DENIS LOVROVIĆ/Afp
FEŠTA NA MAKSIMIRU

VIDEO: Hrvatska ide na Euro! Vatreni slomili Armeniju i osigurali vizu za Njemačku

Pobjedu u odlučujućoj utakmici osigurao je povratnik u reprezentaciju Ante Budimir
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. studeni 2023. 21:53

HRVATSKA - ARMENIJA 1:0 (Budimir 43.)

HRVATSKA: Livaković - Stanišić (od 50. Juranović), Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić, Brozović - Majer (od 84. Baturina), Kramarić (od 68. Marco Pašalić), Ivanušec (od 46. Mario Pašalić) - Budimir ⚽ (od 84. Sučić)

ARMENIJA: Čančarević - G. Harutyunyan, Mkrtchyan, Calisir, Tiknizyan - Hovhannisyan (od 86. Piloyan), Spertsyan, H. Harutyunyan (od 69. Dashyan) - Ranos (od 73. Miranyan), Sevikyan (od 70. Serobyan), Zelarayan (od 46. Bichakhchyan)

>>> POGODAK HRVATSKE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Standings provided by Sofascore

Pjesma koje se orila Maksimirom milovala je dušu, nakon svih drama i stresova sve je sjelo na svoje mjesto, Hrvatska ide na 13. veliko natjecanje, Vatreni su sami obavili posao pobijedivši Armence 1:0. Momčad Zlatka Dalića ispunila je zadaću, u strijelcu Budimiru, asistentu Sosi i golmanu Livakoviću ima junake, no dvoboj u Maksimiru kao da je bio slika cijelih kvalifikacija. Rezultat je napravljen, ali dojam je skroman, osim radosti zbog plasmana na Euro. Nikad Hrvatska u jednoj izlučnoj skupini nije manje pokazala da bi otišla na završni turnir. To govori o visokoj razini kvalitete u odnosu na suparnike, ali je i poruka da u Njemačkoj treba igrati bitno bolje.

U Maksimiru je preko 20 tisuća navijača slavilo, međutim veseliti se želimo i na Euru. Minimalna pobjeda nad Armenijom s malo napravljenih pravih šansi ovaj je put bila dovoljna. Vidjelo se i da su neki bitni igrači poput Ivanušeca i Kramarića izvan natjecateljskog ritma i imaju problem igrati dvije utakmice u četiri dana, no pravodoban pogodak sve je olakšao.

image

Andrej Kramarić i Nair Tiknizyan

DENIS LOVROVIC Afp

Hrvatska je napadala od prve minute, ali teško, sporo, Armenci su stajali u niskom bloku i dobro pokrivali sve prostore prema golu. Bilo je pokušaja centaršuta, ne i šansi, tek u 18. minuti vidjeli smo udarac Budimira glavom koji je golman lako obranio. Sve što se dotad pucalo ili gradilo bilo je krajnje neopasno. Kako napadi Vatrenih nisu bili konkretni s vremenom se i gost okuražio i povremeno uspio nadzirati loptu,

Zlatko Dalić u Latviji je forsirao igru prolaska Kramarića i Majera, ali u Zagrebu je prije svega tražio centaršut zato je uveo Bornu Sosu.

Na polovici prvog dijela Armenci su prvi put opasnije stigli pred hrvatski gol, a u 30. minuti bila je čista prilika za goste, Ranos je pobjegao Sosi i cijeloj obrani, a Livaković spasio na svoj način, obranio je udarac jedan na jedna iznad glave.

Samo dvije minute kasnije, dok su gosti još bili u šoku što nisu zabili, u gužvi pred njihovim golom Ivanušec je pucao kraj vrata. Nešto kasnije šut je okušao i Modrić, ali lopta je otišla visoko iznad gola.

Armenci su i nakon toga znali ući u međuprostor između hrvatskog veznog reda i obrane... Vatreni su u nekoliko navrata tražili kazneni udarac, ali sudac nije mario za to.

