Transferi SN lajv

 SN, PROFIMEDIA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Bjelica se rastao s bivšim igračem Barçe, Hrvat na radaru Nijemaca i Talijana, Messi uskoro potpisuje

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: SNObjavljeno: 11. srpanj 2023. 22:50
22:47

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi (36) stigao je na Floridu uoči potpisa ugovora za Inter Miami, objavili su američki mediji.

Messi je stigao privatnim zrakoplovom u zračnu luku Fort Lauderdale u blizini stadiona Inter Miamija, američkog Major League Soccer kluba.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena prošlog je mjeseca objavio kako će karijeru nastaviti u klubu s Floride nakon što mu je istekao ugovor s francuskim prvakom PSG-om.

Navijači su se već rano u utorak počeli okupljati ispred stadiona u iščekivanju dolaska "Pulge", koji bi trebao potpisati 2.5 godišnji ugovor za naknadu od 60 milijuna dolara godišnje.

Inter Miami je u petak objavio kako će se događaj pod nazivom "The Unveil" (otkrivanje) održati 16. srpnja na njegovom stadionu.

Argentinac je najveća zvijezda u povijesti MLS-a i najpoznatiji igrač koji je stigao u Sjedinjene Države nakon Pelea i njegovog dolaska u New York Cosmos 1975. godine.

Lionelu Messiju, koji je postao svjetski prvak s Argentinom u prosincu, trebao bi se u Miamiju pridružiti njegov bivši suigrač iz Barcelone Sergio Busquets, a njih dvojica bi mogli biti predstavljeni zajedno.

Klub je nedavno imenovao i bivšeg trenera Barcelone i Argentine Gerarda "Tata" Martina za novog trenera.

Messi bi trebao debitirati 21. srpnja protiv meksičkog kluba Cruz Azul. (hina)

22:08

Bivši igrač Hajduka, Umut Nayir (30), potpisao je za Fenerbahče. Turski napadač u redove tamošnjeg velikana dolazi kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na dvije godine. Za Hajduk je odigrao 26 utakmica i postigao šest pogodaka.

22:04

Viktor Gyökeres (25) uskoro će postati novi igrač lisabonskog Sportinga. Švedski napadač u Portugal stiže iz Coventryja, iz druge engleske lige, a Sporting će ga platiti 24 milijuna eura, čime će postati njihovo najskuplje pojačanje u klupskoj povijesti. Za švedsku reprezentaciju ima 14 nastupa i tri pogotka.

21:16

Angeliño (26) je novi igrač Galatasaraya, javlja Fabrizio Romano. Španjolski lijevi bek u Tursku stiže iz RB Leipziga, u koji je stigao prije dvije godine iz Manchester Cityja za 18 milijuna eura.

20:51

Legendarni japanski nogometaš Kazuyoshi Miura u dobi od 56 godina produžio je ugovor s portugalskim drugoligašem Oliveirenseom.

Legendarni Kazu Miura, koji je igrao u zagrebačkom Dinamu, je možda i najstariji profesionalni nogometaš na svijetu, međutim još uvijek nije spreman na igračku mirovinu. (Hina)

Opširnije pročitajte OVDJE

20:36

Bivši branič Barcelone i Borussije Dortmund, Marc Bartra, raskinuo je ugovor s Trabzonsporom. Španjolac napušta klub nakon jedne sezone, a do raskida je došlo sporazumno. Nenad Bjelica očito ne računa na usluge 32-godišnjeg igrača, koji bi sreću mogao potražiti u Betisu, kako pišu španjolski mediji, iz kojeg je i došao u Tursku.

20:33

Stefan Milić (23) više nije igrač Dinama. Crnogorski branič napušta Maksimir nakon tri godine, a dobar dio mandata proveo je na posudbama. Za Modre je skupio tri nastupa i zabio jedan pogodak.

20:31

Lionel Messi sletio je u Miami. Argentinski nogometaš iduće sezone nosit će dres Inter Miamija, a uskoro se očekuje i njegov debi.

20:31

Zahuktava se utrka za Dušana Vlahovića (23). Srpski napadač, prema svemu sudeći, uskoro bi mogao napustiti Juventus, a u vrhu napada rado bi ga vidjeli u PSG-u. No, u borbu za topnika Juventusa možda se umiješa i Bayern, kojemu je Vlahović "plan B" ako u Bavarsku ne dođe Harry Kane.

