Foto: Profimedia/ Ilustracija: Sn
PRIJELAZNI ROK

‘Kuha se‘ najveći transfer u povijesti, United doveo dva zvučna pojačanja, talijani love Vatrenog

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 13. kolovoz 2024. 15:48

23.44 Fulham je poslao poboljšanu ponudu za potpis braniča Joachima Andersena iz Crystal Palacea, javlja David Ornstein.
Nakon prve ponude od 22 milijuna eura, Fulham je povisio svoju ponudu na £27 milijuna plus nešto više od 5 milijuna u dodacima.
Ta nova ponuda približava ih svoti koju Palace traži, ona iznosi oko 45 milijuna eura.

23.36 Paris Brunner, 18-godišnji napadač Borussije Dortmund, uskoro će promijeniti sredinu. Kako je izvijestio njemački stručnjak za transfere Florian Plettenberg, Brunner prelazi u Monaco za četiri milijuna eura.

S francuskim prvoligašem ovaj mladi njemački reprezentativac potpisat će četverogodišnji ugovor, a prvu sezonu provest će na posudbi u belgijskom Cercle Bruggeu.

23.26 Francuski reprezentativni veznjak N'Golo kante mogao bi se ovog ljeta vratiti u Europu.

Kante je član saudijskog Al-Ittihada kojem je prošle godine pristupio iz engleskog Chelseaja.

Španjolski portal Relevo piše da je za Kantea zainteresiran Atletico Madrid te da su razgovori u tijeku...

23.00 Wojciech Szczesny će sporazumno raskinuti svoj ugovor s Juventusom koji traje do ljeta 2025. godine. Poljski vratar ima jednu od najvećih plaća u redovima Stare dame, no dolaskom novog trenera Thiaga Motte i novog vratara Michelea Di Gregorija iz Monze više nije bio u klupskim planovima za novu sezonu.

Calciomercato i Tuttosport tvrde kako bi Szczesny čak mogao prekinuti karijeru godinu dana prije nego što se to očekivalo, nakon što mu je propao transfer u saudijski Al Nassr.

Poljak je ranije branio za Arsenal i Romu koja ga je 2017. prodala u Juventus za 18,4 milijuna eura.

22.43 Julian Araujo prešao je iz Barcelone u Bournemouth nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Las Palmasu. Engleski klub službeno je potvrdio transfer koji je težak 10 milijuna eura.

Dobar je to posao za Barcelonu koja je 22-godišnjeg meksičkog desnog beka dovela prije dvije godine iz Los Angelesa za pet milijuna. S Bournemouthom je Araujo potpisao ugovor na pet godina.

22.11 Nizozemski branič Matthijs de Ligt i njegov marokanski kolega Noussair Mazraoui novi su igrači Manchester Uniteda, objavio je engleski nogometni velikan.

Dosadašnji braniči njemačkog Bayerna u ponedjeljak su doputovali u Manchester na završne pregovore, a dan kasnije s Old Trafforda je pušten "bijeli dim".

Premda klubovi nisu objavili financijske detalje, njemački i engleski mediji navode kako će ManU platiti Bavarcima oko 50 milijuna eura.

Na njihovom dolasku inzistirao je Unitedov menadžer Nizozemac Erik ten Hag koji je obojicu vodio u Ajaxu. Sunarodnjaka je trenirao dvije, a Marokanca četiri godine.

"Erik ten Hag je oblikovao rane faze moje karijere, tako da on zna kako izvući najbolje iz mene i jedva čekam ponovno raditi s njim," rekao je De Ligt za klupsku stranicu "Crvenih vragova".

"Znam što je potrebno za uspjeh na najvišoj razini i odlučan sam to pokazati u ovom posebnom klubu," dodao je De Ligt koji je iz Ajaxa 2019. preselio u Juventus, a tri godine kasnije je otišao u Bayern, dok je Mazraoui iz Ajaxa direktno preselio u Munchen 2022. godine.

"Ten Hag je odigrao važnu ulogu u mom razvoju kao igrača, tako da je uzbudljivo ponovno se sastati s njim dok ulazim u najbolje godine svoje karijere," poručio je Mazraoui.

