Foto: Cropix, Ilustracija: Sn
NOGOMETNA TRŽNICA

Završio je prijelazni rok u Ligama petice: Što se događa s Perišićem? Propao veliki posao u Londonu

Hrvatsko nogometno tržište i dalje je otvoreno
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 23:58

00.05 Završio je prijelazni rok u 'Ligama petice'! Premda je Ivan Perišić navodno sve dogovorio s talijanskim prvoligašem Comom, zasad čitava stvar nije dobila službenu notu.

23.50 Propao je dolazak Victora Osimhena u Chelsea! Igrač i klub nisu se uspjeli dogovoriti oko uvjeta suradnje, transfer otpada.

23.30 Jota se nakon samo godinu samo dana vratio iz Saudijske Arabije u europski nogomet. Al-Ittihad je prošlog ljeta za njegov transfer Celticu isplatio 29 milijuna eura, a godinu dana, odnosno tek dvadesetak odigranih utakmica kasnije prodao ga je Rennaisu za svega osam!?

22.47 Manchester United i Chelsea su se dogovorili, Jadon Sancho prelazi u plavu stranu Londona. Englez će otići na posudbu uz obavezu otkupa ugovora, javlja Fabrizio Romano.

22.45 Manchester United je potvrdio potpis Manuela Ugartea, koji dolazi iz PSG-a za cifru od 50 milijuna eura plus 10 milijuna bonusa.

22.41 Još je dan hrvatski igrač je ostvario transfer, Domagoj Bradarić potpisao je za Veronu.

22.26 Dinamo je prelomio, Martin Baturina ostaje u klubu! Vijest je to koja se nalazi na službenim stranicama kluba.

Više pročitajte OVDJE.

21.40 Najnovije vijesti Fabrizija Romana: Perišić je pred potpisom za novog talijanskog prvoligaša, Como! Posao još nije dovršen, no izgleda da će Como biti nova destinacija Vatrenog.

21.24 Manchester United je objavio odlazak Scotta McTominaya. Erik ten Hag biranim se riječima oprostio od Škota.
- Imam pomiješane osjećaje jer ga nisam htio izgubiti. Manchester United teče njegovim venama, sretan sam zbog njega, ali želio sam ga ovdje.

21.00 Čelnici Chelseaja su na vezi s predstavnicima Manchester Uniteda i Arsenala. S prvima , nakon što su se iz Juventusa definitivno odlučili povući iz pregovora, pokušaju dogovoriti dolazak Jadona Sancha koji nije u planovima Erika ten Haga, a s drugima odlazak Raheema Sterlinga.

20.35 Kako javlja talijanski novinar Gianluca Di Marzio, Ivan Perišić odbio je ponudu Monze! Fabrizio Romano ranije je izvjestio o mogućnosti prelaska u Genou, a po tom pitanju zasad nema novih informacija.

20.00 Dvije potencijalno najveće priče posljednjeg dana prijelaznog roka još uvijek nisu završene. Naravno, riječ je o Victoru Osimhenu i Jadonu Sanchu.

Saga oko transfera nigerijskog napadača iz Napolija oduljila se tijekom čitavog prijelaznog roka, a nekoliko sati prije zatvaranja nogometne tržnice ishod je još uvijek nepoznat, u jednom trenutku transfer se činio jako blizu, a već u idućem daleko. Saudijski Al Ahli spreman je obeštetiti Napoli s 80 milijuna eura i ponudio je nogometašu 160 milijuna eura za četiri godine, uz opciju da se vrati u Europu nakon godinu dana, a Osimhen je zagrijan za tu opciju iako Chelsea još nije odustajao. I dok se čekao konačan rasplet oko 25-godišnjeg Nigerijca, klub iz Saudijske Arabije je, zlu ne trebalo, za 47,5 milijuna eura dogovorio transfer Ivan Toneyja.

19.20 Arsenalov glavni trener Mikel Arteta rekao je u petak da bi Mikel Merino, novi igrač Dinamovog suparnika u Ligi prvaka, mogao izbivati ​​nekoliko tjedana zbog ozljede ramena i da neće igrati u domaćoj prvenstvenoj utakmici protiv Brighton & Hove Albiona u subotu. Veznjak Merino, koji je u utorak stigao iz Real Sociedada, ozlijeđen je tijekom treninga.

"Da, vrlo nesretno. Jučer se sudario i ozlijedio rame, nažalost. Čini se da će izbivati ​​nekoliko tjedana", rekao je Arteta u petak na konferenciji za medije.

"Sletio je na pod, a Gabi (Gabriel Magalhaes) je pao na njega, i izgleda da ima mali prijelom. Jako ga je boljelo. Morat će napraviti još neke pretrage i tada ćemo znati više."