Hrvatska nikako nije uspijevala napraviti pravu šansu. U 41. minuti Ivanušec je pucao s lijeve strane iznad gola. I tada, u smiraju prvog dijela ono što je Dalić tražio to je i dobio. Sosa je ubacio s lijeva strane, a Ante Budimir zabio glavom s pet metara. I Brozović je zaprijetio iz daljine.

image

Ante Budimir

DENIS LOVROVIC Afp

Ivanušec je igrao samo prvo poluvrijeme, potom je ušao Mario Pašalić, brzo i Juranović umjesto Stanišića. Vatreni su ponovno imali više posjeda, no Armenci su konkretnije zaprijetili. Spertsjan je pucao, a Livaković ponovno ukrotio šut.

Hrvatska je igrala na Euro, Armenci za prestiž i eventualnu stimulaciju ako je Wales nešto ponudio. Gosti su se svojski borili, no razlika u klasi bila je evidentna. Većina akcija Hrvatske išla je preko lijeve strane, a Sosa je junak posebne vrste jer njegove su bile dvije asistencije za plasmane na velika natjecanja. U Splitu za Katar jer na ubačaj koji je uputio Kudrjašov je zabio autogol, a u Maksimiru je Budimir finiširao glavom.

Bilo je akcija, udaraca, lopti koje zamalo nisu završile na pravom mjestu... Gvardiolov je bio šut iz daljine. Nakon prodora Modrića bila je još jedna šansa za Budimira koju je obranio Čančarević, potom je šutirao i Brozović.

image

Ognjen Čančarević je imaop dosta posla večeras

GORAN MEHKEK Cropix

Izbornik je u završnici dao šansu i mladima Sučiću i Baturini, posebnim pljeskom popraćen je ulazak Marca Pašalića, a kako je Turska poravnala u Cardiffu nije bilo toliko pritiska zbog minimalnog rezultata, iako to znači da su Turci prvi, a Hrvatska druga u skupini. Naši su tako završili u trećoj kategoriji za ždrijeb. Samo nešto više od mjesec dana ranije nadali su se prvom potu, no dva poraza promijenila su neke stvari.

Luka Modrić izborio je s Vatrenima svoje deveto veliko natjecanje i šansu da se oprosti na Euru. Ako misli da je vrijeme, jer tko zna... Još jednom je odigrao kapetanski i majstorski te dao svoj obol.

image
GORAN MEHKEK/Cropix


Slatki pogled na semafor.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

Berlin, München, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf, Köln, Leipzig: to su gradovi koji će ugostiti Euro u Njemačkoj.

Zapamtite datume: od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine.

? Kako ste vi doživjeli pobjedu Hrvatske i plasman na Euro?

"Ovdje će gorjeti. Na svakoj utakmici bit će 50.000 navijača Hrvatske." (Ivan Miketa)

"Čestitke iz Kosova." (Edo Baliu)

"Svaka čast, idemo po jedinu medalju koja nam fali." (Ivan Nale Naletilić)

"Zar je itko sumnjao? Mi smo stvoreni za velika natjecanja, velika natjecanja ne mogu bez nas. Volim te, Hrvatska." (Tanja Tanjić Tušek)

"To, majstori." (Drago Štrbac)

Završna statistika:

image
SOFASCORE

Idemo na Euro! Hrvatska će u lipnju sljedeće godine igrati svoje 13. veliko natjecanje od neovisnosti te sedmo Europsko prvenstvo.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

GOTOVA JE UTAKMICA

Hrvatska je pobijedila s 1:0 i plasirala se na Europsko prvenstvo!!! Vatreni su zasluženo došli do pobjede, bili su bolji tijekom cijele utakmice, a samo je čudesni Čančarević koji je imao deset obrana spasio Armeniju težeg poraza.

89. Lijepo je Marco Pašalić podvalio loptu za prezimenjaka mu Marija, ali ipak je obrana Armenije spriječila sada našag najisturenijeg igrača.

88. ? Prvi žuti karton na utakmici dobio je Piloyan koji je prije dvije minute ušao u igru.

84. ⇔ Dvije izmjene kod Hrvatske. Ušli su Sučić i Baturina, izašli Budimir i Majer.

83. Pašalić za Pašalića. Mario je probio lijevu stranu i ubacio, a na desnoj je naletio Marco koji nije dobro zahvatio loptu desnom nogom.

