AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

UŽIVO: Sprema se velika ‘krađa‘ prve želje Barcelone, Manchester United nema kočnicu

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 23. srpanj 2024. 21:13

21.00 U "moru" spekulacija vezanih za Danija Olma, pojavila se i jedna ponuda koju bi malotko očekivao... Više pročitajte OVDJE.

image

Dani Olmo

JEAN CATUFFE Dppi Via Afp

20.30 Manchester United ne staje. Novi igrač na radaru Old Trafforda je Trevoh Chalobah, prenose otočki mediji. Radi se o 25-godišnjem igraču Chelseaja, a prema Transfermartku vrijedi 13 milijuna eura. Chelsea će, naravno, tražiti znatno više.

19.45 Arsenal i Chelsea "zaratili" su oko veznjaka Real Sociedada Mikela Merina. Član šampionske španjolske generacije s Europskog prvenstva ušao je u zadnju godinu ugovora, a novi neće potpisati, što Sociedadu ne ostavlja puno prostora. Špekulira se kako bi iznos potencijalnog posla trebao iznositi 20 milijuna eura. Uz londonske rivale za potpis veznjaka zainteresiran je i madridski Atletico. Merino je prošle sezone odigrao 45 utakmica za Sociedad uz ofenzivni učinak od osam golova i pet asistencija.

19.20

- Ne volim govoriti o planovima dok nisu ostvareni, ali imam velike ambicije. Trenutno želimo napraviti sve da u klub dovedemo veznjaka Luku Modrića iz Real Madrida. Ne smeta mi činjenica da ima 40 godina - rekao je, pazite ovo, Hoang Anh Tuan, trener vijetnamskog prvoligaša Binh Dounga.

Priču Vijetnamca koja zvuči kao znanstvena fantastika pročitajte OVDJE.

18.50 Nico Williams vodeća je želja Barcelone, ali katalonski klub imat će žustrog rivala! Naime, u utrku za jednog od najtraženijih igrača svijeta, koji se na Europskom prvenstvu potvrdio izvanserijski talent, upravo se uključuje Paris Saint-Germain, izvještava Marca. Kako bilo, čini se da španjolskog reprezentativca čeka transfer karijere, ostaje nam samo za vidjet u kojem smjeru će to ići.

18.10 Timi Max Elšnik posljednjih se dana uvelike spominjao na balkanskim prostorima. Slovenski reprezentativac bio je želja Dinama, a zatim praktički dovršio posao i prešao u redove Crvene zvezde. Pisalo se da mu je spreman trogodišnji ugovor i da bi svaki tren trebao preseliti u Beograd, ali predsjednik Elšnikova kluba - ljubljanske Olimpije - danas je plasirao drukčiju verziju.

- Neću prodati Elšnika, cilj nam je igrati grupnu fazu Konferencijske lige i bilježiti dobre rezultate, zato nam je potreban - rekao je Adam Delius, prvi čovjek Olimpije.

image

Tim Elšnik i Cole Palmer

JAVIER SORIANO Afp

18.00 Ante Rebić razmišlja o završetku karijere? Turci plasirali novu nevjerojatnu priču, više pročitatje OVDJE.

17.45 Talijanski nogometni prvoligaš Torino službeno je obznanio kako je u svoje redove doveo škotskog napadača Chea Adamsa, 28-godišnjeg dosadašnjeg napadača Southamptona.

U Serie A Adams je došao kao slobodan igrač te je s Torinom potpisao ugovor do lipnja 2027. godine. Nakon igranja u Sheffield Unitedu i Birminghamu Adams je bio član Southamptona od 2019. do ove godine te je prošle sezone s tim klubom izborio povratak u englesku Premier ligu.

Prošle sezone Adams je postigao 16 prvenstvenih pogodaka, a bio je šesti strijelac engleskog Championshipa. Adams je tijekom karijere skupio 33 nastupa za škotsku reprezentaciju i postigao je šest pogodaka.