22.05 Nakon odlaska Juliana Alvareza u Atletico Madrid, Manchester City je u potrazi za novim napadačem.

Nekoliko medija raspisalo se o tome da bi moguću zamjenu za Alvareza mogao predstavljati kolumbijski reprezentativac Luis Diaz, član Liverpoola.

Navodno bi ga Redsi bili spremni pustiti na Etihad za odštetu od oko 70 milijuna eura, no sve je to još ''na dugom štapu''...

21.27 Red Bull Salzburg u svoje redove želi dovesti 19-godišnjeg veznog igrača Liverpoola Bobbyja Clarka.

The Times je izvijestio da je austrijski klub poslao već treću ponudu. Liverpool je u nedjelju odbio ponudu od osam milijuna funti, pa se očekuje da nova ponuda bude bliža iznosu od 10 milijuna funti koliko za svog tinejdžera traže Redsi.

20.43 Francuski nogometni prvoligaš Marseille angažirao je 21-godišnjeg napadača Lensa Elyea Wahija, već deveto pojačanje ovog ljeta.

Mladi francuski reprezentativac je potpisao višegodišnji ugovor za Marseille, a njegovom bivšem klubu pripast će oko 25 milijuna eura odštete.

Wahi je u Lensu proveo samo jednu sezonu nakon što je 2023. stigao iz Montpelliera za 15 milijuna eura, a u toj sezoni je zabio 12 golova u 37 utakmica.

Wahi je deveto pojačanje pristiglo ovoga ljeta na Velodrome. Među pojačanjima novog trenera Roberta De Zerbija su Mason Greenwood, Pierre-Emil Hojbjerg, Lilian Brassier, Ismael Kone, Geronimo Rulli...

20.05 Španjolski nogometni klub Espanyol htio bi posuditi hrvatskog veznjaka Tomu Bašića iz Lazija, izvijestile su u utorak španjolske novine Sport i Estadio Deportivo.

Espanyol se ljetos vratio u prvu ligu, pa je ovih dana već posudio trojicu igrača. Veznjak Alex Kral posuđen je na godinu dana iz Union Berlina, a napadači Alejo Veliz iz Tottenhama i Irvin Cardona iz Augsburga.

Sportski direktor Fran Garagarza priznao je na konferenciji za medije da se Espanyol nalazi u nezgodnoj situaciji na tržištu.

"Imamo puno ograničenja i situacija nije laka. Dobro je što znamo gdje ići pa ćemo vidjeti može li se", izjavio ne spominjući imena potencijalnih pojačanja.

Napomenuo je da momčad, pet dana uoči početka španjolskog prvenstva, još uvijek nije zaključena.

"Ostalo nam je još 15 dana (do zatvaranja tržišta), ali je važno da što prije zaključimo ekipu. Navijačima, međutim, želim poručiti da smo mirni", dodao je.

Talijanski mediji navode kako se Espanyol raspitivao kod Lazija, lani sedmoplasiranog u prvenstvu, o situaciji sa 27-godišnjim Bašićem. Sport sa sjedištem u Barceloni piše da hrvatski veznjak odgovara Espanyolu zbog svoje polivalentnosti.

Bašić je u rimskom klubu od ljeta 2021. upisao 70 nastupa. Prošlu sezonu je proveo na posudbi u Salernitani, ali ta pustolovina nije završila kako je očekivao. Odigrao je svega 15 utakmica bez zabijenog pogotka i asistencije.

Marco Baroni, novi trener Lazija, navodno ne računa na njega pa mu klub traži izlaz.

"Igraču se sviđa mogućnost okušavanja sreće u španjolskoj ligi i ideja priključenja Espanyolu", piše Sport ne navodeći izvor informacije.

Isti medij navodi da su za njega zainteresirani talijanski prvoligaš Empoli i turski Basaksehir.