Jedna od situacija u kojima je Hrvatska mogla udvostručiti vodstvo, ali Čančarević je spustio rampu.

image
RONALD GORŠIĆ/Cropix

76. Nakon kornera je dobro pucao Brozović, opet brani Čančarević.

75. Sjajno je prošao Modrić po lijevom beku, ubacio u sredinu, a ispred Budimira se našao Calisir koji je izbio loptu, a Čančarević je zaustavio njegov udarac i odbio u korner.

Pogled na sjevernu tribinu:

image
GORAN MEHKEK Cropix

73. ⇔ Tri izmjene kod Armenije u zadnjim minutama. Izašli su H. Harutyunyan, Sevikyan i Ranos, ušli Dashyan, Serobyan i Miranyan

Još jedan pogled na ljestvicu.

Polako počnite tražiti aranžmane za Njemačku. Datumi su od 14. lipnja do 14. srpnja.

Standings provided by Sofascore

Na stadionu je točno 20.398 gledatelja.

Budimir je zabio, u ovom trenutku je čovjek koji nas vodi na Euro, ali i dalje ne staje ni sekunde. Traži prostor, ulazi u duele, čak i uklizava. Ovo je primjer igrača koji se bori za Hrvatsku do zadnjeg atoma.

image
GORAN MEHKEK Cropix

68. ⇔ Još jedna izmjena kod Hrvatske. Izlazi Kramarić, ulazi Marco Pašalić.

63. Brani li, brani Čančarević. Odlično je iz velike daljine sada pucao Gvardiol, ali vratar Armenije je bio siguran.

Kapetan u akciji.

image
DENIS LOVROVIĆ/Afp

59. ⚠ Još jednom je Hrvatska imala dobru šansu. Armenija se malo otvorila pa se, kad su gosti izgubili loptu, otvorila prilika za kontru. U njoj su bila četvorica, Kramarić je ubacio za Budimira, ali je jedan stoper Armenije uspui spriječiti da lopta uđe u mrežu.

57. ⚠ Dvije obrane Čančarevića u istoj minuti. Pucao je Kramarić iz daljine, vratar Armenije odbio loptu na koju je naletio Pašalić koji puca jako, ali je Čančarević i to zaustavio.

Prije početka utakmice, od hrvatske reprezentacije službeno su se oprostili Milan Badelj i Josip Pivarić, dvojica srebrnih Vatrenih iz Rusije 2018.

Više pročitajte ovdje.

52. Još jednom je ubacio Sosa, još jednom najviši u skoku bio Budimir, još jednom je lopta ušla u gol, ali ovaj put je napadač Vatrenih napravio prekršaj nad vratarom Armenije.

50. ⇔ Druga zamjena u redovima Hrvatske. Izašao je Stanišić, ušao Juranović.

Ovako je izgledalo slavlje nakon pogotka Budimira:

image
GORAN MEHKEK Cropix

? Nekoliko vaših dojmova nakon prvog dijela...

"Malo prespori protok lopte ali OK, za Armeniju bi to trebalo biti dovoljno." (Dejan Car)

"Odlični smo, agresivni, ne treba previše srljati." (Ivan Nale Naletilić)

"Budimir, Budimir, Budimir!" (Tomislav Vandroš)

46. Počinje drugo poluvrijeme na Maksimiru, a u igri je kod Hrvatske sada Mario Pašalić koji je ušao umjesto Luke Ivanušeca.

? Budimir je djelovao kao najveća prijetnja i prije nego što je zabio pogodak. Prvijenac u službenim utakmicama za Hrvatsku nije mogao stići u boljem trenutku. Nagrada je to za požrtvovnost i borbenost tijekom čitavog prvog dijela, trener Osasune očito nije bez razloga nedavno kazao da je Budimir fizički iznimno spreman.

Vrijedi istaknuti i Majera, koji s lakoćom čuva loptu i nalazi rješenja, a koristan je i tijekom visokog presinga u trenucima kad su Vatreni bez lopte. (Marko Crnjak)

image
GORAN MEHKEK Cropix

? Komentar Dražena Antolića nakon prvih 45 minuta:

"Što je Dalić tražio, to je i dobio, uveo je Sosu u prvu postavu kako bi centrirao, a Budimir zabio gol. U 43. minuti vrijedni Ante postigao je prvi službeni pogodak za Hrvatsku. Pokazao je nevjernim Tomama da zna...