19:42

Njemački Sky Sport piše da se sprema ogromna čistka u svlačionici Bayerna. Njemački velikan prikuplja financijska sredstva za Harryja Kanea i zato na prodaju stavlja čak sedam igrača, a to su Bouna Sarr, Alexander, Nubel, Yann Sommer, Marcel Sabitzer, Benjamin Pavard, Sadio Mane i Ryan Gravenberch. Tottenham je zasad dobio dvije ponude za Kanea. Bavarci su prvo ponudili 70, pa 80 milijuna eura, no londonski klub želi najmanje 100.

19:06

Saudijski Al Hilal osigurao je još jedno pojačanje, prenosi Fabrizio Romano. Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić postat će novi adut treće saudijske momčadi iz protekle sezone. Al Hilal je Laziju platio odštetu od 40 milijuna eura, a još nije poznato koliko će veznjak zarađivati, kao ni koliko dugo ostaje u Saudi Pro Ligi.

Osim toga, Al Hilal razmšlja o još jednom članu 'Orlova'. Aleksandar Mitrović iz Fulhama njihova je meta, no još uvijek nema informacija o ponudi prema londonskoj adresi. Isto tako, ime Bernarda Silve je u opticaju, a za Portugalca iz Manchester Cityja navodno su spremni platiti 70 milijuna eura.

18:32

Mirlind Daku (25) odlazi iz Osijeka u ruski Rubin Kazan, objavio je klub. Kosovski napadač za Bijelo-plave odigrao je 16 utakmica i postigao četiri pogotka.

18:25

Filip Krovinović produžio je ugovor s Hajdukom do ljeta 2027. godine. Vezni igrač Bijelih prvi je ugovor s klubom potpisao do ljeta 2024. i s obzirom da je ušao u zadnju godinu obveze, na Poljudu su krenuli u pregovore kako bi svog veznjaka zadržali na dulje razdoblje. Krovinović je tako kao i Livaja potpisao na identično razdoblje do 2027.

Više pročitajte OVDJE.

18:15

Britanski The Sun piše da bi Antonio Mirko Čolak ovog ljeta mogao promijeniti destinaciju. Navodno je Glasgow Rangers spreman na prodaju našeg napadača ako na Ibrox stigne ponuda nešto veća od dva milijuna eura, što je zaintrigiralo Werder Bremen. Bundesligaš razmišlja dovesti Čolaka, a u utrku su se, navodi spomenuti medij, uključili Parma i Pisa.

Čolak je proteklu sezonu odigrao na odličnoj razini s 14 golova u 25 nastupa, no dolaskom novog trenera Michaela Bealea izgubio je mjesto u startnoj postavi, čemu je "kumovala" i ozljeda. Hoće li hrvatski centarfor odvažiti na novu epizodu i u kojem dresu? Werder djeluje nešto primamljivije budući da se radi o prvoligašu, dok Parma i Pisa nastupaju u talijanskoj Seriji B.

17:18

New York City FC i službeno je predstavio Monsefa Bakrara., donedavnog igrčaa Istre 1961 koji je potpisao za klub iz MLS-a do 2026. godine s opcijom dodatne sezone.

- Ponosni smo što Mounsefu možemo poželjeti dobrodošlicu u New York. On je talentiran i dinamičan napadač s fantastičnom sezonom u Europi. Nakon iskustva u mladoj reprezentaciji Alžira i u hrvatskom nogometu, vjerujemo da će MLS biti nova sjajna stepenica za Mounsefa. Tek su mu 22 godine, mnogo toga je pred njim i nastojat ćemo mu pomoći u razvitku - poručio je sportski direktor kluba David Lee, a zatim je govorio i Bakrar:

- Nastavit ću naporno raditi svaki dan da još više narastem kao profesionalac, na terenu i izvan njega. Predstavljati New York City čast je za mene i moju obitelj. Uzbuđen sam zbog novog početka, jedva čekam upoznati trenere, suigrače i vjerne navijače kluba - kazao je Alžirac po dolasku.

