MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
REPOVI S GRADSKOG VRTA

Strahonja o derbiju: ‘Ni Jović nije zadovoljan suđenjem, a jedna je stvar ključna kod penala za Hajduk‘

Sudački ekspert Mario Strahonja je u emisiji Stadion analizirao suđenje u 29. kolu Prve HNL
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. travanj 2022. 20:53

Odigrano je i 29. kolo Prve HNL, a i ovoga puta je Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion prokomentirao suđenje na domaćin travnjacima. Naravno, najviše je pozornosti privukao derbi Osijeka i Hajduka oko kojeg se i dan nakon vode polemike.

Osijek - Hajduk 0:0

"Potpuno je jasno da ni javnost, a ni Jović nije zadovoljan svojim suđenjem. Radi se o našem ponajboljem sucu, ali ovakvo jedno poluvrijeme se događa."

"Pokazao je vrlo energično na penal jer je vidio kontakt između Žapera i Krovinovića. Krovinović je tu malo prenaglasio. Ako je Joviću sugerirao VAR da se to promijeni, onda je to krivo jer nije bilo očigledne greške. No, ako je Jović po nekom svojem osjećaju ili atmosferi u tom trenutku sam htio pregledati snimku i odlučio promijeniti odluku, onda je to ok. Ako mu je Pajač iz VAR sobe rekao da treba pregledati, onda je to krivo."

"Bio je pod dojmom prve odluke i dosudio simuliranje. Ovo je jasna i očigledna pogreška i ovdje se kod Lovrića vidi iskrena reakcija igrača, kao i kod Krovinovića ranije i tu se dalo vidjeti da je krivo dosudio. Sjajna reakcija VAR sobe. Da se ovo dogodilo izvan kaznenog prostora, VAR se ne bi mogao uključiti i Lovrić bi bio isključen."

Dinamo - Hrvatski dragovoljac 2:0

"Sudac je u prvoj minuti bio dobro postavljen. Napadač Dragovoljca je pucao, ali Mišić je postavio nogu i lopta je u jednoj fliper situaciji otišla iza gola. Ispravna odluka suca, ali ovo poazuje da od prve sekunde morate biti koncentrirani. Ovo je bilo u 20. sekundi i moglo je skroz okrenuti utakmicu u drugom smjeru."

Istra 1961 - Rijeka 0:2

"Duju Strukana je malo iznenadila situacija u 10. minuti kod prekršaja braniča Istre na napadaču Rijeke. Galilea je za prekršaj dobio žuti karton, ali vidjelo se da bi, da nije bilo prekršaja, napadač došao do lopte i bio sam pred golmanom. Ovo je trebao biti crveni karton za braniča Istre."

Šibenik - Gorica 0:1

"Dario Bel nije imao zahtjevnu utakmicu. Pokazao je da ima kvalitetu. Standardizirao je svoju formu nakon onog derbija Dinama i Hajduka. Nije imao grešaka."

Lokomotiva - Slaven Belupo 3:1

Mario Strahonja nije komentirao ovaj susret.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:06