AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

Pao drugi najveći transfer ovog ljeta. Dinamo ostao bez još jednog igrača

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 22. srpanj 2024. 22:11

22.11 Nakon što je prošle sezone proveo na posudbi u Barceloni B, španjolski nogometni velikan je otkupio ugovor senegalskog braniča Mamadoua Falla (21) od Los Angelesa. Senegalac je prošlu sezonu proveo na posudbi u drugoj momčadi Barcelone upisavši 22 nastupa uz dva gola. Mladi branič je očito zadovoljio Katalonce, pa je Barca otkupila njegov ugovor od Los Angelesa za četiri milijuna eura.

Fall je rođen u Senegalu, međutim kao klinac se preselio u Orlando u sklopu Sport4Charity organizacije. U lipnju 2021. je potpisao za LA, a godinu dana kasnije je posuđen drugoj momčadi Villarreala. U sezoni 2022/23. je igrao i za prvu momčad "Žute podmornice". "Fall je igrač s nevjerojatnim potencijalom i iznimnim talentom. Raduje nas što se pridružio jednom od najboljih klubova na svijetu," kazao je glavni menadžer LA-a John Thorrington. (Hina)

21.43 Da bi Kevin De Bruyne ovog ljeta mogao napustiti Manchester City, mediji su pisali još prije i tijekom Eura, a onda se priča naglo stišala.

Sad su je ponovno aktualizirali Guardian i Daily Mail, koji pišu da belgijski reprezentativac razmatra "apsurdnu" ponudu iz Saudijske Arabije. Veliku ulogu u potencijalnom transferu mogla bi odigrati i njegova supruga.

Više pročitajte OVDJE.

Nakon što su prodali Moussu Diabyja za 60 milijuna eura u Al Ittihad, transfer koji je završen, ali još nije službeno objavljen, Aston Villa je za istu cifru zaključila novi posao

Za klub iz Birminghama potpisao je Amadou Onana i nakon Lennyja Yoroa, koji je za 62 milijuna eura prešao iz Lillea u Manchester United, postao drugi najskuplji transfer ovog ljeta. Belgijski veznjak stigao je iz Evertona u transferu vrijednom spomenutih 60 milijuna eura i potpisao višegodišnji ugovor s bivšim europskim prvakom.

?? Official, confirmed. Aston Villa have signed Amadou Onana as new midfielder from Everton!

Deal signed for £50m fee plus add-ons and sell-on clause, while Onana has signed long-term contract. pic.twitter.com/vGeDPfMSvh

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 22, 2024

Dinamov igrač Ivan Šaranić (21) potpisao je trogodišnji ugovor za Al-Bataeh iz Dubaija. Šaranić je godinama slovio za jednog od najvećih talenata u maksimirskoj Akademiji.

Ofenzivni veznjak sjajne lijeve noge i sjajnog udarca negdje je potom malo zapeo, pa se pokušavao nametnuti kroz Bravo, Varaždin, te prošle sezone Dugopolje, u kojem je ostavio dobar dojam postigavši šest golova, uz dvije asistencije.

Opširnije pročitajte OVDJE.

image
RONALD GORSIC Cropix

18.44 Mladi američki nogometaš Caleb Wiley (19) potpisao je šestogodišnji ugovor za engleskog premierligaša Chelsea, objavio je londonski klub.

Chelsea nije otkrio financijske detalje, ali britanski mediji navode kako će njegov bivši klub Atlanta United dobiti oko devet milijuna eura odštete.

Mladi branič je produkt Atlantine akademije, u MLS-u je debitirao 2022. godine, a do sada je upisao 85 nastupa i postigao ​šest golova.

Za SAD je debitirao prošle godine u remiju 1:1 protiv Meksika.

Trenutačno je s američkom reprezentacijom koja se priprema za Olimpijske igre u Parizu. (Hina)

18.30 Fabrizio Romano objavio je da PSG u ovom trenutku ne radi na transferu Brune Fernandesa. Sav je fokus pariškog kluba, doznaje Talijan, usmjeren na novu portugalsku zvijezdu Joãa Nevesa.

17.49 Watford se na društvenim mrežama pohvalio da je doveo 20-godišnjeg stopera Antonija Tikvića, člana mlade hrvatske reprezentacije.

Tikvić je rođen u Hamburgu i prošle je sezone igrao za Udinese, nakon što je prethodno skupio nešto staža u drugoj momčadi Bayerna.

Španjolski su mediji u eter pustili informaciju da je Barcelona poslala RB Leipzigu službenu ponudu za Danija Olma tešku 60 milijuna eura, no u priči postoji veliki problem - financijski fair-play. Katalonski klub prvo mora prodati igrače i namaknuti novac, a zna to i Leipzig, jer ima isti problem. Njemački klub nada se prodaji Olma da bi mogao dovesti igrače koje žele.