17:06

Dvadesetogodišnji Harun Karić novi je igrač Lokomotive, objavila je Lokomotiva na svojim društvenim mrežama. Riječ je o U21 reprezentativcu Bosne i Hercegovine koji dolazi iz Tuzla Cityja. Po vokaciji je defenzivni vezni igrač. Prošle sezone odigrao je 28 utakmica za City.

“Sretan sam što sam došao u klub kao Lokomotiva. Ovo je sjajna sredina za razvoj mladih igrača. Jedva čekam upoznati momčad i krenuti s radom. Davat ću sve od sebe kako bi opravdao očekivanja kluba!”, poručio je Karić.

16:15

Victor Osimhen jedan je od najtraženijih igrača aktualnog prijelaznog roka. Nigerijac koji je protekle sezone proslavio Napoli na radaru je mnogih velikana, najčešće se spominjao Bayern, no čini se da za Osimhena postoji samo jedna opcija.

- Jedini klub koji si može priuštiti Osimhena je Paris Saint-Germain. Ako nam pošalju ponudu od 200 milijuna eura. razmislit ćemo - poručio je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis za Mediaset.

image
VINCENZO PINTO Afp

15:49

Sportitalia je objavila da je PSG počeo pregovore s agentima Dušana Vlahovića oko eventualnog prelaska u redove francuskog prvaka. Vlahović je inače uključen u posao oko dolaska Romelua Lukakua iz Chelseaja u Juventus, no nekako je izvjesno da se taj transfer neće dogoditi. Lukaku namjerava ostati u Interu, a Vlahović se spominje i u istim rečenicama s Bayernom koji ga vidi kao alternativu ako propadne posao s Tottenhamom oko Harryja Kanea.

14:37

Sergej Milinković Savić je još jedan od igrača koji je pristao na ponudu saudijskih klubova pa će karijeru nastaviti u Al-Hilalu od kojeg će u sljedeće tri godine zaraditi 60 milijuna eura. Lazio će za srpskog nogometaša dobiti odštetu od 40 milijuna eura, a Corriere dello Sport donosi priču kako 28-godišnji Milinković Savić očekuje da će se vratiti u Europu za 2-3 godine.

13:57

Tottenham je objavio dolazak Manora Solomona. Ovaj 23-godišnji krilni napadač je došao iz ukrajinskog Šahtara kao slobodan igrač, a već je lani igrao u Premiershipu i to na posudbi u Fulhamu. Transfermarkt Solomona procjenjuje na 18 milijuna eura, a on je do sada upisao 35 nastupa i 7 golova za reprezentaciju Izraela.

12:44

Moderni trendovi u nogometu u potpunosti su posljednjih godina promijenili način slaganja momčadi, osobito na najvišim razinama. Tako je i Slaven Belupo jedan od klubova u kojem samo mijena stalna jest - svakog ljeta brojne su promjene u igračkom kadru, igrači odlaze i dolaze, živo je kao u splitskoj trajektnoj luci u špici sezone.

Ovog ljeta čelnici koprivničkog prvoligaša odlučili su se na zaokret.

Više pročitajte OVDJE

12:36

West Ham želi dovesti Luiza Felipea iz Betisa. Španjolska Marca javlja kako je engleski klub u pregovorima s 26-godišnjim stoperom oko osobnih uvjeta dok bi odšteta za njega bila 20 milijuna eura što bi bilo fantastično za Betis koji je Felipea prije tri godine doveo besplatno iz Lazija. Betis već traži zamjenu, a to bi mogao biti Marc Bartra, nekadašnji igrač Barcelone i Borussije Dortmund koji sada igra u Trabzonsporu. Bartra je već igrao u Betisu između 2018. i 2022. godine.

11:56

Feyenoord je poslao službenu ponudu Dinamu za kupnju Luke Ivanušeca. Nizozemci iščekuju pozitivan odgovor s Maksimira i početak pregovora oko uvjeta za igrača koji bi u blagajnu mogao uliti milijune, a iako su Modri odbili tu ponudu, nizozemski mediji pišu kako je razlika o ponudi i potražnji sve manja. Više pročitajte OVDJE.

11:49

'Belgijski veznjak danas mora odletjeti u Split kako bi potpisao za Hajduk. Kao što je najavljeno prije tri dana, doista se radi o dvogodišnjem ugovoru', objavio je belgijski novinar Sacha Tavolieri. O čemu se točno radi pročitajte OVDJE.

