Transferi SN lajv

 SN, PROFIMEDIA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO Juranović dobio novog suigrača, Saudijci dovode legendu Liverpoola, Vatreni na korak do Citya

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2023. 22:30
22:30

Union Berlin je doveo novo pojačanje. Klub našeg Josipa Juranovića se pojačao u veznom redu i to za Lucasa Tousarta, 26-godišnjeg Francuza koji je do sada igrao u Herthi, a kojeg je Union Berlin platio tri milijuna eura. Tousart je četvrto ovosezonsko pojačanje Union Berlina. Prije njega su došli Diogo Leite, Mikkel Kaufmann i Lennart Grill.

22:22

Jordan Henderson će najvjerojatnije biti sljedeći nogometaš koji će zaigrati u Saudijskoj Arabiji. Zanimanje Al-Ettifaqa, kojeg vodi Steven Gerrard, za Liverpoolovog veznjaka traje već neko vrijeme, a Sky Sports javlja kako su se klubovi dogovorili oko odštete. Ona bi trebala iznositi 12 milijuna funti, odnosno oko 13,8 milijuna eura, a Henderson bi trebao u sljedeće dvije godine zarađivati 200 tisuća funti tjedno. Odnosno, oko 230 tisuća eura.

22:11

Nicolò Turco je 19-godišnji napadač talijanske U19 reprezentacije. Iz Genove je s 14 godina prešao u Juventus za čiju je mladu momčad prošle sezone postigao 13 golova i imao 8 asistencije, a nedavno je s reprezentacijom postao prvak Europe. Sve to je bilo dovoljno Salzburgu da ga dovede u svoju momčad, a TuttoMercatoWeb tvrdi kako će Juventus na ime odštete dobiti četiri milijuna eura.

21:42

Ofenzivni veznjak Benfice Tiago Dantas navodno je sve dogovorio s AZ Alkmaarom.

Kako doznaje portugalski Record, pregovori su blizu završetka pa će U-21 reprezentativac Portugala nastupati za nizozemsku momčad sljedeće sezone.

Prošle je sezone igrao na posudbi za grčki PAOK i postigao pet golova u 32 susreta.

20:31

Fabrizio Romano tvrdi kako su Leipzig i Manchester City dogovorili transfer Joška Gvardiola. Opširnije pročitajte OVDJE.

20:29

Kako bi izgledala najbolja momčad sastavljena od Hrvata koji su ovog ljeta službeno promijenili klubove? Pogledajte OVDJE.

20:29

Juan Cuadrado službeno je predstavljen kao novi igrač milanskog Intera.

Kolumbijski branič u klub stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Juventusom.

Za Nerazzurre je potpisao do lipnja 2024. godine, a godišnja bi mu zarada trebala iznositi 2,5 milijuna eura.

18:54

RB Leipzig doveo je nizozemskog veznjaka Xavija Simonsa na jednogodišnju posudbu iz PSG-a, objavila su oba kluba.

20-godišnjak se u srijedu vratio u Pariz, potpisavši četverogodišnji ugovor nakon jedne sezone provedene u PSV Eindhovenu.

U Nizozemskoj je Simons bio drugi najbolji strijelac lige s 19 golova u 34 utakmice.

Podsjetimo, još prekjučer je Transfermarkt sa stopostotnom vjerojatnošću 'smjestio' talentiranog Nizozemca u - splitski Hajduk, a više o tome pročitajte OVDJE.

18:06

Milan je doveo i peto pojačanje za novu sezonu. Nakon što su momčad ranije pojačali Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Luka Romero i Marco Sportiello, napravio je to i Tijjani Reijnders. Ovaj 24-godišnji veznjak došao je u Milan iz AZ Alkmaara za 19 milijuna eura, a s talijanskim klubom je potpisao ugovor do 2028. godine.

16:51

Jordan Henderson će propustiti prijateljsku utakmicu protiv Karlsruhera zbog sve većeg interesa iz Saudijske Arabije.

Sky Sports News otkrio je ranije ovog mjeseca da kapetan Liverpoola razmišlja o prelasku u Al-Ettifaq, koji vodi Steven Gerrard.