Cijelu situaciju sa zanimanjem prate i u Maksimiru, a opširnije pročitajte OVDJE.

image
JAVIER SORIANO Afp

15.30 Rekorder Premier lige po broju odigranih utakmica Gareth Barry (653 nastupa) u 45. godini odlučio se vratiti aktivnom nogometu nakon četiri godine koliko je proveo u mirovini. Veznjak koji u nogama ima 653 nastupa u Premier ligi za Aston Villu, Manchester City, Everton i WBA novi je član Hurstpierpointa, kluba koji se natječe u ligi Mid Sussex, odnosno 11. rangu engleske nogometne piramide.

14.00 Prva ponuda Manchester Uniteda za Matthijsa de Ligta je odbijena. U Bayernu su 35 milijuna eura, koliko je glasila ponuda, odbili bez razmišljanja i odgovorili iznosom koji im je prihvatljiv - 50 milijuna. To je i dalje bitno manji iznos u odnosu na odštetu koju su prije dva ljeta Bavarci izdvojili za nizozemskog braniča. Transfer de Ligta iz Juventusa koštao ih je, naime, 67 milijuna eura. Nizozemac je prošle sezone odigrao 30 utakmica za Bayern, u njih 23 je bio i starter, a na nedavnom Europskom prvenstvu na kojem je Nizozemska dogurala do polufinala nije dobio ni minute u šest utakmica.

image

Matthijs de Ligt

KOEN VAN WEEL Afp

13.15 Marokanski reprezentativac Youssef En-Nesyri trebao bi ovih dana potpisati za Fenerbahče koje s klupe vodi Jose Mourinho.

Portugalac je u borbi za njegov potpis izgleda pobijedio svoj bivši klub Romu koja je također htjela 27-godišnjeg napadača.

Mediji u Turskoj pišu kako je on odabrao Fener i dolazi u transferu vrijednom 20 milijuna eura.

12.40 Hoće li Nico Williams doći na Camp Nou, najveća je briga navijača Barcelone u ovom prijelaznom roku.

Katalonci će za hitronogog napadača Athletic Bilbaa morati iskeširati 58 milijuna eura, ali i uvjeriti igrača da izabere Barce ispred nekih europskih velikana koji imaju kudikamo veću financijsku stabilnost.

Upravo zbog bi Lamine Yamala mogao odigrati ključnu ulogu u dovođenju zvučnog pojačanja. Yamal i Williams sprijateljili su se tijekom Eura, a Barca se nada da će upravo to prijateljstvo biti presudno u odluci mladog napadača koji praktički može birati za koji klub želi potpisati.

12.00 Borussia Dortmund stupila je u kontakt s Manchester Cityjem kako bi istražila opciju dovođenja Yana Couta.

Brazilski reprezentativac došao je u Manchester City iz Coritibe u ljeto 2020., ali nikad se nije uspio nametnuti Pepu Guardioli pa tako u četiri godine nije upisao ni jedan nastup za Građane, već je "seljakao" po posudbama. Ipak, nakon sjajne sezone u Gironu Couto je došao na radar mnogih europskih klubova.

Prema pisanju Fabrizija Romana, Dortmund nema namjeru platiti 40 milijuna eura koliko stoji u izlaznoj klauzuli, već ima namjeru tu cifru gotovo pa prepoloviti.

11.40 Hrvatska je u Saudijskoj Arabiji dobila i trećeg trenera. Uz Slavena Bilića (Al Fateh) i Igora Jovićevića (Al Raed) tamo će od sada raditi i Stjepan Tomas, koji je preuzeo Al Okhdood.

Više pročitajte OVDJE.

11.20 Transfer Riccarda Calafiorija iz Bologne u Arsenal za 50 milijuna eura uskoro će biti zgotovljen, ali za njegove bivše klubove Romu i Basel tek počinje pravna bitka. Baselu, naime, pripada 50 posto transfera što je dogovoreno prilikom njegovog prelaska u Bolognu prije godinu dana, a dio, i to veliki dio, tog "kolača" želi i Roma. Naime, kada je Calafiori u ljeto 2022. transferiran iz Rome u Basel, talijanski klub je uz 2,6 milijuna eura dobio i 40 posto idućeg transfera. Ljeto kasnije, kada je Calafiori iz Basela prodan u Bolognu za četiri milijuna eura, Romi je pripalo dodatnih milijun. Sada La Gazzetta dello Sport piše kako su u Romi angažirali odvjetnike kako bi provjerili, odnosno dokazali kako im pripada i 40 posto od iznosa kojeg će Basel zaraditi od prodaje talijanskog braniča u Arsenal. U švicarskom klubu, naravno, osporavaju to naknadno traženje i smatraju kako su oni svoje uvjete iz klauzule ispunili još prošlog ljeta kada su Romi isplatili 40 posto transfera Calafiorija u Bolognu.

10.45 Klubovi iz Saudijske Arabije pokušavaju opet napraviti nered na transfer tržištu. Al Ahli - čiji dres između ostalih nose Mahrez, Firmino i Veiga - bacio je oko na dvojicu Brazilaca u Premiershipu. Želja su im Gabriel Jesus i Richarlison. I dok "Topnici" nisu zainteresirani za transfer Jesusa, u Tottenhamu su spremni poslušati ponudu. Prema tvrdnjama otočkih medija strijelac 12 prvenstvenih golova prošle sezone može otići, ali za pravu ponudu. A ta ponuda mora biti "paprena" s obzirom da je prije samo dva ljeta za njegov transfer iz Evertona plaćeno 58 milijuna eura.

