DIMITAR DILKOFF Afp
OLIMPIJSKE IGRE

Nevjerojatna utrka na 100 metara, Hrvatska se oprostila od Pariza

OI u Parizu pratili smo iz minute u minutu, s naglaskom na nastupe hrvatskih sportaša
Piše: SNObjavljeno: 04. kolovoz 2024. 23:14

Rezultati hrvatskih sportaša:

Porazom od Španjolske (30:31), rukometaši su se oprostili od Olimpijskih igara u skupini

→ Aurel Benović osvojio je peto mjesto u finalu preskoka

→ Filip Pravdica plasirao se u finale skoka u dalj, u kvalifikacijama je završio na petom mjestu

→ Matija Marinić nije uspio ući u četvrtfinale u disciplini kajak kros

→ Filip Jurišić je odradio sedmi i osmi plov te je trenutno na 19. mjestu

→ Elena Vorobjeva drži osmo mjesto nakon osam plovova

→ Martin Dolenc je prvi dan u disciplini Formula kite završio na 16. mjestu

Nad Pariz se spustila noć, a mi vas za danas pozdravljamo, dragi čitatelji.

Hrvatskoj se sutra smiješe potencijalne nove medalje, navijat ćemo za Tina Srbića i Sandru Elkasević, a ponovno se čitamo ujutro od 6 sati.

Laku noć!

image
THOMAS SAMSON Afp

Kishane Thompson je za pet tisućinki ostao bez zlatne medalje. Novog doprvaka na 100 metara su upitali je li trebalo podijeliti zlatnu medalju, da imamo dvojicu olimpijskih pobjednika.

"Mislim da je sport previše natjecateljski, bez uvrede za bilo koji drugi sport. Sport je previše natjecateljski da bismo dijelili zlatnu medalju. Iskreno, osjećam se jako dobro. Moj govor tijela vam to neće pokazati jer nisam ekspresivan tip, ali drago mi je. Znam da je Jamajka željela da donesem zlato, svi vole pobjednike. Volio bih i ja da sam danas pobijedio, ali bila je to strašna utrka u kojoj su svi sprinteri bili na visokoj razini."

image
MARTIN BERNETTI Afp

23.17 Novi olimpijski pobjednik Noah Lyles odrađuje obaveze prema medijima. Iskompilirali smo njegove prve reakcije za službeni informacijski servis Olimpijskih igara, BBC itd.

“Nisam mogao poželjeti veći trenutak. Tip iz biomehanike mi je rekao da će biti ovoliko mala razlika (pokazao je s dva prsta reporteru, nap. a.). Zaboga, bio je u pravu. Uvijek se sjetim Tokija u kojem sam na 100 metara zabrljao u kvalifikacijama i još tada sam rekao da to više nikad neću učiniti.

Vježbao sam protekle tri godine da se to ne ponovi. Bio sam malo uznemiren nakon prve kvalifikacijske utrke pa sam u drugoj bio agresivniji Moj sportski terapeut mi je rekao da se trebam osloboditi. Hvala ti Bože!"

image
ANDREJ ISAKOVIC Afp

23.15 Reprezentacija Japana prvi put u povijesti osvojila je momčadsko zlato u floretu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Japanci su u finalu porazili Italiju sa 45:36.

Italija je vodila 20:18, te 25:23, no Japan je okrenuo rezultat dobivši 14 od zadnjih 12 poena u meču.

Za Japan je to bilo prvo, povijesno momčadsko zlato u floretu, a osvojili su ga Takahiro Shikine, Kazuki Iimura, Yudai Nagano te Kyosuke Matsuyama.

U susretu za broncu Francuzi su pobijedili SAD sa 45:32. U Tokiju su zlatni bili Francuzi ispred Rusa i Amerikanaca. (Hina)

Evo je. Snimka foto-finiša koju su svi čekali. Noah Lyles (treći od dna) prsima dotiče crvenu liniju. Prsa su dio tijela koji određuju vrijeme, odnosno rezultat. Kishane Thompson je treći odozgora.

Porazom od Španjolske (31:32) u posljednjoj utakmici grupne faze, hrvatski rukometaši oprostili su se od Olimpijskih igara. Nije pomogla ni čudesna večer Dominika Kuzmanovića, koji je imao 15 obrana.

Opširnije pročitajte OVDJE.

image
DAMIEN MEYER Afp

Novom najbržem čovjeku na svijetu čestitao je i legendarni Magic Johnson.

