Transferi nogomet

 PROFIMEDIA, SN ILUSTRACIJA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Rebić odbio ugovor života, PSG prihvatio rekordnu ponudu za Mbappéa! Kramariću stiže novi suigrač

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu SN
Piše: SNObjavljeno: 24. srpanj 2023. 23:46
23:41

Momčad Marija Pašalića uskoro bi mogla ostati bez jednog od najvažnijih igrača. Kako prenosi Fabrizio Romano, napadač Jeremie Boga uskoro će napustiti Atalantu, a novu destinaciju pronašao je u Nici. Francuski prvoligaš ponudio je 18 milijuna eura ekipi iz Bergama, gdje su objeručke prihvatili iznos. Ostalo je još samo riješiti posljednje detalje ugovora i Nice će osigurati novo pojačanje.

23:10

Engleski mediji pišu da bi Eric Ten Hag uskoro mogao obogatiti roster. Sofyan Amrabat navodno je blizu potpisa za Manchester United. Marokanski veznjak trenutno je član Fiorentine, a briljirao je na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje se pod dresom Maroka dvaput suprotstavio i hrvatskoj reprezentaciji. Nakon Mundijala, Barcelona je bila ozbiljan kandidat za Amrabatovo dovođenje, ali već "opjevani" financijski problemi spriječili su svaku mogućnost konkretnih pregovora.

22:36

Spektakularan transfer odrađen je u Turskoj. Wilfried Zaha, zvijezda i jedan od boljih driblera engleske Premier lige, potpisao je za Galatasaray. Turski klub besplatno je doveo napadača Obale Bjelokosti iz Crystal Palacea po isteku ugovora, a Zaha je potpisao vjernost na tri sezone. Zaha je praktički cijelu karijeru proveo u Crystal Palaceu, prvo kao posuđeni igrač iz Manchester Uniteda, a od 2015. kao "pravi" član londonskog kluba. U 458 nastupa broji 90 golova i 76 asistencija.

22:15

Saudijci su toliko popularni da im se "ponudio" i jedan od najboljih košarkaša današnjice. Ne treba pregovarati, ne treba davati milijune i milijarde, Giannis Antetokounmpo doći će na prvi poziv.

- Al Hilal, uzmite me, izgledam kao Kylian Mbappé - napisao je Giannis na društvenim mrežama i našalio se sa Saudijcima.

Možda je želio poručiti da malo pretjeruju?

21:31

Za Antu Rebića nema budućnosti u Milanu, nije čak ni među 29 igrača koje je Stefano Pioli poveo na pripreme u SAD, a gdje će nekadašnji hrvatski reprezentativac nastaviti karijeru još uvijek je neizvjesno. Milan ga želi prodati, a prema pisanju Sky Sporta, stigla je i prva konkretna ponuda, ali... Rebić se zahvalio klubu iz Saudijske Arabije i odbio ugovor prema kojem je, navodno, trebao zarađivati 10 milijuna eura po sezoni. Hrvatski nogometaš prošle je sezone nastupio u 31 utakmici u svim natjecanjima i za to vrijeme zabio tri gola i podijelio dvije asistencije, a završnicu sezone propustio je zbog ozljede.

Inače, na listi igrača koje je Pioli otpisao uz Antu Rebića nalaze se još Divock Origi, Mattia Caldara, Fode Ballo-Touré i Marko Lazetić. Očekuje se kako će sva petorica napustiti Milan ovoga ljeta. (gđ)

21:26

Saudijci još jednom ciljaju visoko. Navodno je i Antonie Griezmann upao u oko vodećim revolucionarima aktualnog prijelaznog roka. Arapski novinar Achraf Ben Ayad izvještava da Al Hilal nudi 40 milijuna eura napadaču Atletico Madrida.

20:14

Francuski L'Equipe piše da je Edinson Cavani sve dogovorio s Bocom Juniors. Nekoć ubojiti, a danas 36-godišnji Urugvajac s Valencijom ima ugovor do ljeta 2024., ali na Mestalli su mu poručili da na njega ne računaju i da slobodno potraži novu destinaciju, čak neće zahtijevati nikakvu odštetu za napadača. Spomenuti list piše da je ovaj transfer bio velika želja Cavanijevog brata i nadomak je ostvarenja. Ostalo je samo riješiti posljednje detalje ugovora s Bocom.

20:03

Jeste li zaboravili Nanija? Portugalac zavidnih vještina, zato i simpatičan mnogim pratiteljima koji vole "španere", ima novi klub. Portugalac je danas i službeno predstavljen u turskoj Adani Demirspor, a stigao je iz australskog Melbournea bez odštete. Nani će biti član Adane najmanje godinu dana, a ugovor sadrži i opciju dodatne sezone.