Henderson nije jedini igrač Liverpoola za kojeg se zanima saudijska profesionalna liga, i Fabinho bi trebao osigurati prelazak u prvaka Al-Ittihad za 40 milijuna funti.

image

Jordan Henderson

MI NEWS Nurphoto Via Afp

15:53

Predsjednik Lazija Claudio Lotito inzistira na tome da klub nije primio ponude za svojeg napadača Ciru Immobilea.

Sportitalia je u srijedu izvijestila da je Lazio dobio ponudu od 30 milijuna eura od saudijskog kluba za talijanskog reprezentativca, dok je ponuda za Immobilea bila 18 milijuna eura po sezoni.

Međutim, predsjednik kluba Lotito demantirao je da su Biancocelesti ikada dobili formalnu ponudu za svog napadača.

- Immobile nije na tržištu, a mi Lazio nismo dobili nikakvu ponudu - rekao je Lotito za Il Corriere dello Sport. U prethodnom intervjuu Lotito je tvrdio da je 'minimalna' tražena cijena za Immobile 50 milijuna eura.

15:46

Gdje će Harry Maguire nastaviti karijeru? Nakon što mu je Erik ten Hag oduzeo kapetansku vrpcu sve su glasnije priče kako će 30-godišnji stoper napustiti redove 'Crvenih vragova'. Nekoliko klubova se spominjalo u kontekstu njegovog angažmana, a sada Daily Star donosi pomalo senzacionalnu priču kako bi Maguire sljedeće sezone mogao igrati za Chelsea. Navodno Mauricio Pochettino ne bi imao ništa protiv takvog raspleta događaja.

15:19

Odvjetnik Romelua Lukakua Sebastien Ledure spreman je prihvatiti Al-Hilalovu ponudu, ali napadač Chelseaja i dalje čeka Juventus, prema pisanju torinskog Tuttosporta. Prema navodima saudijski klub je odlučio podebljati ponudu i ponuditi Belgijcu plaću vrijednu 80 milijuna eura za dvije godine.

Ta cifra čini se prihvatljivom napadačevom odvjetniku Ledureu, ali Lukaku još čeka Juventus. Iskusni 30-godišnjak ne želi napustiti Europu, a čini se da je Juventus jedini zainteresirani klub na Starom kontinentu.

Juventus je spreman ponuditi 40 milijuna eura Chelseaju, ali ne može poslati službenu ponudu ako ne proda Dušana Vlahovića.

15:18

Rijekin ofenzivni veznjak Prince Ampem sve je bliže potpisu za turskog drugoligaša Eyüpspor.

25-godišnji Ganac postat će član kluba čiji je trener proslavljeni igrač Galatasaraya i Barcelone Arda Turan.

Ampem je na Rujevicu stigao 2021. i u tom periodu postigao osam golova u 67 nastupa.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

14:43

Engleski reprezentativac Kyle Walker pridružit će se ostatku momčadi Manchester Cityja na letu za Japan - iako je njegova budućnost još uvijek u zraku.

Igrači Cityja vratili su se punim predsezonskim treninzima u ponedjeljak u Manchesteru, a danas će otputovati na turneju po Aziji. Jedna od njihovih utakmica je upravo protiv Bayera, koji i dalje želi potpisati Walkera, prema Fabriziju Romanu.

Sljedeći tjedan mogao bi biti ključan za 33-godišnjaka, koji ima još godinu dana do kraja trenutnog ugovora s Cityjem. Službena ponuda Bayerna za braniča još nije stigla.

Juventus je također kasno pokazao interes za Walkera, ali, poput Bayerna, talijanski divovi još nisu poslali službenu ponudu za njega.

image
MARTIN RICKETT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Martin Rickett/pa Images/profimedia

14:17

U slučaju da Riyad Mahrez napusti Manchester City i ostvari transfer u saudijski Al Ahli, Građani će pokrenuti ofenzivu i pokušati potpisati Barceloninog Brazilca Raphinhu, javlja novinar Footmercata Santi Aouna.