22.10 Još jedan nevjerojatan podatak, prije nego zaključimo atletska uzbuđenja za večeras. Četvrtoplasiranom Južnoafrikancu Akaniju Simbineu ni rezultat 9.82, što je nacionalni rekord, nije bio dovoljan za medalju...

image
ANTONIN THUILLIER Afp

Ovo je prvo olimpijsko zlato na 100 metara za Ameriku nakon Atene 2004. i Justina Gatlina.

image
JEWEL SAMAD Afp

Finale na 100 metara kasnilo je pet minuta kako bi se ispucao sav light-show i unaprijed pripremljeni setovi DJ-a, ali najbolji sprinteri planete nisu kasniji.

Nabrijani i nakitima ukrašeni Noah Lyles vratio je SAD-u titulu najbržeg čovjeka na Olimpijskim igrama i to s vremenom koji je samo pet tisućinki sekunde brže od rezultata Jamajčanina Kishanea Thompsona koji je imao najbolji rezultat ove godine (9.77). Na ljubičastoj stazi u Parizu obojici je zapisan rezultat 9.79, a za Lylesa je to i osobni rekord.

Brončani je Amerikanac Fred Kerley s 9.81.

? Noah Lyles je olimpijski pobjednik na 100 metara!

Kakva utrka! Čeka se fotofiniš!

21.51 Finalisti su predstavljeni, stadion je utihnuo, čeka se početak...

A sada vrhunac večeri - finale na 100 metara!

Najavio ga je light show na Stade de Franceu.

image
HRVOJE SLIŠKOVIĆ

21.47 Odigrani su četvrtfinalni dvoboji olimpijskog turnira u hokeju na travi, a polufinalni parovi su Argentina - Indija i Nizozemska - Španjolska.

Iznenađenje su u četvrtfinalu napravili Španjolci koji su s 3-2 bili bolji od Belgije, reprezentacije koja je prije tri godine u Tokiju osvojila zlatnu medalju. U polufinalu neće zaigrati ni Australija, koja je na posljednjim Igrama bila srebrna. Od Australije su u četvrtfinalu bolji bili Nizozemci s 2:0.

Nakon raspucavanja i ukupnih 4:2 protiv Velike Britanije u polufinale se plasirala Indija koja je na prošlim Igrama osvojila brončanu medalju. Suparnik Indije u polufinalu bit će Njemačka koja je s 3:2 svladala Argentinu.

Argentinci su zlatni bili na OI u Rio de Janeiru 2016. godine, dok Nijemci imaju zlata iz Londona i Pekinga. (Hina)

21.44 Već nakon prve serije bacanja kladiva za atletičare sa sigurnošću se moglo napisati da će Kanada osvojiti zlato, 112 godina nakon posljednje medalje u ovoj disciplini.

Svjetski prvak Ethan Katzberg je već u prvoj seriji bacio 84,12, što je 68 cm kraće od olimpijskog rekorda koji je Sergej Litvinov postavio 1988. godine u Seulu. Atletska nedjelja donijela je Ukrajini još jednu medalju, broncu je u kladivu osvojio Mihailo Kohan s 79,39 metra. Srebrni je Mađar Bence Balasz s 79,97. (hsl)

Hrvatski rukometaši na pragu su ispadanja s Olimpijskih igara. Na poluvremenu gube 15:20 od Španjolske, što znači da im u nastavku treba čudesni preokret jer ih samo pobjeda vodi dalje.

Utakmicu pratimo OVDJE.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

21.22 Gotov je skok u vis u ženskoj konkurenciji. Nova svjetska rekorderka Jaroslava Mahučih osvojila je i posljednju titulu koja joj je nedostajala, nova je olimpijska pobjednica u skoku u vis. Druga je to zlatna medalja za ratom napaćenu Ukrajinu.

Mahučih je preskočila dva metra iz prvog pokušaja i nakon dva rušenja na 2,02 preostali pokušaj prenijela je na 2,04 koji je također bio neuspješan.

Nicole Olyslagers je 2,00 preskočila iz trećeg pokušaja i obranila rezultat iz Tokija. Olimpijsko srebro moglo bi ovoga ljeta doći i u Hrvatsku. Olyslagers (rođena McDermott) po majci vuče podrijetlo s Korčule i često ju posjećuje. (hsl)

image
BEN STANSALL Afp

21.13 Na "poluvremenu" bacanja kladiva za atletičare sa sigurnošću se može reći da će Kanada osvojiti zlato, 112 godina nakon posljednje medalje u ovoj disciplini. Svjetski prvak Ethan Katzberg je već u prvoj seriji bacio 84,12, što je 68 cm kraće od olimpijskog rekorda koji je Sergej Litvinov postavio 1988. godine u Seulu.