20:00

Inter Milan u lovu je na novog vratara nakon što Samir Handanović nije produžio ugovor, a Andre Onana otišao je u Manchester United za nešto više od 50 milijuna eura. Nova meta na talijanskom sjeveru je dobro nam poznati Emiliano Martinez. Football Italia piše da je Inter kontaktirao Aston Villu da bi provjerio kakve su šanse za potpis argentinskog vratara. Ponudili su 15 milijuna eura, no Englezi su ekpresno odbili. Martinez prema Transfermartku vrijedi gotovo dvostruko više - 28 milijuna eura.

19:39

Dortmundska Borussija objavila je kako je potpisala Marcela Sabitzera. Borussija je za Austrijanca koji je drugi dio prošle sezone proveo u Manchester Unitedu obeštetila Bayern sa 19 milijuna eura.

19:38

Pregovori predstavnika Al Hilala i Kyliana Mbappea još nisu počeli, tvrdi Fabrizio Romano. PSG je pristao na 300 milijuna eura odštete, a hoće li Saudijci uspjeti slomiti francuskog napadača ugovorom vrijednim 200 milijuna eura godišnje ostaje za vidjeti. Čelnici Al Hilala spremni su na sve da bi zaključili posao pa su u ponuđeni ugovor ugradili su klauzule po kojima Mbappe godišnje može zaraditi nevjerojatnih 700 milijuna eura godišnje. Navodno su mu i ponudili mogućnost da odigra samo jednu sezonu za saudijski klub, a onda iduće ljeto prijeđe u Real.

18:26

Paris Saint-Germain prihvatio je rekordnih, astronomskih, nikad viđenih 300 milijuna eura od Al Hilala za Kyliana Mbappéa! No, zvjezdani Francuz još uvijek je daleko od Saudijske Arabije. Naravno, nešto se pita i glavno lice Parka prinčeva, koji još mora ispregovarati osobne uvjete s Al Hilalom, ako uopće želi nastupati u tom klubu.

Možda je najnevjerojatnije da je Al Hilal spreman toliki novac isplatiti samo da bi imao Mbappéa na godinu dana. Eto koliko bi im značio ponajbolji napadač današnjice za imidž, 'težinu' i sve što praktički preko noći žele izgraditi. Nadalje, mnogi svjetski mediji poput Daily Maila i CBS-a pišu da je Al Hilal spreman dati Mbappéa 700 milijuna eura plaće za godnu dana. Još jednom: 700 milijuna eura plaće za godinu dana. Cristiano Ronaldo u Al Nassru zarađuje 200 milijuna eura. Možda će to olakšati Mbappéove dvojbe.

Sprema li se najveći transfer u povijesti nogometa?

image
JULIEN DE ROSA Afp

18:12

Romelu Lukaku još uvijek živi u neizvjesnosti. Juventus je spreman platiti njegov transfer 40 milijuna eura, ali da bi se to dogodilo moraju prodati nekoga od napadača - Dušana Vlahovića, Moisesa Keana ili Fernanda Chiesu. Belgijski napadač na stolu ima ponudu Al Hilala, ali želja mu je zasad ostati u europskom nogometu.

Moskovski Spartak poslao je Tottenhamu ponudu vrijednu 12 milijuna eura za Davinsona Sáncheza. Pregovori su u tijeku. Prije šest godina Spursi su za kolumbijskog braniča platili Ajaxu čak 42 milijuna eura.

17:29

Jučerašnji napisi su se ostvarili - Andrej Kramarić dobio je novog suigrača. Hoffenheim je putem društvenih mreža objavio dolazak Atilla Szalaija, mađarskog stopera iz Fenerbahçea. Nijemci su turskom klubu platili 12,3 milijuna eura, a Szalai je potpisao do 2027. godine.

17:25

Niko Kovač u svojim redovima želi gledati hrvatskog reprezentativca, ali Wolfsburg pomalo "škrtari" s ponudama... Više o temi pročitajte OVDJE.

15:49

Dinamo Zagreb predstavio je Bogdana Mihajličenka. Lijevi bek stigao je iz Anderlechta, a što je poručio nakon potpisa ugovora - pročitajte ovdje.

15:23

La Gazzetta dello Sport piše da je Juventus blizu potpisa Jespera Lindstroma, krilnog napadača Eintracht Frankfurta. Načelno su dogovorili transfer, no u posljednjem trenutku u priču su se uključili klubovi Saudijske Arabije. Istovremeno, saudijski Al Hilal cilja i na Paula Pogbu. Već su uspostavili kontakt i čekaju odluku francuskog veznjaka, koji još uvijek nije siguran bi li se okušao na "TOP destinaciji" aktualnog prijelaznog roka.

