BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
OSIJEK OŠTEĆEN

Strahonja o derbiju: ‘U sve tri situacije je trebao dobiti žuti, ali...‘; Evo što kaže o udaranju Livaje

‘Što se tiče kaznenog udarca za Osijek, to nikome nije jasno zašto nije dosuđeno‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2022. 20:48

Odigrano je 27. kolo Prve HNL, a kao i uvijek u studiju HRT-a u emisiji stadion su analizirane sve utakmice. Posebno je bilo zanimljivo vidjeti pogled sudačkog eksperta Marija Strahonje koji je komentirao suđenje i sporne situacije u ovom kolu.

Hajduk - Dinamo 0:0

"Dario Bel je bio svijetla točka derbija. Očekivao sam takvu prezentaciju i derbija i samog suca. Opravdao je sva očekivanja", rekao je Strahonja pa dodao:

"Derbi je za suca čast. Niti jedan sudac to ne bi odbio. Nije to lako suditi, ali suci vole izazove. Bel je imao nezgodnu situaciju jer je tjedan dana bilo pritiska sa svih strane. Na kraju sva pohvale sucu Belu i njegovoj ekipi."

U emisiji je izvodjeno i nekoliko situacija u kojima je igrač Hajduka Dino Mikanović u tri navrata napravio jasne prekršaje, ali nije kažnjen iako je, kako kaže Strahonja, 'za sve te situacije trebao dobiti opomenu'. Strahonja smatra kako je bilo dobro da je sudac pustio malo čvršću igru i da nije cjepkao ritam, a kod prve situacije dao do znanja svima kakav će kriterij imati.

Izdvojena je i situacija u kojoj je Marko Livaja rukom u lice pogodio Rasmusa Lauritsena, a Strahonja je zaključio da je to mali propust jer je napadač Hajduka mogao dobiti žuti karton.

"Livaja je napravio zamah i pogodio rukom igrača u vrat. Ovo je isključivo prekršaj za žuti karton, koliko god teatralno izgledalo. Ništa više od toga", rekao je Strahonja.

Hrvatski dragovoljac - Rijeka 2:1

"Sudac Zebec je sudio dobru utakmicu. Posebno s obzirom na to da je Rijeka bila podređena, a to je situacija suprotna od onoga za što se pripremao. Pomoćni suci i VAR su odlično reagirali kod poništenog gola Dragovoljca. Odlično je reagirao pomoćnik, a VAR ispravno odlučio. Što se tiče potencijalnog gola Rijeke, i to je dobra odluka da lopta nije prešla crtu cijelim obujmom. Ako pogledamo sjajnu poziciju pomoćnog suca onda je jasno da je sve dobro vidio. Treba vjerovati sucima. Uz to, i glavni je sudac bio dobro pozicioniran, a i reakcija igrača pokazuje da je odluka dobra."

Osijek - Gorica 0:0

"Suđenje nije bilo dobro. Problem je bio kriterij koji nije bio ujednačen. Sudac Čuljak nije smirivao situacije na vrijeme i dobro dijelio žute kartone. Kazneni udarac za Goricu je dobro dosuđen, ali tu je bio veliki propust pomoćnog suca koji je krivo gledao i nije vidio zaleđe. Na kraju je VAR sve popravio. Što se tiče kaznenog udarca za Osijek, to nikome nije jasno zašto nije dosuđeno. Ovo je velika greška suca. To je trebalo suditi:"

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 16:22