Mahrez je već dogovorio osobne uvjete sa saudijskim klubom, a cifra koju City traži za transfer je 30 milijuna eura. Čelnici Manchester Cityja i agent Deco već su obavili početne razgovore, a poznato je i da je Barcelona spreman poslušati ponudu za svakog svojeg igrača, uključujući Raphinhu.

13:34

Pierre-Emerick Aubameyang novo je pojačanje francuskog Marseillea, javlja talijanski transfer stručnjak Fabrizio Romano.

Gabonski napadač potpisat će trogodišnji ugovor do lipnja 2026. godine, dok francuski klub neće morati platiti nikakvu odštetu engleskom Chelseaju. Aubameyang će sutra obaviti liječnički pregled i potpisati ugovor s klubom.

12:42

Dinamov kapitalac Luka Ivanušec dobio je tri ponude klubova iz Lige petice, ali ih je sve odbio zbog nizozemskog Feyenoorda. U pitanju su bili njemački Wolfsburg, španjolska Mallorca i talijanska Fiorentina.

Više o cijeloj transfer sapunici možete pročitati ovdje.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

12:15

Irski reprezentativac i donedavni desni bek Atletico Madrida Matt Doherty osigurao je povratak u engleskog prvoligaša Wolverhampton. Doherty će se vratiti u klub iz kojeg je prvobitno otišao u Tottenham 2020. godine.

Danas će se odraditi liječnički pregled nakon čega će Doherty potpisati ugovor.

11:52

Novi engleski drugoligaš Leeds United službeno je potvrdio svoje prvo pojačanje ove sezone. Iz redova Chelseaja Leedsu se pridružio velški reprezentativac Ethan Ampadu (22). Mladi branič potpisao je četverogodišnji ugovor, a odšteta koja je pripala londonskom velikanu iznosi oko 8 milijuna eura plus bonusi.

Tijekom protekle četiri sezone proveo je neko vrijeme izvan Chelseaja na posudbi, prvo s RB Leipzigom u njemačkoj Bundesligi. Vratio se u Englesku sa Sheffield Unitedom za sezonu 2021./22., nastupivši 25 puta za Bladese u Premier ligi. U posljednje dvije kampanje Ampadu je upisao 60 nastupa u talijanskoj Serie A, za Veneziju i Speziju.

11:14

Nakon što je nedavno na sudu ostao oslobođen od svih optužbi za silovanje i seksualno napastovanje, Benjamin Mendy se vratio nogometu.

Mendy je potpisao dvogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem Lorientom. Francuz ima 28 godina, a posljednju utakmicu je odigrao u kolovozu 2021. godine. Ugovor s Cityjem mu je istekao pa je do sada bio u statusu slobodnog igrača.

11:04

Engleski Fulham poslao je prvu pisanu ponudu za braniča Ajaxa Calvina Basseya, vrijednu 17 milijuna eura. Ajax tek treba odgovoriti na ponudu za svestranog 23-godišnjaka za kojeg se zainteresirao još jedan premierligaš, Brighton.

Bassey, koji ima još četiri godine ugovora, pridružio se Ajaxu prošlog ljeta nakon dvije godine u Rangersima gdje je upisao ukupno 65 nastupa, te osvojio naslov prvaka 2021. i Škotski kup sljedeće godine.

Ova eventualna prodaja mogla bi dodatno financijski opskrbiti Ajax i osnažiti njihov interes za hrvatskog stopera Josipa Šutala. Ajax je već prodao svojeg najvrjednijeg braniča Timbera u Arsenal, i sada je odlučan zamijeniti ga hrvatskim reprezentativcem, a cifra koja je spomenuta varira oko 20 milijuna eura.

image
ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Orange Pics Bv/alamy/alamy/profimedia

10:15

Engleski prvoligaš Burnley službeno je objavio novo pojačanje u napadačkoj liniji. Klubu se pridružio sada bivši igrač Basela Zeki Amdouni, koji je potpisao petogodišnji ugovor s klubom.

Ovaj 22-godišnji napadač prošle je sezone zabio 12 golova u švicarskoj Superligi, a sa sedam golova bio je i najbolji strijelac UEFA Lige konferencija.