15:02

Luis Suarez je spreman isplatiti svoj sadašnji klub kako bi se ujedinio s bivšim suigračem iz Barcelone. Suarez bi se rado priključio Lionelu Messiju u Inter Miamiju, no ugovor s Gremijem koji je potpisao početkom 2023. godine mu traje dvije godine.

Diario Sport tvrdi kako je Urugvajac spreman isplatiti svoj sadašnji klub i otići u MLS te s Messijem odigrati još koju sezonu.

13:16

Mogao bi ovo biti vrlo uzbudljiv tjedan kad je riječ o budućnosti Kyliana Mbappéa. Nakon informacije o suludoj ponudi Al Hilala, L'Équipe je sada plasirao informaciju da se u igru uključila i Barcelona.

Francuski sportski dnevnik javlja da traju pregovori između PSG-a i Barcelone, ali i da su na Parku prinčeva također spremni prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije.

Licitacija će se očito odvijati iz sata u sat, iako je već sad posve jasno da se Barcelona ni približno ne može nositi s bogatim Arapima.

Interes za Mbappéa pokazali su i Chelsea, Manchester United, Inter i Tottenham, dakako uz "očijukanje" s Real Madridom koje traje već godinama.

image
SCREENSHOT/L‘EQUIPE

12:21

Al Hilal je poslao službenu ponudu PSG-u kako bi otvorio pregovore oko dovođenja Kyliana Mbappéa.

Bogati arapski klub nudi rekordnih 300 milijuna eura kako bi doveo francuskog napadača, javlja Fabrizio Romano. S Mbappéom još nisu krenuli u pregovore, a u PSG-u vjeruju kako je njihov igrač već sve dogovorio s Real Madridom u kojem ga čeka ugovor.

Mbappé bi, kako piše nogometni dopisnik CBS-a, navodno trebao zaraditi nevjerojatnih 700 milijuna eura za samo jednu sezonu.

10:47

Alex Oxlade-Chamberlain je trenutno slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Liverpoolom, a zanimanje za 29-godišnjeg veznjaka je veliko. Sky Sports piše kako su za njega interes pokazali Aston Villa i Brentford, kao i neki klubovi iz Saudijske Arabije, SAD-a i Turske. Međutim, Oxlade-Chamberlain nema želju za napuštanjem Engleske pa bi se njegov sljedeći klub trebao tražiti među redovima premierligaša.

10:31

Al Nassr, u kojem igraju Cristiano Ronaldo i naš Marcelo Brozović, želi dovesti još jednu veliku zvijezdu. Klub je navodno jako blizu dovođenja Sadia Manea.

Već su poslali zahtjev u Ministarstvo Sporta. Bayernu bi ga platili 40 milijuna eura, a isto toliko bi bila i igračeva neto zarada.

10:19

Mauro Icardi je PSG zamijenio Galatasarayem u kojem je ranije bio na posudbi. S Turcima je potpisao na tri sezone, a oni će ga platiti 10 milijuna eura. PSG ga je 2020. godine platio 50 milijuna eura.

Za Galatasaray je u prošloj sezoni u 26 utakmica zabio 23 gola što je bilo dovoljno da ga Turci otkupe od PSG-a. Za francuskog prvaka je u 92 utakmice zabio 38 golova i upisao 10 asistencija.

09:36

Nastavlja se priča oko transfera Joška Gvardiola u Manchester City. Engleski klub je i dalje zainteresiran za dovođenje Vatrenog, ali do tog posla još nije došlo. Sada je direktor njemačkog kluba Max Eberl rekao kako su dva kluba još uvijek jako daleko od dogovora, ali i istaknuo kako bi u Leipzigu bili sretni ako bi Gvardiol ostao u klubu te da u tom slučaju njemački klub ne bi više posezao za pojačanjima ovog ljeta. Njemački Kicker donosi i kako sljedećeg ljeta Gvardiolova izlazna klauzula iznosi 110 milijuna eura.

08:47

Romelu Lukaku postaje problem za Chelsea, piše španjolski AS. Bluesi su očajni i gube strpljenje s belgijskim napadačem, a on ne želi prihvatiti ponude koje stižu iz Saudijske Arabije. Al Hilal navodno nudi 50 milijuna eura, ali za Lukakua je Italija, odnosno Inter, čini se, jedina opcija.

image
MARCO BERTORELLO Afp

08:20

Raúl Jiménez uskoro bi trebao postati novi igrač Fulhama. Fabrizio Romano javlja da je dogovor s Wolverhamptonom već pao i da se čeka samo potpis. Fulham će ovaj transfer koštati 5,5 milijuna funti, a meksički napadač osobne će uvjete i službeno dogovoriti nakon liječničkog pregleda koji bi mogao biti obavljen već danas.

