Mario Zebec je dobro sudio utakmicu između Rijeke i Dinama

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
ANALIZA KOLA

Evo što je Strahonja rekao o crvenom kartonu u derbiju Dinama i Rijeke; Carević nahvalio jednog dinamovca

Posljednje kolo domaćeg prvenstva neće ostati zapamćeno po sudačkim greškama
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2022. 21:01

Prva HNL je došla do 30. kola koje je obilježio derbi između Rijeke i Dinama koji je otišao na stranu zagrebačke momčadi koja je u posljednjih 10 minuta preokrenula rezultat i pobijedila s 2:1.

Ovo kolo će ostati i upamćeno po činjenici da nije bilo previše spornih situacija oko sudaca što je i u HRT-ovoj emisiji Stadion potvrdio sudački ekspert Mario Strahonja.

"Ovo kolo nećemo pamtiti po sucima. Nije bilo nikakvih spornih situacija", rekao je Strahonja koji je komentirao sve sporne situacije iz ovog kola.

Rijeka - Dinamo 1:2

Derbi je sudio Mario Zebec koji nije imao nikakvih pogrešaka.

"Utakmica je bila prilično korektna i dobro je da sudac nije glavna tema nakon nje", rekao je Strahonja koji je komentirao tri koliko-toliko sporne situacije.

"U situaciji kada je Dinamo tražio jedanaesterac u 30. minuti tu je jasno da od sporne situacije nije bilo ništa. Ovo nije ni prekršaj jer je obrambeni igrač stajao odlično. Rijeka se bunila što je Zebec zaustavio njihov napad nakon isteka dodatne 3 minute nakon prvih 45 minuta. No, ovo ne ulazi u kategoriju izgubljenog vremena, sudac je odredio minimalnu nadoknadu vremena i zaustavio igru nakon što je to isteklo", rekao je Strahonja i dodao:

"Crveni karton Krešića je izvrstan timski rad suca na terenu i VAR-a. Ovdje se radi o propuštenom incidentu kojeg sudac nije vidio jer je imao situaciju na drugoj strani. VAR ga je pozvao, nije ništa dugo trajalo jer je ovo stvarno izravni crveni karton."

U Stadionu je gostovao i trener Mario Carević.

"Odlična utakmica, odličan ambijent. Dinamo je pobjedom napravio novi korak prema naslovu, a zaostala utakmica na Poljudu će reći sve o ovom prvenstvu", rekao je Carević i dodao:

"Ne volim isticati pojedince, ali Šutalo mi je prototip stopera. Igra fantastično i kako prvenstvo odmiče, on igra sve bolje i bolje."

Mario Strahonja je komentirao i suđenje na ostalim utakmicama 30. kola.

Slaven Belupo - Osijek 0:1

"Značajna utakmica Igora Pajača s obzirom na količinu utakmica koje ima u HNL-u. Dobro je reagirao u situacijama koje su mogle biti sporne. Rutinski."

Hajduk - Šibenik 2:1

"Ovo nije bila previše teška utakmica za suđenje. Uvjeti su bili takvi da su mogli napraviti neke probleme za Antu Čuljaka, ali srećom njih nije bilo."

Hrvatski dragovoljac - Lokomotiva 1:1

"Što se tiče poništenog gola u 67. minuti, još jednom se pokazala vrijednost VAR tehnologije. Ovo je bilo zaleđe, doduše milimetarsko koje je običnim okom nemoguće procijeniti i zato je ta pauza trajala nešto duže. U 81. minuti se definitivno radilo o prekršaju nakon koje je Lokomotiva dala gol. Vulikić se bunio da on nije napravio prekršaj, ali nije vidio da je Kulenovića nagazio njegov suigrač."

Gorica - Istra 1961 1:1

"Vrlo dobra reakcija suca Ivana Bebeka kod kaznenog udarca. Odlično je bio pozicioniran i pratio utakmicu te dobro procijenio da je obrambeni igrač sa zemlje udario svojeg protivnika. Neki su se pitali je li trebalo dodijeliti crveni karton Muhammedu, ali kako je on pokušavao igrati loptom, onda je ispravno dobio samo žuti karton."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:24