?‍♂️ Malo više od sat vremena nakon početka natjecanja znaju se osvajačice medalja u skoku u vis. Samo su svjetska rekorderka Ukrajinka Jaroslava Mahučih i Australka Nicola Olyslagers preskočile 198 cm i nastavljaju natjecanje. Ukrajina i Australija osvojit će po još jednu medalju jer su Irina Geraščenko i Eleanor preskočile 195 cm bez ranijih rušenja.

Blanka Vlašić bila je prva u povijesti kojoj dva metra nisu bila dovoljna za medalju, a danas se, eto, olimpijska bronca osvaja s preskočenih 195 cm. (hsl)

20.55 Rukometaši za pet minuta započinju utakmicu odluke protiv Španjolske, koju moraju pobijediti ako žele izboriti četvrtfinale olimpijskog turnira.

Utakmicu iz minute u minutu pratimo OVDJE.

Još jedan dodatak uoči velikog finala čiji je start zakazan za 21.50. Prvi put u povijesti Olimpijskih igara ili svjetskih prvenstava rezultat ispod 10 sekundi nije bio dovoljan za ulazak u finale utrke na 100 metara. Četvorica su danas bila brže od granice koje se nekad smatrala čarobnom, ali nisu presretna. (hsl)

20.31 Velika gužva u polufinalnim utrkama na 100 metara za atletičare u kojima nije bilo dovoljno istrčati ispod 10 sekundi kako bi se ušlo među osam veličanstvenih sprintera. Južnoafrikanac Richardson (9.95), Japanac Sani Brown (9.96), Britanac Louie Hinchlife (9.97) i Kanađanin De Grasse, brončani iz Tokija (9.98) ostali su ispod crte. Po vremenu su plasman u finale izborili branitelj naslova Talijan Marcell Jacobs (9.92 sekunde) i Amerikanac Kenny Bednarek (9.93).

Je li prva polufinalna utrka bila i najava ishoda u velikom finalu? Oblique Seville odlično je tehnički trčao i ostvario osobni rekord (9.81), Noah Lyles je slabije startao i u cilj ušao s 9.87. Najbržio je bio Kishane Thompson s Jamajke s 9.80. (hsl)

Jedna od impresivnijih fotografija današnjeg dana stigla nam je s kvalifikacija skoka u dalj. Iza pješčane "zavjese" nalazi se Čeh Radek Juška.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

20.15 Nakon što je njihova triatlonka hospitalizirana zbog loših uvjeta u reici Seini, Belgijci su napali organizatore Olimpijskih igara i poručili: 'Radite cirkus sa sportašima'.

Opširnije pročitajte OVDJE.

19.59 Počeo je i atletski program na Stade de Franceu, koji nam večeras donosi finale stotke, ali i još nekoliko uzbudljivih okršaja. Medalje će se dijeliti u tri discipline:

• skok u vis (Ž)

• bacanje kladiva (M)

• 100 m (M)

Čekaju nas i polufinala na 800 metara za žene te na 1500 metara za muškarce.

19.50 Novaku Đokoviću je čestitao i jedan od njegovih najvećih rivala Rafael Nadal...

image

Čestitka Nadala

Screenshot

? Pao je još jedan svjetski rekord, a ponovno su ga postavili Amerikanci. S vremenom 3:49,63 u ženskom finalu 4x100 mješovito, Amerikanke su skinule svjetski rekord kojeg je držao upravo SAD. On je postavljen 2019. s vremenom 3:50,40, a sada je oboren za 77 stotinki. Više pročitajte OVDJE.

? Talijanske tenisačice, 37-godišnja Sara Errani i devet godina mlađa Jasmine Paolini, osvojile su zlatnu olimpijsku medalju u ženskim parovima.

U finalnom susretu su Errani i Paolini pobijedile Ruskinje Dianu Shnaider i Miru Andrejevu sa 2-6, 6-1, 10-7. Nakon prvog seta u kojem su dominirale Ruskinje meč se okrenuo od početka drugog seta. U odlučujućem, tie-breaku trećeg seta, Talijanke su također bile stalno u vodstvu. Zaprijetile su ruske tenisačice došavši na 7-8, ali su potom Errani i Paolini osvojile dva poena u nizu dovoljna za veliko slavlje i zlatne medalje.