07:36

Nakon što je vlasnik Tottenhama Joe Lewis rekao kako Harry Kane mora biti prodan ako ne potpiše novi ugovor, povećale su se šanse Bayernu, ali i PSG-u za kupnjom engleskog reprezentativca. No, u cijelu priču bi se mogao umiješati i Manchester United. Naime, The Guardian piše kako i na Old Traffordu pripremaju ponudu za dovođenjem Kanea. Pitanje je samo želi li on nakon svega ostati na Otoku i igrati za bilo koji drugi klub osim Tottenhama.

image

Harry Kane

LILLIAN SUWANRUMPHA Afp

07:35

Sunday Times je objavio kako vlasnici PSG-a ovaj tjedan očekuju službene ponude za Kyliana Mbappéa, koji se našao na transfer-listi i nije otputovao s momčadi na pripreme u Aziju. Katarski vlasnici očekuju da će najviše interesa pokazati Chelsea, ali i klubovi iz Saudijske Arabije.

Realov je predsjednik Florentino Pérez, pak, na pitanje o Mbappéu odgovorio vrlo šturo:

- Vrlo sam miran.

image
FRANCK FIFE Afp

07:30

Saudijci kupuju i kupuju, a ne radi se samo o najvećim imenima europskog nogometa već se kupuju i manje poznati nogometaši. Tako je Al-Hazem za 1,5 milijuna eura doveo Faïza Selemanija, 29-godišnjeg reprezentativca Komora koji je do sada igrao za belgijski Kortrijk. U međuvremenu su se 'probudili' i klubovi iz drugih arapskih zemalja pa je katarski Al-Sadd za 12 milijuna eura iz Valladolida doveo ekvadorskog reprezentativca Gonzala Platu.

06:45

Čini se kako bi mogao biti ugrožen transfer brazilskog veznjaka iz Liverpoola u Al Ittihad i to iz bizarnog razloga. Naime, saudijski zakoni brane ulazak pasa u njihovu zemlju, a Fabinho sa sobom želi povesti dva bulldoga. U Saudijskoj Arabiji nisu dopušteni pitbullovi i rotvajleri koje smatraju opasnima, pa bi stoga posao mogao biti ugrožen.

06:00

Vlasnik Tottenhama Joe Lewis rekao je predsjedniku kluba Danielu Levyju kako Harry Kane jednostavno mora biti prodan ovoga ljeta ukoliko odbije potpisati novi ugovor koji bi mu donosio oko 400.000 funti tjedno. Lewis je odlučan u namjeri da najbolji igrač kluba neće otići besplatno sljedećeg ljeta kada mu istekne ugovor sa Spursima. Vjetar je to u leđa Bayernu koji je ranije poslao dvije ponude za Kanea, ali su iste odbijene. Očekuje se treća ponuda bavarskog velikana.

05:51

Dobro jutro dragi čitatelji,

nastavljamo pratiti zbivanja na nogometnom tržištu. Na početku donosimo kratki podsjetnik svega najvažnijeg što se sve događalo u jučerašnjem danu:

Dinamo je riješio problem lijevog beka. U nedjelju predvečer definitivno je dogovoren transfer Ukrajinca Bogdana Mihaljičenka. Više o svemu pročitajte OVDJE.

Aleksandar Mitrović otišao je u Saudijsku Arabiju, a prazninu u napadu Fulhama trebao bi popuniti Raul Jimenez. Iskusni meksički napadač u ponedjeljak bi trebao obaviti liječnički pregled nakon što su klubovi dogovorili odštetu od 6,3 milijuna eura.

Alex Telles novi je igrač Al-Nassra. Lijevi bek Manchester Uniteda službeno je predstavljen u saudijskom klubu, a britanski mediji javljaju da će Crvenim vragovima pripasti oko šest milijuna funti.

Ima li kraja sapunici oko Vatrenog? Situacija s Joškom Gvardiolom sve više frustrira Pepa Guardiolu. Opširnije pročitajte OVDJE.

Luis Suarez trenutno je član Gremija, ali primamio ga je interes iz Sjedinjenih Američkih Država. Čuveni Urugvajac, zasigurno jedan od najopasnijih egzekutora svog doba, već je duže vrijeme na radaru Inter Miamija, gdje očigledno žele oživjeti povijest potpisivanjem legendi Barcelone. Messi, Busquets i Alba su stigli, Iniesta je u "opticaju", a Suarez radi sve što može da bi se priključio svojim starim prijateljima i obogatio velebni projekt Davida Beckhama i Jorgea Masa. Napadač je upravi Gremija čak predložio da će otkupiti vlastiti ugovor, odnosno iz vlastitog džepa uplatiti klubu sve plaće zarađene od početka angažmana, samo kako bi se posao realizirao.

Linker
03. svibanj 2024 16:48