijelu nogometne Europe. Evo presjeka najznačajnijih događaja od utorka:

  • Kako doznajemo, mladi hrvatski reprezentativac Gabriel Vidović (19) novi je igrač zagrebačkog Dinama.
  • Mediji u Italiji javljaju da je bivši nogometaš Dinama Marko Pjaca na korak do dolaska u Rijeku. Pjaca je prije sedam godina napustio Maksimir kao velika zvijezda, ali ozlijede i nesreće su ga udaljile o prve ekipe Stare dame.
  • Filip Uremović trebao bi uskoro potpisati za Hajduk.
  • Čini se kako poslovna suradnja Bayerna i Tottenhama nije završila mega-transferom Harryja Kanea. Njemačkom je prvaku zanimljiv još jedan engleski reprezentativac. Radi se i 29-godišnjem Ericu Dieru.
  • PSG želi osvježiti i ojačati svoj napad, a jedna od meta mu je Randal Kolo Muani, 24-godišnji napadač koji je trenutno član Eintrachta iz Frankfurta.
Linker
17. svibanj 2024 08:06