11:17

Nakon Sergeja Milinkovića Savića putem Saudijske Arabije mogao bi i još jedan srpski reprezentativac. Riječ je o napadaču Fulhama Aleksandru Mitroviću, a vijest o mogućem transferu u Al Hilal je lansirao Mozzart Sport.

- Saudijski klub odlučan je u namjeri da dovede srpskog centarfora i spreman je platiti značajnu plaću i odštetu, tvrdi Mozzart Sport.

11:15

Verona je službeno objavila dolazak Jordija Mboule iz Mallorce. Ovaj 24-godišnji krilni napadač je u talijanski klub došao kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor do ljeta 2027. Mboula je karijeru počeo u Barceloni gdje je igrao u mlađim selekcijama, a nastupao je još za Monaco, Cercle Brugge, Huescu, Estoril i Racing.

10:23

Službeno je završen transfer napadača Chelseaja, 20-godišnjaka iz Obale Bjelokosti, Davida Datra Fofane u redove njemačkog Union Berlina. Mladi napadač sljedeću sezonu provest će na posudbi u Bundesligi, a dogovor je da se 30. lipnja 2024. godine vrati u Chelsea pošto na njega u budućnosti ozbiljno računaju. Dakle, nije dogovoreno pravo otkupa ugovora.

10:10

Talijanski mediji ovoga jutra pišu o tome da je Josip Šutalo, najskuplji Dinamov eksponat velika želja Napolija. Osvajač Serie A rado bi ga vidio u središnjem dijelu obrane, naročito ako se ostvari izlazni transfer korejske zvijezde, Kima Min-Jaea. Talijanima društvo u interesu za Šutala prave mnogi klubovi, a u Maksimiru se još uvijek čeka na službenu ponudu za hrvatskog reprezentativca.

09:55

Bayern želi dovesti Harryja Kanea, ali Tottenham ne pristaje na odštetu manju od 100 milijuna eura pa se taj transfer još nije dogodio. U redovima Spursa bi željeli da se niti ne dogodi, odnosno da Kane potpiše novi ugovor za kojeg su mu pripremili pravo bogatstvo. Britanski Telegraph piše kako bi 29-godišnji napadač po novom ugovoru zarađivao 400 tisuća funti tjedno. Kako bi rekao Sir Oliver iz Alan Forda, prava sitnica...

09:30

Bio je u Saudijskoj Arabiji preko vikenda, već se i slikavao u tamošnjoj narodnoj nošnji, ali od transfera Paula Pogbe u neki od tamošnjih klubova, zasad nema ništa. Talijanski mediji, a i oni francuski raspisali su se o propalim pokušajima superbogatih Arapa da dovedu veznog igrača torinskog Juventusa za iznos od 100+ milijuna eura. Ima u tim napisima i konkretnih brojki.

Više pročitajte OVDJE

08:44

Engleski mediji pišu kako je Jürgen Klopp jako zagrizao za dovođenje Perra Schuursa te bi on mogao biti novo pojačanje Liverpoola u obrani. Ovaj 23-godišnji Nizozemac član je Torina koji ga je lani doveo iz Ajaxa za 9,4 milijuna eura, a sada bi ga mogao prodati po višestruko većoj cijeni. Transfermarkt Schuursa procjenjuje na 25 milijuna eura, ali očekuje se kako bi ga Liverpool mogao platiti 10-ak milijuna eura više.

07:48

Nigerijski napadač Victor Osimhen imao je sjajnu sezonu u kojoj je za Napoli u 39 utakmica u svim natjecanjima postigao 31 gol i upisao 5 asistencija. Ta statistika uz činjenicu da ima tek 24 godine ga je postavila na diobu trećeg mjesta na Transfermarktovoj listi najvrjednijih nogometaša na svijetu, ali tih 120 milijuna eura neće biti dovoljno da ga Napoli proda, rekao je predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis. On je u današnjem broju La Gazzette dello Sport rekao kako Osimhen vrijedi 200 milijuna eura, a sve povodom činjenice kako se za njega zanima PSG. Navodno pariški klub Nigerijca vidi kao zamjenu za Kyliana Mbappéa pa bi Osimhen trebao predvoditi napad PSG-a ako Mbappé ovog ljeta napusti klub. Ta činjenica svakako De Laurentiisa stavlja u povoljan položaj što se pregovora tiče...