Utakmica nije laka jer Armenci se dobro brane u čvrstom niskom bloku, a lopta Hrvatske ne ide dovoljno brzo. Livaković koji je u listopadu bio tragičar zasad je jedan od junaka zbog obranjene čiste šanse Ranosu. Hrvatska treba nastaviti stiskati i malo ubrzati pas."

Prosječne ocjene igrača u prvih 45 minuta prema Sofascoreu:

image
SOFASCORE

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

Hrvatska vodi 1:0 golom Budimira u 43. minuti i tako su Vatreni okrunili bolje prvo poluvrijeme. Posebno smo bili sjajni na otvaranju utakmice gdje smo imali potpuni posjed lopte. Ipak, Armenija se probudila i imala svoje šanse, posebno je bila opasna šansa koju je imao Hovhannisyan, a koju je obranio Livaković. Nakon nje je Hrvatska ubacila u brzinu više, a Budimirovim golom smo ipak otišli na poluvrijeme s vodstvom. Bio je to drugi njegov gol, a za razliku od Latvije u ovoj utakmici je bilo dosta ubacivanja na njega. U tome je prednjačio Sosa koji je bio i asistent za pogodak.

45+1. Pucao je iz daljine i Brozović, lopta je otišla malo pred vratnice.

45. Pucao je sada Modrić iz daljine, s oko 25 metara. Čančarević je bio na toj lopti. Nije bio najsigurniji u hvatanju, ali je ipak ovlasao loptom.

43. ⚽ GOOOOOOOL! Hrvatska vodi 1:0, a strijelac je Ante Budimir koji je dobio još jednu loptu Borne Sose. Budimir s enalazio između dva protivnička igrača i glavom pogodio u bliži kut gola. Čančarević nije mogao do lopte.

image
GORAN MEHKEK Cropix

41. Stanišić je ubacio s desne strane, a lopta je prošla na drugu stranu gdje je bio Ivanušec. Lijepo je pucao, pokušao pogoditi suprotnu stranu vrata, ali ipak nije bio precizan.

Prije početka utakmice, ispred Maksimira je došlo do kaosa zbog problema s čitačima ulaznica.

Više donosimo ovdje.

39. Lijepa akcija Vatrenih. Počeo ju je Modrić koji je dodao do Stanišića. U akciji je sudjelovao i Kramarić, a lopta je na kraju došla ponovo do Modrića čiji udarac ipak nije bio toliko opasan.

38. Još jedan blok hrvatskih stopera. Ovaj put je Šutalo zaustavio udarac jednog od armenskih nogometaša.

35. Pao je Sosa u šesnaestercu nakon dvoboja sa Sevikyanom. Tražili su naši igrači jedanaesterac, ali sudac je ostao nijem, kao i VAR. Televizijska snimka je pokazala da je Sevikyan opasno igrao pa je Hrvatska mogla dobiti indirektni udarac.

Tehnologija je spremna, bude li potrebe za intervencijom iz VAR sobe.

image
Ronald Goršić/Cropix

33. Pucao je i Modrić nakon dodavanja Majera, ali lopta je ipak otišla visoko iznad gola Čančarevića.

32. Brza kontra Hrvatske nakon šanse Armenije je završila dobrim pokušajem Ivanušeca čiji je udarac nažalost završio pored gola.

31. Još jedna šansa Armenije, zapravo dvije u par sekundi. Gvardiol je blokirao dva pokušaja protivnika s 14-15 metara.

Prošlo je pola sata, Olić i Dalić zasad ne mogu biti zadovoljni igrom Hrvatske.

image
Ronald Goršić/Cropix

30. ⚠ Livaković spašava Hrvatsku. Armenija se oslobodila početnog pritiska Hrvatske, nakon jedne duibnske lopte ispala je cijela naša obrana, Hovhannisyan je došao ispred Livakovića, ali hrvatskivratar je loptu izbacio u korner.

28. Kakav as je Luka Modrić! Zelarayan je malo pobjegao našoj obrani, ali Modrić ga je sustigao, izbio loptu i zaradio faul.