Bašić, koji ima dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske, igrao je ranije i u francuskom Bordeauxu, splitskom Hajduku i zagrebačkom Rudešu. (Hina)

19.26 Slaven Belupo je ovih dana napravio još jedan transfer. Nakon prodaja igrača Ivana Lepinjice (Azerbajdžan), Bujara Pllane (Poljska) i Tomislava Štrkalja (Iran), klub iz Koprivnice napušta i glasnogovornik Luka Šarlija. Doznajemo da je dobio ponudu iz Sarajeva te će se u ulozi analitičara priključiti stručnom stožeru Zorana Zekića. Luka je inače stariji brat Hajdukovog prvotimca Zvonimira Šarlije.

18.27: Španjolci su spremni za prodaju Viniciusa Juniora. Cijena ? Prava sitnica, rekao bi sir Oliver iz legendarno stripa Alan Forda - milijarda eura. Više pročitajte OVDJE

17.40 Branič engleskog premierligaša Wolverhamptona Hugo Bueno (21) do kraja sezone provest će na posudbi u redovima Feyenoorda.

"Čim se ukazala prilika igrati za Feyenoord ove sezone, znao sam da je moram zgrabiti. Ovo je veliki klub, sa fantastičnim navijačima i jedva čekam odigrati svoju prvu utakmicu za Feyenoord," poručio je mladi Španjolac za klupsku stranicu.

Rođen u Vigu u Španjolskoj, Bueno je započeo svoju nogometnu karijeru u lokalnoj nogometnoj školi ED Val Minor i klubovima UD Comesana i CD Areosa.

Tamo su ga otkrili skauti Wolverhampton koji su ga angažirali 2019.

Za klub iz Premier lige, lijevi bočni branič je debitirao u listopadu 2022. godine, a do sada je upisao 48 nastupa. (Hina)

16.56 Chelsea je ponovno aktivan oko budućnosti svojih igrača. Cole Palmer potpisao je dvogodišnji produžetak ugovora, te tako produljio vjernost s Bluesima do lipnja 2033. godine, javlja David Ornstein.

Palmerovi novi uvjeti nagrada su nakon iznimno uspješne prve sezone na Stamford Bridgeu, u kojoj je upisao 25 ​​golova i 15 asistencija u 45 nastupa u svim natjecanjima. Chelsea je prošlog ljeta potpisao Palmera iz Manchester Cityja za početnu naknadu od 45 milijuna eura uz dodatnih 2,5 milijuna funti u potencijalnim dodacima. Engleski reprezentativac potpisao je sedmogodišnji ugovor s opcijom produžetka od 12 mjeseci.

15.47 Ivan Perišić odlazi iz Hajduka! Više pročitajte OVDJE.

image
DUJE KLARIC Cropix

15.35 Novinar Sky Sporta Florian Plettenberg plasirao je vijest u kojoj navodi da je jedan od zainteresiranih klubova za Bornu Sosu talijanski Torino. Klub iz Serie A navodno je poslao prvu ponudu u obliku posudbe uz mogućnost otkupa ugovora. Više pročitajte OVDJE.

14.57 Trenutna situacija u Hajduku postala je predmetom rasprave i u dalekoj Belgiji. Belgijski Voetbalnieuws prisjetio se Perišićevih slavnih dana, te sugerirao da bi se, kao i mnogi igrači posljednjih godina, ponovno vratiti u Belgiju. Više pročitajte OVDJE.

14.30 Aaron Wan-Bissaka službeno je potvrđen kao novi igrač West Hama. Manchester United će na njegovom transferu zaraditi oko 17 milijuna eura.

13.30 Bijelo-plavi su potpisali Emina Hasića, sedmog igrača ovoga ljeta. Više o pojačanju Osijeka pročitajte OVDJE.

image
CHRISTOFFER BORG MATTISSON/BILDBYRAN PHOTO AGENCY/PROFIMEDIA Christoffer Borg Mattisson/bildbyran Photo Agency/profimedia

12.30 RB Leipzig je, čini se, pronašao zamjenu za Danija Olma. Novinar Sky Sporta Florian Plettenberg javlja da će 19-godišnji Antonio Musa iz Club Brugguea postati novi igrač njemačkog kluba.