07:34

'Milinković odlazi u Saudijsku Arabiju, izabrao je novac'. To je naslov na prvoj stranici Ill Messaggera Talijani jasno ističu što misle o odlasku Sergeja Milinkovića Savića u saudijsku ligu. Sličnim tonom o ovom transferu pišu i ostali talijanski mediji, a dio njih prenosi izjavu Claudija Lotita, predsjednika Lazija, koji je rekao kako je rimski klub poslao ponudu srpskom nogometašu za produženje ugovora, ali je on ipak odlučio uzeti 60 milijuna eura od Al Hilala za sljedeće tri godine dok bi Lazio trebao dobiti 40 milijuna eura na ime odštete. Inače, očekuje se da bi se klubovi danas trebali službeno dogovoriti oko ovog transfera.

image

Il Messaggero

IL MESSAGGERO

07:18

Talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano javlja kako dobro napreduju pregovori između Tottenhama i Wolfsburga oko nizozemskog braniča Mickyja van de Vena. 22-godišnji Nizozemac je jedan od najbržih stopera Bundeslige kojeg Niko Kovač koristi u svakoj utakmici, a kako sada stvari stoje, sljedeće sezone na njega više neće moći računati. Dogovor je blizu, i van der Ven bi trebao iz Wolfsburga preseliti u London.

07:13

Na Poljud bi trebala stići dva beka, po jedan za svaku stranu, obojica porijeklom iz Afrike. Fahd Moufi, 27-ogodišnji desni bek iz Portimonensea potpisuje ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine, javlja portugalski novinar Pedro Sepulveda. Za lijevu stranu Hajduk bi trebao dovesti Bjelokošćanina Ismaela Dialla iz Ajaccioa. Više o svemu pročitajte OVDJE.

07:06

Najpotentniji nogometaš rujevičkog prvoligaša Matija Frigan itekako je zanimljiv brojnim klubovima. Najkonkretniji je bio engleski drugoligaš Sunderland koji je Rijeci ponudio 4 milijuna eura, ali je Damir Mišković takvu svotu odbio. Više o svemu pročitajte OVDJE.

07:04

Dobro jutro dragi čitatelji,

nastavljamo pratiti zbivanja na nogometnom tržištu. Na početku donosimo kratki podsjetnik svega najvažnijeg što se sve događalo u jučerašnjem danu:

Bivši igrač zagrebačkog Dinama Filip Benković potpisao je za Trabzonspor Nenada Bjelice. Nakon Mislava Oršića Bjelica je tako ovog ljeta doveo i drugog Hrvata u svoje redove. Više o svemu pročitajte OVDJE.

Tottenham će odbiti novu, 80 milijuna eura tešku ponudu za Harryja Kanea, javlja Daily Mail. Iz bavarskog giganta krenuli su žestoko po engleskog napadača nakon što su dobili potvrdu da Kane želi u München, no Spursi očito smatraju da njihova zvijezda vrijedi više od spomenutog iznosa.

Hrvatski reprezentativac Petar Musa dobio je novo pojačanje u Benfici. Portugalski klub je iz praške Slavije (transfer vrijedan 14 milijuna eura) doveo lijevog braniča Davida Juráseka koji je potpisao ugovor do 2028. godine.

PSG je spreman ponuditi Manchester Cityju 80 milijuna eura za Bernarda Silvu, ali "grize" i Al Hilal. Kako prenosi CBS, saudijski klub je za Portugalca pripremio 70 milijuna eura i spreman mu je osigrati plaću od 50 milijuna eura godišnje.

Jurriën Timber prošao je liječnički pregled i uskoro će postati novi igrač Arsenala, javlja Sky Sports. Ajax će za usluge svojeg braniča dobiti naknadu od 44 milijuna eura, dok će Topnici dobiti dodatnu stabilnost u posljednjoj liniji u vidu 22-godišnjeg braniča

Navodno je postignut dogovor oko transfera Sergeja Milinkovića-Savića u redove saudijskog Al Hilala. Navodno, Srbinu je ponuđen ugovor na 20 milijuna eura po sezoni. Sada kreću pregovori s Lazijom koji traži odštetu od 40 milijuna eura.

Linker
27. travanj 2024 14:39