U četvrtak, na ždrijebu Lige prvaka, Arsenal je izvučen kao jedan od osmorice Dinamovih suparnika. Hoće li Arteta na raspolaganju imati Mikela Merina za taj dvoboj koji će biti odigran na Emirates stadionu u Londonu, ovisit će i o tome kad će utakmica biti na rasporedu. Uefa će raspored utakmica Lige prvaka objaviti u subotu, 31. kolovoza. (Hina)

19.05 Hajduk se prekos svoje službene stranice oprostio od Emira Sahitija i tako potvrdio njegov transfer.

"Emir se u bijelom dresu osim sjajnim driblinzima i pogotcima posebno iskazao požrtvovnošću koju su navijači uvijek znali cijeniti. Iz Splita odlazi s dva osvojena trofeja u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu, a mi mu još jednom želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha u nastavku karijere."

Ivan Perišić blizu je povratka u Italiju, u bitci za njegov potpis su dva kluba, Monza i Genoa. Više pročitajte OVDJE.

image
CHRISTOPHE SIMON Afp

18.43 Ilija Nestorovski novi je igrač Slaven Belupa, potvrdio je klub preko službenih stranica.

18.15 Gabriel Vidović produžio je ugovor s Bayernom, a sljedeću će sezonu provesti na posudbi u njemačkom prvoligašu Mainzu. Ono o čemu se već danima priča, sada je dobilo i službenu notu.

17.15 Talijanski novinar Lorenzo Lepore javlja kako je na Maksimir sletjela nova ponuda za Martina Baturinu. Fiorentina je ovoga puta nudila ukupnu cifru od 20 milijuna eura, tj. 15 milijuna eura plus 5 milijuna u bonusima. Talijani su također ponudili 10% iznosa od buduće prodaje. Dinamo je, prema navodima, ovu ponudu odbio.

15.39 Osijek je predstavio zamjenu za Miereza, Jakupović je na Opus Arenu stigao iz Maribora za cifru od oko milijun eura.

Više pročitajte OVDJE.

14.55 Iako se činilo da je posao definitivno kolapsirao, Chelsea i Ipswich vratili su se pregovorima za Armanda Broju. Albanski napadač već je bio nadomak transferu u novopečenog Premierligaša, no transfer je iz nepoznatih razloga obustavljen. Sada Ipswich nudi nešto manju cifru, odnosno posudbu s obvezom otkupa ugovora za 30 milijuna eura.

14.30 Čini se da će saga oko Ivana Toneyja i Victora Osimhena trajati do samog kraja prijelaznog roka. Engleski napadač trenutno obavlja liječnički pregled u Londonu, kako bi završio svoj prelazak u Al Ahli. Ostvari li se taj transfer, a po svemu sudeći bi trebao, Osimhen ipak ne bi trebao put Saudijske Arabije, s obzirom da je Al Ahli spreman dovesti samo jednog napadača. Shodno tomu u priču se ponovno uključio Chelsea koji će do kraja dana pokušati nagovoriti Nigerijca na prelazak u London.

14.15 Za 21 milijun eura Maxence Lacroix je postao novi igrač Crystal Palacea. Francuz u London dolazi iz Wolfsburga u kojem je proveo četiri godine.

13.55 Aaron Ramsdale i službeno je predstavljen kao novi vratar Southamptona. 26-godišnji Englez sa 'Svecima' je potpisao četverogodišnji ugovor.

13.35 Chelsea očito nije spreman završiti prijelazni rok bez kompletiranja još jednog velikog transfera. S obzirom da su vrlo vjerojatno izgubili u utrci za Victora Osimhena, Bluesi su se okrenuli Manchester Unitedu, odnosno Jadonu Sanchu. Sam igrač transferu je dao zeleno svijetlo, Sancho bi se volio pridružiti 'projektu' Chelseaja, a preostalo je da klubovi izvrše posljednje pregovore. S druge strane, Juventus, koji je cijelo ljeto razmatrao situaciju oko Sancha, definitivno je odustao od dovođenja 24-godišnjeg Engleza.

13.20 Izuzetno aktivna u završnici prijelaznog roka je Roma, najnovija akvizicija stiže iz Borussije Mönchengladbach, za Vučicu će potpisati francuski veznjak Manu Koné.

13.00 Iako su se od početka prijelaznog roka oko njegova imena vodile brojne špekulacije, čini se da će Kingsley Coman ipak ostati u Bayernu.

Francuski krilni napadač pobudio je interes brojnih europskih klubova, značajan interes pokazala je svojedobno i Barcelona, no do daljnjih pregovora ni sa kojim klubom nije došlo.

Tek na stolu tako ostaje ponuda Al Hilala, saudijskog giganta u čijoj državi mercato traje do ponedjeljka, tako da će Coman imati još pokoji dan za razmisliti o potencijalnom prelasku na Bliski istok.

12.45 Sky Sport tvrdi da je Jadon Sancho na pragu odlaska u Chelsea. Sancho nema budućnost u Manchester Unitedu, a njihov rival želi iskoristiti situaciju i dovesti Engleze u svoje redove.

12.30 Gianluca Di Marzio javlja da Fiorentina i dalje aktivno radi na dovođenju Martina Baturine te se nadaju da će ga dovesti u svoje redove prije kraja prijelaznog roka.

12.15 S obzirom na to da Aaron Ramsdale napušta klub, Arsenal je u potrazi za drugim vratarom. Odluka je pala na vratara Bournemoutha Neta koji bi trebao doći na jednogodišnju posudbu.