11.00 Ranije ovog ljeta španjolski mediji plasirali su vijest o potencijalnom transferu Aymerica Laportea u Real Madrid. Priča je vrlo brzo "isparila", no prema navodima AS-a, još uvijek bi moglo doći do realizacije posla. Real bi ga prema navodima potpisao pod sljedećim uvjetima: ako ne mora platiti odštetu, te ako je igrač spreman odreći se velikog djela plaće koju ima u Al Nassru.

10.00 Prema navodima The Athletica, Napoli je na svoju transfer listu stavio ime Scotta McTominaya. Manchester United za njegove usluge traži više od 25 milijuna eura.

9.00 Izgleda da je novi posao završio premierligaš Brighton. Engleski klub dogovorio je transfer Brajana Grude iz Mainza za cifru od oko 30 milijuna eura, javlja Fabrizio Romano.

8.30 Engleski insajder David Ornstein javlja da je nizozemski Ajax zainteresiran za Aarona Ramsdalea. Nizozemci su poslali ponudu za potencijalnu posudbu, no Arsenal je taj zahtjev odbio. Prema navodima, Topnici su zainteresirani samo za cjelokupnu prodaju.

8.00 Tiago Djalo (24) pridružio se Staroj dami još u siječnju dok je Massimiliano Allegri bio na čelu momčadi iz Torina i to po cijeni od 3,6 milijuna eura.

Ipak, Djalo se nikada u potpunosti nije oporavio od velike operacije koljena u ožujku 2023. zbog koje je izostao veći dio iduće sezone. Zapravo, odigrao je samo 16 minuta u dresu Juventusa, ušavši s klupe u 2-0 pobjedi nad Monzom u posljednjoj utakmici Serie A u sezoni 2023/24.

Jasno je da Djalo nije dio planova Thiaga Motte u nadolazećoj sezoni budući da nije nastupio ni u jednoj od nedavnih Juveovih prijateljskih utakmica.

Nijedan klub za sada nije izravno povezan s dovođenjem Djala, ali Calciomercato.com sugerira da je najvjerojatnije kako će napusiti Italiju. Talijanski list također navodi kako bi ga Juventus mogao ponuditi u potencijalnoj ponudi za krilnog igrača Porta Galena.

7.00 Mladi njemački napadač Maximilian Beier (21) preselio je iz Hoffenheima u redove Borussije Dortmund.

Ovaj 21-godišnjak, koji je nedavno debitirao za njemačku reprezentaciju, trebao bi "pokrpati" rupu u napadu nakon što je Niclas Fuellkrug nedavno otišao u West Ham United.

Financijski detalji nisu objavljeni, no njemački mediji navode da će Dortmund za Beiera platiti oko 28 milijuna eura.

Mladić je 2020. debitirao za prvu momčad Hoffenheima, a do sada je u 46 nastupa zabio 18 golova. Jednu sezonu je proveo i na posudbi u Hannoveru.

06.45 Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Stipe Biuk (21), kojeg je novi španjolski prvoligaš Real Valladolid ljetos otkupio od Los Angelesa, mogao bi ovu sezonu provesti negdje na posudbi.

Više pročitajte OVDJE.

06.30 Jučer je odjeknula vijest da Vinicius Junior razmatra ponudu po kojoj bi mogao zaraditi čak milijardu eura o čemu više možete pročitati OVDJE.

06.00 Lijep pozdrav, dragi čitatelji!

Ljetni prijelazni rok u punom je pogonu, a mi vam u prijenosu uživo donosimo najzanimljivije od aktualnog mercata.

Dosad se nisu obarali veliki rekordi, evo najskupljih transfera s dosadašnje ljetne tržnice, uz dodatak da se jučer vrhu liste pridružio Julian Alvarez koji sada i predvodi istu.

1. Julian Alvarez iz Manchester Cityja u Atletico Madrid (75 milijuna eura)

2. Dominik Solanke iz Bornemoutha u Tottenham (66.5 mil. €)

3. Leny Yoro iz Lillea u Manchester United (62 mil. €)

4. Pedro Neto iz Wolverhamptona u Chelsea (60 mil. €)

5. Moussa Diaby iz Aston Ville u Al-Ittihad (60 mil. €)

Linker
05. rujan 2024 19:41