Ante Rebić, Ivan Perišić, Dejan Lovren

 FOTO: Profimedia, Ilustracija: SN
PRIJELAZNI ROK

Chelsea prodao napadača, Liverpool novo pojačanje u obrani pronašao u gradskom rivalu

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 23. kolovoz 2024. 22:30

22.30 Napoli će za 30 milijuna eura u svoje redove dovesti Romelua Lukakua. Ono o čemu se posljednjih dana špekuliralo, uskoro bi trebalo dobiti službenu potvrdu.

22.10 Brighton je sa Celticom dogovorio sve detalje oko novog pojačanja. Novi član "Galebova" postat će Matt O’Riley.

21.30

Liverpool želi dovesti Jarrada Branthwaitea iz Evertona. Redsi već neko vrijeme love 22-godišnjaka, a sada su poslali i prvu službenu ponudu, tvrdi The Sun.

Liverpool je navodno ponudio 75 milijuna eura odštete uz potencijalih dodatnih osam milijuna eura na ime raznih bonusa.

Everton je ranije odbio 60 milijuna eura za Branthwaitea koje je nudio Manchester United.

20.40

Bivši veznjak Barcelone Sergio Roberto (32) potpisao je ugovor za Como, objavio je novi talijanski nogometni prvoligaš.

Sergio Roberto je posljednjih 14 godina proveo u Barceloni upisavši 373 nastupa za prvu, te 106 nastupa za drugu momčad katalonskog velikana.

Osvojio je ukupno 20 trofeja pri čemu dvije Lige prvaka i sedam naslova španjolskog prvaka.

U lipnju mu je istekao ugovor, a njegova nova adresa je Como, koji se vratio u Serie A nakon 21 godine.

"Vidim ovo kao novi izazov u svojoj karijeri, stvarno vjerujem u projekt, upoznao sam vlasnike i jako su uzbuđeni zbog ovoga, mislim da rade prave stvari i sretan sam što sam dio toga," rekao je igrač u izjavi za klupsku stranicu.

Sergi Roberto pridružio se dugom popisu igrača koji su se ovog ljeta pridružiti projektu pod vodstvom Cesca Fabregasa, nakon dolaska Andree Belottija iz Rome, bivšeg braniča Real Madrida i Manchester Uniteda Raphaela Varanea, te bivših Liverpoolovih veterana Pepea Reine i Alberta Morena.

Como je otvorio sezonu gostujućim 0-3 porazom od Juventusa.

20.00 Southamtpon je jedan od klubova zainteresiran za vratara Arsenala, Aarona Ramsdalea. Novi premierligaš želi Ramsdalea dovesti u svoje redove na jednogodišnju posudbu.

19.15 Chelsea i Napoli nastavljaju pregovore vezane za Romelua Lukakua. Napoli želi smanjiti cijenu za belgijskog napadača, dok iz Chelseaja moraju prodavati. Kako javlja Fabrizio Romano, sve ide prema dogovoru.

18.30 Porto i Arsenal su sve dogovorili oko dolaska Fabija Vieire u Portugal. Vieira se vraća u Porto na jednogodišnju posudbu.

17.45 Bournemouth radi na dovođenju najskupljeg vratara u povijesti na posudbu. Kako javlja David Ornstein, vratar Chelseaja Kepa Arrizabalaga bi na jednu godinu mogao postati član "Trešnjica".

17.00 Jedno od otkrića Europskog prvenstva Ferdi Kadıoğlu na pragu je odlaska u Premier ligu. Turčin će put Brightona koji je dogovorio gotovo sve detalje s Fenerbahçeom.

16.15 Nakon Alena Grgića, Ivan Dolček se također vratio u Slaven Belupo. Nakon što je otpisan u Hajduku, Dolček je u međuvremenu bio na posudbama u Šibeniku i Famalicãu da bi početkom godine otišao u slovačku Dunjansku Stredu za nešto više od 300 tisuća eura.