Torino je zaključno s krajem prošle sezone trenerski vodio hrvatski strateg Ivan Jurić koji je napustio klub. Prošle sezone Torino je zauzeo deveto mjesto na ljestvici Serie A.

17.10 Marca izvještava da bi Ferland Mendy uskoro trebao produžiti ugovor s Real Madridom. Nakon Luke Modrića i Lucasa Vasqueza, došao je red i na francuskog braniča. Mendy je u Real stigao 2019., no dobar dio utakmica propustio je zbog ozljeda. Ukupno je odigrao 170 susreta za Kraljeve, zabio šest, a asistirao za 10 pogodaka.

image

Ferland Mendy

FABRICE COFFRINI Afp

16.35 Talentiranom hrvatskom mladiću liječnici su rekli da neće moći hodati, a sada ide u Fiorentinu! Više pročitajte OVDJE.

16.00 Dominik Prpić potpisao je ugovor s Hajduka do ljeta 2027. godine, izvijestio je splitski klub putem svojih službenih kanala.

- Stvarno sam presretan, predivan osjećaj. Praktički sam dijete Hajduka, prošao sam gotovo sve uzraste u našoj Akademiji, lijepo mi je tu i zadovoljan sam svojim razvojem, smatram da će to biti još bolje u budućnosti.Ovom prilikom želim se zahvaliti predsjedniku, sportskom direktoru i svima u klubu, od trenera koji su me vodili do svih službi, pa do mojih suigrača. Idemo sada u novu sezonu i nove pobjede - rekao je Prpić, a oglasio se i sportski direktor Nikola Kalinić:

- Dominik je u Akademiju stigao u pionirima kao rezultat kvalitetne dopunske selekcije. Od samog dolaska pokazivao je iznimnu profesionalnost te veliku volju za radom i napredovanjem što ga je na koncu dovelo do prve momčadi.

Kroz juniore je označen kao veliki potencijal na poziciji centralnog braniča te je debitirao za prvu momčad u sezoni 2022/2023., ali na žalost razvoj mu je na kratko usporen zbog bolesti, odnosno mononukleoze, nakon čega mu je trebala cijela sezona kako bi uhvatio pravi natjecateljski ritam.

Iz tog razloga proveo je polusezonu na posudbi u NK Kalcer Radomlju, te se potom vratio u našu prvu ekipu gdje je pokazao kvalitetnu izvedbu. Početkom ljetnih priprema za novu sezonu Dominik se kroz trenažni proces i prijateljske utakmice nameće treneru svojim potencijalom i nogometnim sposobnostima

14.38 Crystal Palace pregovara s Marseilleom u vezi krilnog igrača Ismaïle Sarra. Sarr je prethodno proveo četiri godine na Otoku igrajući u Watfordu.

Palace se okrenuo raspoloživim napadačima na tržištu nakon što se Michael Olise pridružio Bayern Münchenu. Prema prvim informacijama Sarr je već dogovorio osobne uvjete s londonskim klubom.

Sportski direktor Palacea Dougie Freedman veoma cijeni Ismaïlu Sarra i pokušao ga je dovesti još dok je Senegalac bio u Watfordu.

14.19 Juventus radi na transferu braniča Jean-Claira Todiba, javljaju Talijani.

Pregovara se o posudbi, no ne isključuje se ni mogućnost kupnje.

Todibo ima ugovor s Nicom do 2027.

image

Jean-Clair Todibo i Leo Messi

NORBERT SCANELLA/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Norbert Scanella/panoramic/bestimage/profimedia

13.37 Francuski nogometni prvak PSG pokazao je veliki interes za krilnog igrača Manchester Uniteda Jadona Sancha (24).

PSG još uvijek nije odustao od ideje angažiranja nigerijskog napadača Victora Osimhena iz Napolija, no čelnici kluba krenuli su u novu akciju.