11.30 Osim Victora Osimhena, Al Ahli dovodi još jednog napadača. Za 47,5 milijuna eura dovode Ivana Toneyja iz Brentforda. Toney je imao ponude iz Premier lige, ali se odlučio za onu lukrativniju.

11.00 Nakon što Dinamo nije otkupio njegov ugovor, Gabriel Vidović odlazi na novu posudbu. Ovog puta će ostati u Bundesligi. Više o tome pročitajte OVDJE.

10.30 Izašli su novi detalji oko potencijalnog prelaska Martina Baturine u Fiorentinu. Više o tome pročitajte OVDJE.

10.00 Nakon sezone u Manchester Unitedu, zvijezda Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru Sofyan Amrabat odlazi na posudbu u Fenerbahçe. Fiorentina će dobiti dva milijuna eura, dok će iduće sezone Turci obavezan otkup platiti još 13 milijuna eura.

9.15 Victor Osimhen odlazi u Al Ahli. Gianluca Di Marizio tvrdi da su samo detalji ostali prije no što Nigerijac napusti Napoli koji bi za njega trebao dobiti oko 80 milijuna eura. Al Ahli mu nudi 40 milijuna eura godišnje. Kada se posao realizira, bit će to najskuplji transfer ovog prijelaznog roka.

8.30 Talijanski insajder Gianluca Di Marzio javlja da je Fiorentina povisila ponudu za Martina Baturinu te ista sada iznosi 15 milijuna eura. Isti izvor navodi da je "desetka" Modrih otvorena za transfer. No, nešto će se u ovoj priči pitati i maksimirski klub koji za svoju zvijezdu, prema ranijim navodima, traži barem 20 milijuna eura.

8.10 Nakon što je bio povezan sa škotskim Rangersima i Cagliarijem, Domagoj Bradarić je blizu odlaska u Veronu. Salernitana je prošle sezone bila uvjerljivo posljednja u Serie A te su ispali iz lige. S obzirom na to da je ispala u niži rang, prisiljena je rješavati se igrača, a jedan od njih bi mogao biti i Bradarić.

Bradarić je karijeru započeo u splitskom Hajduku, gdje je prošao kroz sve razine u klupskoj akademiji. Prije nego što je dobio priliku zaigrati za prvu momčad pod vodstvom tadašnjeg trenera Zorana Vulića, upisao je 35 nastupa za drugu momčad.

U Hajduku je odigrao samo jednu sezonu i upisao 25 nastupa, u kojima je ubilježio dvije asistencije. U ljeto 2019. godine Lille je za njegove usluge platio Splićanima 6,5 milijuna eura. To je ostao peti najveći izlazni transfer u povijesti Hajduka.

7.30 Iz Chelseaja su kontaktirali Napoli s ponudom za Victora Osimhena. Riječ je o posudbi s obvezom kupnje. Engleski velikan već je s napadačem krenuo pregovarati o plaći. Sve ovo prati i Al Ahli koji je također u pregovorima s Napolijem, ali taj je posao moguć samo ako ovaj s Englezima propadne. Cifra koja se spominje uz prodaju Osimhena kreće se oko 100 milijuna eura.

07.00 Portugalski branič Tiago Djaló preselit će iz Juventusa u Romu. Fabrizio Romano, javlja da se radio o posudbi s opcijom otkupa po cijeni od devet milijuna eura plus jedan milijuna mogućeg bonusa.

Lijep pozdrav, dragi čitatelji!

Kalendar će danas označiti završetak prijelaznog roka u ligama Petice. Pozivamo vas da s nama ispratite posljednje događaje na ljetnoj tržnici, a za početak - evo nekoliko najvažnijih poslova i priča jučerašnjeg dana:

► Hajduk je ekspresno pronašao zamjenu za Sahitija. Na Poljud se vraća Stipe Biuk. Više o tome pročitajte OVDJE.

► Osijek je predstavio tri nova pojačanja. Riječ je o portugalskom krilnom napadaču Hernaniju, talijanskom braniču Alesaandru Tuiji i mladom Portugalcu Tiagu Dantasu. Više o tome pročitajte OVDJE.

► Emir Sahiti će iz Hajduka otići u njemački HSV. Transfer koji se najavljuje već danima dogovoren je za odštetu od 1,5 milijuna eura, od čega će splitskom klubu pripasti oko 1,2 milijuna.

Kosovar sutra putuje u Hamburg i, bude li sve u redu, potpisuje ugovor s novim klubom.

► Jedan od najboljih igrača Napolija, napadač Victor Osimhen, je u pregovorima sa saudijskim Al-Ahlijem, piše Nicolo Schira. Osimhena je htio Chelsea, ali izgleda da bi mogao presuditi novac. Saudijci mu navodno nude 30 milijuna eura mjesečno što može još porasti ako se ostvare razni bonusi. Napoliju nude 75 milijuna eura odštete.

► Gorica je od Fulhama, s kojim je u dobrim odnosima, htjela posuditi Adriona Pajazitija, no Englezi su tu mogućnost odbili. Više pročitajte OVDJE

Linker
05. rujan 2024 10:47