Gvardiol visoko skače, ali zasad bez prave prijetnje.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

23. Zaprijetila je i Armenija. Tiknizyan je dobro ubacio s lijeve strane, ali u sredini je naša obrana ipak bila brža od protivnika.

22. Dugo je kombinirala Hrvatska, opet je centrirao Sosa, a u sredini je bio Budimir koji je još jednom bio najviši u skoku. No, ni ovaj udarac nije bio pretežak zalogaj za Čančarevića.

Jedanaestorica koju je Dalić odabrao za posljednju utakmicu kvalifikacija za Euro 2024:

image
GORAN MEHKEK/Cropix

18. Lijepo je glavom pucao Budimir nakon ubacivanja Kramarića s desne strane, ali obranio je vratar Armenije. Prilikom ispucavanja lopte je to napravio jako loše, samo do Modrića pa je morao spašavati svoja vrata izbacivanjem u korner.

Wales je u Cardiffu već u sedmoj minuti poveo protiv Turske. Hrvatska je u ovom trenutku u play-offu.

Na kraju se, podsjećamo, gleda međusobni omjer, a tu je Wales bolji.

Standings provided by Sofascore

13. Autor prvog udarca prema golu Armenaca je Kramarić koji je pucao glavom nakon kornera Modrića. No, nije bilo previše opasno.

11. Prošlo je deset minuta utakmice, nije bilo pravih prilika, a posjed lopte je nevjerojatnih 83% na strani Vatrenih.

8. Kombinacija Sosa - Budimir je aktivna na početku utakmice. Sada je iz jedne takve prilike došlo do kornera koji je izveo Modrić. Prizemna lopta se šetela po petercu, ali Budimir je nije uspio zahvatiti i zaprijetiti Čančareviću.

7. Žestoki je pritisak hrvatskih nogometaša svaki put kada Armenija ima loptu. Međutim, još uvijek nisu uspjeli probiti Armence.

Pogled na svečanu ložu. I predsjednik Zoran Milanović večeras uživo navija za Vatrene.

image
GORAN MEHKEK/Cropix

5. Nije bilo niti jedne prilike u prvim minutama utakmice, ali Hrvatska je jasno preuzela kontrolu lopte.

1. Počela je utakmica na Maksimiru.

20.40 Idemo prema izvođenju nacionalnih himni, navijači su zauzeli mjesta na maksimirskom stadionu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

20.35 Vatreni su na zagrijavanju, još je malo ostalo do početka dvoboja.

20.30 Na sredini zapadne donje tribine je stotinjak Armenaca, nekako su ipak uspjeli doći i podržat će svoju reprezentaciju u nastojanju da napravi senzaciju svih senzacija.

20.15 Pola sata do početka dvoboja, navijači su već dobro zagrijani za utakmicu odluke.

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

20.05 Ostaje nam još malo vremena do početka dvoboja na Maksimiru, a paralelno s njime pratimo i što će se događati u Cardiffu na utakmici Walesa i Turske koja je također važna za rasplet u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Euro.

Dvoboj Walesa i Turske pratite OVDJE.

20.00 U odnosu na dvoboj u Rigi, Zlatko Dalić napravio je jednu izmjenu u početnom sastavu. Umjesto srednjeg braniča Martina Erlića, u udarnoj je postavi lijevi branič Borna Sosa. To znači da se Joško Gvardiol vraća na svoju prirodnu poziciju srednjeg braniča, dok Sosa ordinira na svom mjestu, uz lijevu aut-crtu. Iako mu je defenziva primarna zadaća, Sosa ima slobodu za odlaske prema naprijed, baš kao i Stanišić na suprotnoj, desnoj strani.

Erlić je, eto, nakon dobro odigrane utakmice protiv Latvije vraćen na klupu. Naš je prvi stoperski tandem u ovom trenutku ipak Šutalo-Gvardiol, međutim dobro je znati da izbornik u svlačionici ima igrače u koje se uvijek može pouzdati. (pj)

19.55 Zavirimo malo i u svlačionicu Vatrenih...

19.50 Atmosfera u fan-zoni je na vrhuncu!

image
GORAN MEHKEK Cropix

19.40 Evo kako izgleda zapisnik za večerašnju utakmicu.

image
UEFA

19.30 Stigli su sastavi za današnji dvoboj na Maksimiru! Zlatko Dalić ipak je napravio promjenu u početnoj postavi, Borna Sosa igrat će na lijevom beku. Gvardiol i Šutalo su stoperi, a na klupi je ostao Martin Erlić. Sve ostalo je isto... Idemo po Euro!