15.45 Reprezentativac Španjolske Mikel Merino postat će novi igrač Arsenala. 28-godišnji veznjak dolazi iz Real Sociedada koji će za ovaj transfer dobiti 33.5 milijuna eura te kroz bonuse mogu zaraditi dodatnih pet milijuna eura. Španjolski klub je zaradio solidan iznos s obzirom na to da je Merino ušao u zadnju godinu ugovora.

15.00 Alen Grgić ponovno je igrač Slaven Belupa. S klubom iz Koprivnice je potpisao ugovor na godinu dana.

14.28 Denis Kolinger je novi igrač Lokomotive, potvrdio je klub preko društvenih mreža. Nekadašnji kapetan zagrebačkog kluba se tako vratio, nakon što je 2021. otišao u danski Vejle BK.

13.45 Njemački veznjak Ilkay Gündogan vratio se u Manchester City godinu dana nakon odlaska u Barcelonu, objavio je u petak engleski klub s kojim je kao kapetan osvojio Ligu prvaka 2023. godine, a ubrzo nakon toga oglasio se i Pep Guardiola:

- Gündogan je bio potpuno iznenađenje, nismo nimalo sumnjali kada se ukazala prilika da potpišemo ugovor. Svi smo htjeli da se vrati - poručio je trener Cityja.

13.00 Carlo Ancelotti na današnjoj press konferenciji još jednom je potvrdio kako je prijelazni rok za Real završen.

- Nećemo potpisati nijednog igrača na kraju roka, niti srednjeg braniča. Tržište je za nas zatvoreno. Nije rizik... imamo dobre igrače. Imamo Ascensia, Jacoba i Tchouamenija koji mogu pomoći (na stoperskoj pozicji) - rekao je.

12.14 Nakon što je prošlog ljeta napustio klub i otišao u Queens Park Rangers, Asmir Begović ponovno se vratio u Everton. Iskusni, 37-godišnji čuvar mreže iz Bosne i Hercegovine potpisao je jednogodišnji ugovor s klubom iz Liverpoola.

Manchester City je na svojim službenim kanalima potvrdio povratak Gündogana. Guardiola je njegovim povratkom pogazio neke bitne principe koji su mu važni u izgradnji momčadi. Više pročitajte OVDJE.

11.54 Ilkay Gündogan se i službeno oprostio od navijača Barcelone. Očekuje se da će i Manchester City uskoro potvrditi povratak Nijemca u svoje redove.

11.31 Nakon što nije uspio od Dinama kupiti Petra Sučića, Como se okrenuo dovođenju igrača iz Manchester Cityja, Real Madrida i Barcelone. Naime, talijanski klub uskoro bi, nakon što odrade liječničke preglede, trebao potvrditi dolaske Máxima Perronea, Nice Paza i Sergija Roberta, a potonji je već sletio na "čizmu" i obavlja završne detalje prije transfera.

Igrač Chelseaja Raheem Sterling (29) na izlaznim je vratima Stamford Bridgea. Napadač Plavih koji je trebao biti jedan od glavnih igrača došao je na ljeto 2022. godine iz Manchester Cityja u transferu vrijednom 56 milijuna eura, no londonska epizoda sad se pretvara u noćnu moru. Više pročitajte OVDJE.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia

10.15 Chelsea se prošle večeri 2:0 pobjedom nad švicarskim Servetteom približio plasmanu u Konferencijsku ligu. U 51. minuti pri rezultatu 1:0 za Chelsea, ljetno pojačanje u napadu - Marc Guiu, zapucao je jednu priliku koju su mnogi već prozvali promašajem sezone. Španjolac je u spomenutoj situaciji dočekao kiks gostujućeg vratara i istrčao sam pred prazna vrata. Kad je došao trenutak u kojem je morao trebao pospremiti loptu u mrežu, Guiu je naglo usporio i loše zahvatio loptu, a u nastavku akcije imao je još dvije popravne prilike, no nije ih iskoristio.

Opširnije pročitajte OVDJE.