- Posljednja dva mjeseca bila su mi vrlo važna. Razgovarao sam s trenerom i stvarno me želio. Također, jako sam želio raditi s njim, za mene je to najvažnije. Za moju karijeru važno mi je izabrati dobar klub, gdje te trener želi – rekao je Amdouni.

10:11

Tottenham je u pregovorima o potpisu Blackburnovog središnjeg braniča Ashleyja Phillipsa, javlja Sky Sports.

Dogovor se razvija brzo pa bi tako 18-godišnjak trebao proći liječnički pregled unutar sljedeća 24 sata prije nego odleti kako bi se pridružio ekipi na njihovoj turneji po Aziji.

Spursi još uvijek žele dodati dva nova braniča, unatoč skorom potpisu Phillipsa.

10:03

Andre Onana uskoro bi trebao biti službeno predstavljen od strane Manchester Uniteda. Kamerunski golman dao je intervju za Gazzetta dello Sport u kojem se oprostio od Intera i najavio svoj sljedeći korak u Manchester Unitedu.

- Ja sam osoba koja uvijek želi nove izazove. Igrati u Premier ligi za klub kao što je United je neodoljivo. Želio bih osvojiti Ligu prvaka s Unitedom – rekao je Onana.

- Stvarno želim započeti ovo novo iskustvo, uzbuđen sam raditi s trenerom koji je za mene majstor – nadodao je.

09:32

Čelnici Atletico Madrida reagirali su na izjave Joao Felixa u kojima je Portugalac izrazio želju za transferom u Barcelonu. Više o tome pročitajte ovdje.

09:10

Barcelona je službeno predstavila novo pojačanje. Španjolac Oriol Romeu (31) potpisao je za Barcelonu iz Girone. Igrač je s klubom potpisao ugovor za sljedeće tri sezone, do 30. lipnja 2026. godine, a njegova otkupna klauzula iznosi 400 milijuna eura. U klub se vraća nakon što je karijeru započeo u akademiji još davne 2004. godine.

09:03

Igrač Real Madrida Aurélien Tchouaméni na radaru je njemačkog Bayerna, javlja novinar Sky Sporta Florian Plettenberg. Thomas Tuchel veliki je fan igrača, a Bayern je trenutno u aktivnoj potrazi za igrač koji može igrati poziciju zadnjeg veznog igrača.

Prema navodima, transfer Tchouaménija u ovom trenutku je gotovo nemoguć, ali ostaje vidjeti hoće li Real naglo promijeniti svoj stav prem Francuzu. Tchouaméni se ubrzo ustanovio u prvih 11 Reala prošle sezone, ali je u drugom dijelu izgubio svoje mjesto zbog čega se počelo nagađati o njegovoj budućnosti.

Također je napomenuto da veznjak Barcelone Franck Kessié nije opcija za Bayern.

08:26

West Ham je zainteresiran za veznjaka Chelseaja Conora Gallaghera. Gallagher ima još dvije godine ugovora i vjeruje se da bi Chelsea bio otvoren za produljenje.

Bilo kakav potencijalni odlazak vjerojatno bi trebao biti potenciran od strane samog Gallaghera. Engleski veznjak je na Chelseajevoj turneji po SAD-u i - kako sada stvari stoje - trener Mauricio Pochettino planira da on bude dio momčadi sljedeće sezone.

Chelsea procjenjuje njegovu vrijednost na više od 40 milijuna funti, javlja Sky Sports. Gallagher je jedan od niza veznjaka koje gleda West Ham.

Fulham je odbio ponudu Čekićara vrijednu 45 milijuna funti za Joaa Palhinhu, a uz to su zainteresirani za kapetana Southamptona Jamesa Ward-Prowsea, Juventusovog Denisa Zakariju i Edsona Alvareza iz Ajaxa.

08:21

Bivši napadač Milana Krzysztof Piatek realizirao je transfer iz berlinske Herthe u Basaksehir. U novi klub stiže bez odštete. Piatek je u siječnju 2020. godine stigao u Herthu iz Milana za 24 milijuna eura odštete, a otad je slan na posudbe u Fiorentinu i Salernitanu.