10.00 Timi Max Elšnik je odradio sjajan Euro u Njemačkoj i privukao pažnju brojnih klubova. Htjeli su ga i Dinamo i Hajduk, spominjali su se i Southampton i Leicester Citjy, no izgleda da karijeru nastavlja u susjedstvu.

Mediji u Srbiji tvrde kako je Crvena Zvezda sve dogovorila i da će 26-godišnji slovenski reprezentativac iduće tri godine provesti u Beogradu. Zvezda će ga navodno platiti 1.5 milijuna eura, a dodatnih 500.000 eura je dogovoreno kroz bonuse.

Elšnik je za Olimpiju u 129 utakmica zabio 31 gol i osvojio jednu titulu prvaka Slovenije i dva slovenska kupa. Navodno bi uskoro trebao btii potvrđen u Zvezdi.

9.10 Lukas Kačavenda je i dalje u Maksimiru i trenira s momčadi Sergeja Jakirovića. Gledali smo ga na pripremama u Austriji, sve je odradio na najbolji mogući način. Mnogi nas ovih dana pitaju hoće li Kač, kako ga zovu, ostati u plavoj svlačionici, postati igrač Dinama ili će ostati igrač Lokomotive i vratiti se na Kajzericu. Odgovor je još na austrijskim pripremama u Bad Radkersburgu ponudio sportski direktor Marko Marić.

- Svjesno smo od prvog dana potencijala koji Lukas ima, ali smo htjeli vidjeti u kojem će smjeru ići njegov period prilagodbe nakon ozljede. To ćemo odlučiti u sljedećih par tjedana. U kolovozu ćemo sjesti s Lokomotivom i pronaći najbolju opciju da ga vratimo na najvišu moguću razinu za vrhunski nogomet. On je igrač koji je dva puta prošao neugodnu ozljedu, ali je veliki potencijal i moramo mu pomoći da se vrati. Treba mu 15 do 20 utakmica ove jeseni i zime, moramo procijeniti hoće li to razdoblje biti u Lokomotivi ili odmah u Dinamu - rekao je sportski direktor.

Dinamo je u pregovorima i s dvojicom igrača koja bi Kačavendu mogla izgurati a Maksimira, a više pročitajte OVDJE.

8.50 Tottenham je navodno blizu dogovora s Aston Villom za potpis Jacoba Ramseya. Spursi su za mladog veznjaka kojeg su prošle sezone usporile ozljede ponudili paket koji uključuje novac te još jednog igrača kojeg bi poslali u suprotnom smjeru. U zamjenu za Ramseya ponudili su 22 milijuna eura te argentinskog veznjaka Giovani Lo Celsa, koji je s trenerom Aston Ville Unaijem Emeryjem odlično u prošlosti surađivao u Vilarrealu i PSG-u.

8.10 Fabrizio Romano potvrdio je da je Al Ittihad usmeno dogovorio transfer vrijedan 60 milijuna eura. U Saudijsku Arabiju tako stiže i Moussa Diaby iz Aston Ville

Navodno stiže na pet godina, a još se samo čeka dovršetak papirologije i potpis da sve bude službeno.

Diaby je u Aston Villu stigao prošlog ljeta također za 60 milijuna eura iz Bayer Leverkusena. Prošle je sezone u 54 utakmice zabio 10 golova i upisao devet asistencija.

7.35 West Ham i Barcelona u utrci za N'Golo Kantea! Nakon što su Englezi poslali upit u Saudijsku Arabiju, isto je, tvrde pojedini mediji, učinila i Barcelona, koja može platiti 20 milijuna eura odštete za Francuza, ali sigurno ne može parirati u visini plaće.

Kante je na proteklom Euru pokazao da u njemu itekako ima još dobrog nogometa te da bi bio pojačanje za bilo koju europsku momčad.

Novac mu nikad nije predstavljao odlučujući faktor, no za povratak u Europu morao bi se odreći ogromnih iznosa.

7.00 Nakon sjajnih predstava na Copa Americi, James Rodriguez mogao bi se vratiti u Europu, pišu svjetski mediji.

Kolumbijac je navodno dogovorio sporazumni raskid ugovora s brazilskim Sao Paolom i razmotrit će ponude na stolu.

Bivši igrač Reala, Porta, Bayerna, Monaca, Evertona i Monaca prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura.


Dobro jutro dragi čitatelji!

Pred nama je potencijalno još jedan uzbudljivi dan na nogometnoj tržnici.

Jučer je u jutarnjim satima brazilsko čudo Endrick predstavljen kao novi igrač Real Madrida, dok je u popodnevnim Ivan Rakitić službeno predstavljen na Poljudu kao novo pojačanje Hajduka.

Od ostalih transfera spomenimo da je Marseille potvrdio dolazak Pierre-Emilea Højbjerga iz Tottenhama, dok su pred realizacijom transferi zvijezda Manchester Cityja, Kevina de Bruynea i Edersona, u Saudijsku Arabiju.

Linker
05. rujan 2024 16:14