Kako je objavio Foot Mercato, a potvrdio L'Equipe, pariški klub već nekoliko dana pregovara oko dovođenja 24-godišnjeg igrača ManU-a.

Sancho je prošlu sezone proveo na posudbi u Borussiji Dortmund gdje je sjajnim igrama ponovo skrenuo pozornost na sebe, nakon lošeg perioda na Old Traffordu.

image
NIGEL KEENE Dppi Via Afp

Nagađa se kako bi ManU mogao tražiti oko 50 milijuna eura za igrača kojeg su 2021. kupili od Borussije za 85 milijuna eura.

Sancho je do sada sakupio 23 nastupa za englesku vrstu, ali nije bio na popisu sudionika za SP 2022. u Katru ni za EURO 2024. u Njemačkoj.

Što se tiče Osimhenova transfera na Park prinčeva, pregovori između oba kluba ne napreduju.

PSG je ponudio Talijanima da u operaciju uključe korejskog veznjaka Lee Kang-ina. Međutim, vodstvo Napolija za sada šuti.

Nigerijskom napadaču ugovor s Napolijem istječe 2026. godine.

(Hina)

12.15 Nakon što su prethodno odbili ponudu Manchester Uniteda tešku 47 milijuna eura za Jarrada Branthwaitea, u Evertonu su još jednom konkretnim činom potvrdili kako ga ne namjeravaju prodati. Na interes tržišta odgovorili su tako što su svome braniču ponudili novi ugovor, financijski bitno jači u odnosu na aktualni. Pred mladog braniča stavljena je ponuda po kojoj bi tjedno zarađivao 160.000 eura, odnosno četiri puta više nego do sada. Branthwaite bi tako u manje od godinu dana po drugi puta potpisati novi ugovor s Evertonom koji mu donosi povišicu. Naime, prošle jeseni produljio je ugovornu obvezu do ljeta 2027.

11.10 Madridski Atletico "zagrizao" je za najboljeg strijelca La Lige prošle sezone, 27-godišnjeg Ukrajinca Artema Dovbyka, i u Gironu poslao novu, deset milijuna jaču ponudu od prethodne koja je bila odbijena odbijena. Nova cifra za strijelca 24 prvenstvena gola prošle sezone glasi 35 milijuna eura, odnosno 30 milijuna fiksne odštete te potencijalno još pet kroz lako ostvarive bonuse. Nova cifra bitno se približila apetitima Girone koja je za svoga najboljeg strijelca tražila 40 milijuna. Sada je izvjesno kako će Dovbyk već nakon godinu dana, a u Gironu je stigao prošlog ljeta iz ukrajinskog Dnipra u transferu teškom osam milijuna eura, promijeniti sredinu.

10.20 Arsenal i Chelsea "zaratili" su oko veznjaka Real Sociedada Mikela Merina. Član šampionske španjolske generacije s Europskog prvenstva ušao je u zadnju godinu ugovora, a novi neće potpisati, što Sociedadu ne ostavlja puno prostora. Špekulira se kako bi iznos potencijalnog posla trebao iznositi 20 milijuna eura. Uz londonske rivale za potpis veznjaka zainteresiran je i madridski Atletico. Merino je prošle sezone odigrao 45 utakmica za Sociedad uz ofenzivni učinak od osam golova i pet asistencija.

9.31 Na Old Traffordu čekaju odgovor PSG-a na prijedlog transfera Manuela Ugartea. Urugvajski veznjak prošlje je sezone odigrao 37 utakmica za pariški klub, u njih 27 bio starter, ali potkraj sezone izgubio je svoje mjesto u udarnoj postavi pa je u dvomeču četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone dobio tek deset minuta, a u polufinalnim ogledima s Dortmundom nije niti ulazio u igru. Na Parku prinčeva, međutim, drže cijenu i prema pisanju francuskih medija očekuju 69 milijuna eura odštete.