Brojne uspjehe imala je posljednjih tjedana Paolini, ali je uvijek zapinjala na posljednjoj stepenici. Poražena je u finalima Roland Garrosa i Wimbledona, a zajedno s Errani je upisala poraz i u finalu turnira parova Roland Garrosa. Ovaj put je sa iskusnom sunarodnjakinjom otišla do kraja za najveći uspjeh u karijeri. Errani u igri parova ima čak pet Grand Slam naslova tijekom karijere.

Ranije tijekom nedjelje brončanu medalju su u ženskim parovima osvojile španjolske tenisačice Sara Sorribes Tormo i Cristina Bucsa. Španjolske, osme nositeljice turnira, svladale su sa 6-2, 6-2 Čehinje Karolinu Muchovu i Lindu Noskovu. (Hina)

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

? Amerikanka Kristen Faulkner iznenađujuća je pobjednica cestovne biciklističke utrke. Faulkner je 158 km dugačku dionicu prošla za tri sata 59 minuta i 23 sekunde.

Ova 31-godišnjakinja s Aljaske postala je prva Amerikanka koja je pobijedila na olimpijskoj cestovnoj utrci nakon Connie Carpenter 1984. godine kada se događaj prvi put pojavio na Igrama.

Njezini dosadašnji najveći uspjesi su bile dvije etapne pobjede na Giro Donne 2022. godine.

Srebro je osvojila Nizozemka Vos, dok bronca ide Belgijanki Kopecky.

19.01 Sjajan meč odigrale su odbojkašice Kine i Srbije u posljednjem kolu natjecanja po skupinama. Kineskinje su slavile u četiri seta (21:25, 25:20, 25:22, 29:27) te tako s prvog mjesta odlaze u četvrtfinale. Tamo će igrati i Srpkinje koje su tek treće u skupini A, ali nastavljaju borbu za medalju zbog toga što su najbolja trećeplasirana ekipa. Druga ekipa u skupini A je SAD, a četvrta Francuska.

? Amerikanac Bobby Finke postavio je novi svjetski rekord na 1500 metara slobodno. S vremenom 14:30,67 prebacio je rekord Kineza Yang Suna za 35 stotinki. Više pročitajte OVDJE.

image
OLI SCARFF Afp

Jedriličar Martin Dolenc u disciplini kite nije imao dobar prvi dan. Nakon prva četiri od 16 kvalifikacijskih plovova drži tek 16. mjesto od ukupno 20 kajtaša s 41 negativnim bodom.

Prvi je Slovenac Toni Vodišek s šest bodova, drugi je Austrijanac Valentin Bontus (8), a treći najveći favorit Singapurac Max Maeder (8).

image
BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX

18.34 Nakon Alžirke Khelif, i druga je sporna boksačica osigurala medalju, a njezina protivnica poslala zanimljivu poruku. Opširnije pročitajte OVDJE.

18.33 "Suci su me zakinuli, Armenac je napravio veću grešku i dobio bolju ocjenu", rekao je nakon osvojenog petog mjesta u preskoku Aurel Benović.

Opširnije pročitajte OVDJE.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

17.59 Trenutačno prvi golfer svijeta Scottie Scheffler osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u Parizu. Scheffler je do zlata stigao fantastičnom igrom posljednjeg dana turnira, u nedjelju kada je igralište svladao za samo 62 udarca, odnosno devet ispod standarda. Posebno je impresivan bio na posljednjih devet rupa kada je ostvario rezultat od šest ispod "para", a na dionici od 14. do 17. rupe je upisao četiri "birdiea" zaredom.

Time je Scheffler, koji je nakon trećeg dana igre bio na diobi šestog mjesta, stvorio dodatni pritisak na igrače koji su bili iza njega na igralištu što je rezultiralo njihovim brojnim pogreškama. Imuni na pritisak nisu bili niti branitelj naslova i osvajač dva ovogodišnja "majora" Amerikanac Xander Schauffele te odlični Španjolac Jon Rahm, koji su s Britancem Tommyjem Fleetwoodom igrali u posljednjoj trojci dana. Schauffele na dionici od 12. do 15. rupe izgubio čak četiri udarca, imao je dva "bogeya" i jedan "dvostruki bogey", pa je pao na konačno deveto mjesto, dok je Rahm, koji je šest rupa prije kraja bio vodeći s četiri udarca prednosti ispred drugog, na 13. rupi upisao "trostruki bogey", a na posljednje dvije rupe još dva "bogeya" i ostao bez medalje, natjecanje je okončao na diobi petog mjesta s Ircem Roryjem McIlroyem.

