AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

Arsenal sprema najveći transfer ljeta, Hajduk pronašao pojačanje ‘preko bare‘

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2024. 19:23

19.00 Tek što su u Arsenalu osigurali svoje prvo vrhunsko ovosezonsko pojačanje, Riccarda Calafiorija iz Bologne, već su bacili oko na sljedeću superzvijezdu. Engleski viceprvak želi iz lisabonskog Sportinga u London namamiti 26-godišnjeg centarfora Viktora Gyökeresa i ostvariti najskuplji ljetni transfer.

Arsenal je navodno spreman ponuditi između 65 i 70 milijuna eura za švedskog reprezentativca (20 utakmica, 6 golova). Vijest je prenio stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

image

Viktor Gyökeres

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Činjenica da trener Topnika Mikel Arteta želi Gyökeresa za prvo napadačko rješenje nije nikakvo iznenađenje s obzirom na hvalevrijednu statistiku napadača. Prošle je sezone dao čak 43 gola i pridodao 15 asistencija u 50 nastupa, što znači da je izravno sudjelovao u postizanju gola više od jednom po utakmici.

18.16 A dok Hajduk "škica" nova pojačanja u MLS-u, jedan njegov bivši igrač odlučio se skrasiti upravo u toj ligi.

Chidozie Awaziem (27), koji je u Splitu igrao na posudbi u sezoni 2022./23. te s Bijelima osvojio Kup, novi je igrač Cincinnatija. Amerikanci su nigerijskog stopera otkupili od Boaviste. Ugovor je potpisan do kraja 2025., uz opciju produljenja na još dvije godine.

Paralelno s početkom nove sezone, koju će Hajduk večeras na Poljudu ovoriti protiv HB Tórshavna, Gennaro Gattuso radi na sljedećim pojačanjima.

Nova meta Gattusa i Kalinića je mladi desnokrilni napadač Esmir Bajraktarević, 19-godišnji mladić koji ima državljanstvo BiH i SAD, a u mladoj reprezentaciji Amerike je suigrač Rokasa Pukštasa.

Više pročitajte OVDJE.

16.51 Fran Brodić (27) napustio je Dinamo, koji ga je prodao mađarskom Újpestu za odštetu od milijun i pol eura.

Brodić je, doznajemo, danas na liječničkom pregledu u Mađarskoj, nakon čega će uslijediti službeno predstavljanje.

Za Dinamo je odigrao 20 utakmica, zabio devet golova i upisao tri asistencije.

Opširnije donosimo OVDJE.

Predsjednik Rijeke Damir Mišković ne odustaje od cijene koju je izvjesio za Marca Pašalića. Prema informacijama koje imamo, Dinamo ga sigurno neće dobiti za iznos manji od tri i pol milijuna eura, plus bonusi i postotak od sljedećeg transfera.

Pašalić će večeras biti u startnoj postavi Rijeke protiv Hunedoare.

Opširnije pročitajte OVDJE.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

15.20 Turski nogometni doprvak Fenerbahce angažirao je marokanskog reprezentativnog napadača Youssefa En-Nesyrija (27), dosadašnjeg člana Seville, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Vrijednost transfera se procjenjuje na 20 milijuna eura čime je En-Nesyri postao najskuplji igrač u klupskoj povijesti.

14.30 Manchester United razmatra mogućnost zamjene s milanskim Interom prema kojem bi Aaron Wan-Bissaka prešao u Italiju, a Denzel Dumfries otišao na Old Trafford, piše The Athletic.

Tvrdi se da je Wan-Bissaka odbio West Ham i želi prijeći u milanski Inter ovog ljeta - ili kao slobodan igrač kada mu ugovor istekne u lipnju 2025. godine.

To je navodno dovelo do ideje o kojoj su raspravljali posrednici prema kojoj bi 26-godišnjak otišao u Inter, a Dumfries krenuo u suprotnom smjeru, iako trenutno još nema napretka po pitanju dogovora.

image
EVERY SECOND MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Every Second Media/alamy/alamy/profimedia

14.00 "Naša financijska situacija se znatno popravila. Danas možemo dovoditi jaka imena. Uskoro ćemo pojasniti kakvo je stanje", riječi su predsjednika Barcelone Joana Laporte.