19.25 Ljudi neprestano dolaze u fan zonu, uskoro će biti teško probijati se. Policija i redovi sigurnosti zasad nemaju posla, sve je u najboljem mogućem redu. Glasnice su na mjestu, baklje i zastave u zraku. Očekujte potres ako (ili kada?) Hrvatska zabije. Jedino su nam voditelji zabavnog programa malo pokvarili atmosferu: Podsjetili su nas da bi ovo Luki Modriću mogla biti posljednja utakmica na Maksimiru...

image
GORAN MEHKEK Cropix

19.15 Veliku reportažu iz navijačke fan-zone donosimo u nastavku!

Pročitajte je OVDJE.

19.09 Dobro bi nam došao jedan Rakitić večeras?

image
MARKO CRNJAK

19.06 Dok traje koncert, ispred Maksimira se pale i baklje. Do početka utakmice ostalo je sat i 40 minuta.

18.57 Još malo atmosfere u maksimirskoj Fan zoni.

Video: Marko Crnjak

18.35 Atmosfera se lagano usijava, pozornicom u fan-zoni vlada Mate Bulić...

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

18.02 Uoči dvoboja Hrvatske i Armenije, analizirali smo pet ključnih faktora zbog kojih bi Vatreni mogli trijumfalno završiti put do Eura u Njemačkoj.

Više pročitajte ovdje.

Tri faktora koja bi mogla odlučiti večerašnji dvoboj?

Više o njima pročitajte OVDJE.

Hrvatska nogometna reprezentacija se vraća u glavni grad nakon 14 mjeseci, toliko je prošlo od posljednje utakmice koju su Vatreni odigrali u Maksimiru. Bilo je uspješno tog 22. rujna 2022. godine, s 2:1 upisana je pobjeda protiv Danske u Ligi nacija.

Što se kvalifikacija za dva najveća natjecanja tiče, maksimirski stadion u pravilu je bio ugodno okruženje za hrvatske reprezentativce, a na njemu kvalifikacijsku utakmicu nisu odigrali od 21. ožujka 2019., kad je gost bio Azerbajdžan. U domu zagrebačkog Dinama, Vatreni su u borbi za EP i SP u seriji od pet uzastopnih pobjeda. Nanizali su Maksimiru Azerbajdžan (2:1, 2019.), Grčku (4:1, 2017.), Kosovo (1:0, 2017.), Ukrajinu (1:0, 2017.) i Island (2:0, 2016.). Posljednji put do trijumfa nisu uspjeli doći 5. rujna 2016. kada je dvoboj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Turske okončan rezultatom 1:1.

Ukupno su u kvalifikacijama za EP i SP hrvatski reprezentativci u glavnom gradu odigrali 50 utakmica i ostvarili 37 pobjeda, 10 remija i samo 3 poraza, od Engleske, Škotske i Belgije, sva tri u kvalifikacijama za svjetska prvenstva.

Da Armenija može biti itekako opasna na gostovanjima, dobro su osjetili i Turci i Velšani u ovim kvalifikacijama. U lipnju je reprezentacija koju vodi Oleksandr Petrakov trijumfirala s 4:2 na gostovanju kod Walesa u Cardiffu, a potom u rujnu odigrala 1:1 u turskom Eskisehiru gdje je bez pobjede ostala primljenim golom u 88. minuti.

No kod prvih nositelja u skupini, što je u ovom slučaju Hrvatska, u posljednje vrijeme im baš ne ide. Izgubili su od Vatrenih kod kuće 0:1, prije toga dvaput od Njemačke (1:4 doma, 0:6 u gostima) pa Italije (1:3 i 1:9), Rumunjske (0:5 i 0:1) i Portugala (2:3 i 0:1).

Prije tih devet poraza (gol-razlika 5:33), zadnji put su protiv prvog nositelja u skupini ostali neporaženi 15. listopada 2013. kad su odigrali 2:2 kod Italije.

Standings provided by Sofascore
Linker
29. travanj 2024 09:40