8:10 Manchester United već je osigurao potpise Joshue Zirkzeea i Lenyja Yoroa, ali je i odlučan u namjeri da branič Bayern Münchena Matthijs de Ligt postane njihovo treće ovoljetno pojačanje.

Prvo su potpisali ugovor s Joshuom Zirkzeeom iz Bologne - potrošivši pritom 36,5 milijuna funti.

United je zatim izdvojio dodatnih 52 milijuna funti kako bi privukao zvijezdu Lillea Lenyja Yoroa i čini se da tu neće stati. Još jedan veznjak i još jedan branič na popisu su Erika ten Haga.

image

Matthijs de Ligt

FRANK HOERMANN/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

Bayern München odbio je prvu ponudu Man Uniteda za stožernog igrača Nizozemske Matthijsa de Ligta. Crveni vragovi ponudili su 30 milijuna eura plus 5 milijuna eura u bonusima, ali Bavarci su to odbili. Navodno njemački velikan želi dobiti barem oko 50 milijuna eura za De Ligta, što znači da je sada red na Unitedu da pokaže svoje adute.

7:58 Kako javlja CaughtOffside, menadžeri Adriena Rabiota u pregovorima su s Barcelonom, Real Madridom, Tottenhamom, Arsenalom i Liverpoolom. Francuski veznjak volio bi nastaviti karijeru u Premiershipu i priželjkuje prelazak na Old Trafford.

Rabiot je upisao preko 200 nastupa za PSG i Juventus. Nastupio je gotovo 50 puta za francusku reprezentaciju, možda i najbolju momčad u proteklom desetljeću.

Sa svojih 29 godina Rabiot je na vrhuncu nogometne zrelosti i, ono što je još važnije, dostupan je kao slobodan igrač. Real Madrid nudi mu sjajne uvjete, međutim čini se da se Rabiotu više sviđa igranje na Otoku.

7:16 Espanyol se ove sezone vraća u La Ligu, ali bez svog najboljeg strijelca u prošlogodišnjoj Segundi. Martin Braithwaite potpisao je za brazilski Gremio, premda se očekivalo da bi ovog ljeta mogao završiti u Olympiakosu.
Braithwaiteu će ovo biti prvi angažman u nekome neeuropskom klubu u karijeri.

06.30 Nakon što je pola svoje karijere proveo pod Diegom Simeoneom, čini se da će Stefan Savić uskoro napustiti redove Atletico Madrida.

Prema napisima Releva, ovaj 33-godišnjak je prihvatio ponudu Trabzonspora gdje bi trebao otići kao slobodan igrač iako je imao još godinu dana ugovora s Atleticom.

Trabzonspor je Saviću ponudio trogodišnji ugovor, a što se Rojiblancosa tiče, oni će vjerojatno u konačnici ipak dobiti neku malu kompeznaciju od strane turske momčadi.

Savić posljednjih godina često nije bio u planovima Diega Simeonea. Budući da je obrana jedno od ključnih područja koje Atletico želi poboljšati ovog ljeta, a uskoro stiže i Robin Le Normand, Savić je jasno vidio što mu se sprema.

Dragi čitatelji, lijep pozdrav! Pred nama je još jedan uzbudljiv dan na nogometnoj tržnici, stoga vas pozivamo da i danas s nama pratite ključne događaje ljetnog mercata. Za početak, prisjetimo se najvažnijih jučerašnjih priča:

► Amadou Onana potpisao je za Aston Villu u transferu vrijednom 60 milijuna eura, drugi je to najskuplji posao dosadašnjeg mercata. Leroy Yoro u Manchester United sletio je za 62.

► Dinamov igrač Ivan Šaranić (21) potpisao je trogodišnji ugovor za Al-Bataeh iz Dubaija. Više pročitajte OVDJE.

► Sportski direktor Rijeke Darko Raić-Sudar otkrio je da su odbili ponudu Dinama za Marca Pašalića, ali i da vlada veliki interes. Više pročitajte OVDJE.

Linker
01. kolovoz 2024 02:53