07:37

Atletico Madrid uspostavio je kontak s PSG-om vezan uz potencijalni transfer Marca Verrattija. Novinar L'Equipea Loic Tanzi javlja kako zasad nije bilo konkretne ponude usprkos interesu, ali da se ista očekuje. Verrattijevu tržišnu vrijednost Transfermarkt.de procijenjuje na 40 milijuna eura.

06:58

Francuz Allan Saint-Maximin na izlaznim je vratima Newcastlea. Potvrdio je to i menadžer 'Svraka' Eddie Howe, a interes za dovođenjem igrača pokazao je saudijski Al-Ahli.

- Ne želim ga izgubiti, ali pregovori su u tijeku. Zbog financijskog fair playa prisiljeni smo to napraviti i čini se da će se dogoditi, rekao je Howe.

Procjenjuje se da će Al Ahli za transfer platiti oko 30 milijuna funti.

06:49

U Arsenalu planiraju dovođenje novih igrača iako su ovoga ljeta na trojicu igrača već potrošili preko 200 milijuna eura na Kaija Havertza, Declana Ricea i Jurriena Timbera. Daily Mail tako tvrdi kako su 'Topnici' bacili oko na ofenzivnog veznjaka Ajaxa Mohammeda Kudusa. Riječ je o polivalentnom 22-godišnjaku koji može igrati na nekoliko različitih pozicija, kao ofenzivni vezni, krilo i napadač. Otkako je stigao u Ajax iz Nordsjaellanda 2020. godine upisao je 23 gola i 11 asistencija za Ajax koji njegovu vrijednost procjenjuje na 40 milijuna funti.

06:37

Kamerunac Andre Onana danas bi i službeno trebao postati novi igrač Manchester Uniteda. Donedavni član milanskog Intera stigao je u Manchester.

06:31

Dragi čitatelji,

nastavljamo pratiti zbivanja na nogometnom tržištu. Na početku donosimo kratki podsjetnik svega najvažnijeg što se sve događalo u jučerašnjem danu:

- Dinamo želi Livakovića zadržati što duže, Turcima se to ne sviđa. Ipak, sigurno će braniti protiv Hajduka. Kako se raspliće priča oko njegovog odlaska iz Dinama pročitajte OVDJE.

- Još jedan Vatreni bi sljedeće sezone mogao igrati u Serie A i to kod Joséa Mourinha. Naime, talijanski mediji su se raspisali kako portugalski trener u redove Rome želi dovesti hrvatskog reprezentativca Bornu Sosu. Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

- Defenzivac Slaven Belupa Mateo Kocijan (28) karijeru će nastaviti u Albaniji. Njegov novi klub je Partizani iz Tirane kojeg vodi bivši trener Farmaceuta Zoran Zekić.

- Alen Halilović (27) obavio je liječnički pregled i potpisao za Fortunu Sittard. Bit će mu to 12. klub u karijeri nakon Dinama, Barcelone, Sportinga, HSV-a, Las Palmasa, Milana, Standarda, Heerenveena, Birminghama, Readinga i Rijeke.

- Bayern München i službeno je objavio transfer dosadašnjeg Napolijevog braniča Kima Min-jaea nakon što je aktivirao igračevu izlaznu klauzulu od 50 milijuna eura. Potpisan je petogodišnji ugovor.

- Joao Felix gotovo će sigurno napustiti Atletico Madrid ovog ljeta, to više nije niti pod upitnikom. Portugalac bi navodno karijeru volio nastaviti u Barceloni koja još nije poslala službenu ponudu na adresu madridskog kluba.

Al-Nassr nastavlja trošiti novac i ne planiraju se zaustaviti. Samo u današnjem danu doveli su već drugo pojačanje, a nakon Seko Fofane koji je stigao iz Lensa (30 milijuna eura), sada su Ronaldo i Brozović dobili suigrača koji dolazi iz engleskog Premiershipa. Kako Fabrizio Romano doznaje, u Saudijsku Arabiju stiže 30-godišnji brazilski branič Alex Telles za kojega će Manchester United dobiti 4 milijuna eura uz dodatne bonuse.

Linker
22. rujan 2024 15:36