Poznato je da Katalonci već neko vrijeme pokušavaju u svoje redove dovesti sjajni španjolski dvojac s Eura, Danija Olma i Nicu Williamsa, a možda će se upravo ubrzo konkretizirati interes za bivšeg dinamovca koji bi zagrebačkom klubu osigurao pozamašan iznos.

13.00 Francuski napadač Moussa Diaby (25) napustio je redove engleskog nogometnog prvoligaša Aston Ville te će karijeru nastaviti u saudijskom Al-Ittihadu s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Diaby je u Villu stigao prošlog ljeta iz Bayera iz Leverkusena za 52 milijuna funti te je u svojoj jedinoj sezoni na Otoku postigao 10 golova u 54 nastupa u svim natjecanjima.

Vrijednost Diabyjeva transfera u Al-Ittihad nije objavljena. (Hina)

12.30 Novinar Sky Sporta Florian Plettenberg javlja kako je Bayern prihvatio ponudu West Hama za desnog beka Noussaira Mazraouija. Riječ je o cifri od 15 milijuna eura plus četiri milijuna potencijalnih bonusa.

Također navodi kako postoji za sada samo verbalni dogovor, te da bi se u utrku još uvijek mogao uključiti Manchester United, koji je također zainteresiran.

11.30 Prema pisanju njemačkog Sky Sporta, talijanski Juventus je "bacio pogled" na igrača Borussije Dortmund, Karima Adeyemija. Prema navodima, Nijemci traže cifru između 40 i 50 milijuna eura.

10.30 Realov lijevi bek Ferland Mendy potpisat će novi ugovor s Kraljevskim klubom, javlja Marca. Francuz će tako ostati na Bernabeu do najmanje 2027. godine, a u ugovoru će postojati i opcija o produljenju za dodatnu godinu.

9.50 Prije odlaska Rijeke na utakmicu s rumunjskim Corvinulom, za stol su sjeli predsjednik kluba s Rujevice Damir Mišković i sportski direktor Modrih Marko Marić. Tema je jasno bila ona o kojoj smo pisali prethodno vrijeme, mogući dolazak hrvatskog reprezentativca Marca Pašalića u Dinamo. Više pročitajte OVDJE.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

8.30 Najpoznatiji svjetski insajder Fabrizio Romano javlja kako će Antonio Rüdiger ostati u Realu, unatoč unosnim ponudama iz Saudijske Arabije. Nijemac je fokusiran na Realov projekt, klub ga smatra 'nedodirljivim', tako da će Rüdiger i sljedeće sezone braniti dres Kraljeva.

7.11 Engleski insajder David Ornstein preko noći je objavio kako se bliži najveća prodaja u povijesti Arsenala. Riječ je, naime, o Emileu Smith-Roweu, mladi 23-godišnjak će izvjesno napustiti Topnike i prijeći u redove premierligaša Fulhama za nešto više od 40 milijuna eura.

Dragi čitatelji, dobro vam jutro! Pred nama je još jedan uzbudljiv dan na nogometnoj tržnici, stoga vas pozivamo da i danas s nama pratite ključne događaje ljetnog mercata. Za početak, prisjetimo se najvažnijih jučerašnjih priča:

► Insajder Gianluca Di Marzio navodi kako Napoli i Chelsea nastavljaju pregovarati o transferu Romelua Lukakua. Belgijac želi doći kod svog starog poznanika Antonija Contea, a Chelsea nema problem s prodajom. No, Londončani ne žele prodati Lukakua za maneje od 35 milijuna eura, a Napoli bi radije poslao 10 manje.

► Barcelona je pronašla prvo pojačanje ovog ljeta. U katalonski klub stiže Pau Victor, transfer iz Girone vrijedi tri milijuna eura.

► Izbornik Sylvinho produžio je suradnju s reprezentacijom Albanije nakon što je namučio Vatrene na Euru. Više pročitajte OVDJE.

► Počela je licitacija za krilnog napadača Rennesa Désiré Douéa i sada je samo preostalo vidjeti na kojoj će se cifri zaustaviti. Bayern je, naime, u utorak poslao službenu ponudu za 19-godišnjaka tešku 55 milijuna eura, a samo dan kasnije PSG je nadmašio taj iznos i ponudio 60 milijuna eura za transfer.

Linker
05. rujan 2024 17:39