9.45 Talijanski insajder Fabrizio Romano otkrio je detalje transfera Mike Fayea iz Barcelone u Rennes. Početna cifra iznosi 12 milijuna eura, dok bi se konačni iznos uz bonuse mogao podići do 16 milijuna eura. Barcelona će također, u slučaju da Faye pruži dobre partije, imati "buyback" opciju. Prve sezone moći će ga vratiti za 35 milijuna eura, dok će naredne godine klauzula iznositi 40 milijuna eura.

9.11 Guardian doznaje da je Aston Villa poslala Chelseaju ponudu za Raheema Sterlinga (29).

Unai Emery traži pojačanje u napadu, a Sterling je na Stamford Bridgeu postao jedan od suvišnih i rečeno mu je da više neće dobiti priliku. Problem je što trenutačno zarađuje oko 380 tisuća eura tjedno pa Aston Villi više odgovara neki oblik posudbe.

8.05 Do kraja prijelaznog roka ostalo je još sedam dana, a Lyon je za sada prikupio samo 34 od potrebnih 100 milijuna eura kako bi opravdali raskošno trošenje u ljetnom mercatu. Prema novim informacijama iz kluba, koje prenosi Mundo Deportivo, vlasnik John Textor odlučio je reagirati te je priopćio svim igračima da su na prodaju ako za njih stigne financijski jaka ponuda.

Opširnije pročitajte OVDJE.

8.00 U kasnim jučerašnjim satima potvrđen je transfer Ante Crnca u Norwich City. Klub iz Championshipa za njegove je usluge platio 11 milijuna eura.

7.40 Prema pisanju Floriana Plettenberga, Ademola Lookman je na radaru PSG-a. Nigerijac je već dogovorio osobne uvjete s francuskim klubom, a sada je izgleda preostalo dogovoriti odštetu za njegov transfer. U slučaju da PSG ne postigne dogovor, u igru će se uključiti i Arsenal, koji je također zainteresiran.

7.10 Veliki preokret dogodio se u slučaju Paula Dybale. Premda se činilo izvjesnim da je 30-godišnja zvijezda Rome prihvatila Al-Qadsiahovu ponudu od 25 milijuna po sezoni, u večernjim satima četvrtka sve se promijenilo i Dybala je odlučio ostati u Romi.

Nakon što je svoju odluku obznanio na društvenim mrežama, uz poruku "Vidimo se u nedjelju", skupina navijača Rome okupila se pred njegovim domom i krenula mu skandirati.

Oglasila se i bivša predsjednica Rome Rosella Sensi, s porukom da je Dybala "dokazao moć grada Rima".

"To je magija ove momčadi, ovih navijača, ovih ljudi. Paulo Dybala rekao je ne faraonskom ugovoru. Učinio je to nakon što je osjetio toplinu i ljubav koju ovi navijači mogu pružiti ljudima koji su vrijedni! Bravo Paulo, od danas si dio povijesti."

6.50 Dobro jutro, dragi čitatelji!

Sve smo bliže kraju ljetnog mercata, ali borba na tržištu još uvijek traje. Evo kratkog sažetka jučerašnjih glavnih vijesti.

→ Osijek je raskinuo ugovor s Kristijanom Lovrićem. Najzvučnije pojačanje u povijesti Bijelo-plavih ipak nije dočekalo "happy end" u gradu na Dravi te će morati potražiti novu sredinu.

→ Kako prenose talijanski mediji, Juventus trenutačno vodi pregovore s Manchester Unitedom oko transfera Jadona Sancha. Prema tamošnjim informacijama Talijani su jako zainteresirani za Engleza te pokušavaju dogovoriti uvjete transfera kao i detalje ugovora sa samim igračem.

→ Trakavica oko Mikayila Fayea napokon bi trebala biti završena. "Čudo iz Kustošije" je na korak do Rennesa, danas dolazi u Francusku na liječnički pregled.

Linker
05. rujan 2024 11:07