U konačnici je Scheffler osvojio zlato s ukupnim rezultatom od 19 udaraca ispod "para" kroz četiri dana natjecanja, jedan udarac više imao je srebrni Britanac Fleetwood, dok je do bronce stigao Japanac Hideki Matsuyama s rezultatom od 17 udaraca ispod "para". (Hina)

image

Scottie Scheffler

EMMANUEL DUNAND Afp

17.50 Yang Lee i Chi Lin Wang, par iz Tajvana, obranio je zlatnu medalju iz Tokija u badmintonu, na ovoljetnom olimpijskom turniru parova u Parizu. U finalnom meču Lee i Wang su s 2-1 (21-17, 18-21, 21-19) u setovima pobijedili kinesku kombinaciju Weikeng Lianga i Chang Wanga. Prije tri godine u Tokiju par iz Tajvana je također nadigrao Kineze u borbi za zlato, tada je u dva seta bio bolji od Junhui Lija i Yuchen Liua.

Kao i u Tokiju tako su i u Parizu brončanu medalju osvojili Maležani Aaron Chia i Soh Wooi Yik. Oni su do bronce došli preokretom i u iznimno napetom meču u kojem su svladali dansku kombinaciju Kim Astrup i Anders Skaarup Rasmussen s 2-1 (16-21, 22-20, 21-19). (Hina)

Elena Vorobjeva je kao 13. završila osmi plov u klasi ILCA. Nije to bilo toliko uspješno kao u sedmom plovu kada je bila četvrta, ali i dalje drži jako dobru poziciju uoči posljednja dva plova. Trenutno je osma u ukupnom poretku. Ima 71 negativan bod, a Švicarka Maud Jayet, koja trenutno drži treće mjesto, ima 59 bodova. Ostala su još dva plova prije nego deset najboljih jedriličarki uđe u finalni plov za medalju koji donosi dvostruko bodova. Više pročitajte OVDJE.

image
NICOLAS TUCAT Afp

17.45 Čileanka Francisca Crovetto Chadid (34) osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u skeetu nakon dramatične sedme serije raspucavanja.

Francisca Crovetto Chadid je tako postala prva Čileanka u povijesti koja je osvojila zlatnu olimpijsku medalju.

Do sada su zlata za Čile osvojili samo tenisači Nicolas Massu u singlu, te u paru s Feernandom Gonzalezom u Ateni 2004.

Chadid je finalu pobijedila Britanku Amber Rutter nakon sedme serije dodatnog raspucavanja sa 7-6 nakon što je finale završilo rezultatom 55-55.

Činilo se da je 26-godišnjakinja Britanka u sedmoj seriji pogodila obje svoje mete, ali su joj suci dodijelili samo jedan bod.

Ona je zatražila reviziju, ali suci nisu promijenili odluku premda je tv snimka pokazala kao da je pogodila metu. VAR tehnologija se znala koristiti na natjecanjima u skeetu, ali ne i na OI u Parizu.

Zanimljivo, Britanka je osvojila srebro samo četiri mjeseca nakon poroda.

Broncu je osvojila Amerikanka Austen Jewell Smith. (Hina)

Novak Đoković sad ima apsolutno sve. Najviše Grand Slamova u povijesti (24), najviše tjedana na broju jedan ATP ljestvice (428), rekordan broj završenih sezona na broju jedan (8), Davis Cup, 98 ATP titula i - konačno - olimpijsko zlato.

Srpski tenisač osvojio je svoj posljednji sveti gral, izbivši iz ruke posljednji argument onima koji su mu osporavali da je najuspješniji svih vremena, a nakon pobjede se potpuno slomio pod emocijama.

Više pročitajte OVDJE.

image
CARL DE SOUZA Afp

17.20 Kamerunska boksačica Cindy Ngamba (25) plasirala se u polufinale kategorije do 75 kilograma osiguravši prvu medalju za reprezentaciju izbjeglica u povijesti olimpijskih igara.

Ngamba je u četvrtfinalu porazila Francuskinju Davinu Michel na bodove jednoglasnom odlukom sudaca plasiravši se u polufinale. Time je osigurala brončanu medalju, prvu za reprezentaciju izbjeglica.

U dobi od 11 godina Ngamba se iz Kameruna preselila u Ujedinjeno Kraljevstvo u potrazi za boljim životom, a boks je slučajno otkrila u lokalnom klubu u Boltonu.

Budući da je njezin status državljanstva Ujedinjenog Kraljevstva, koji bi joj omogućio da se bori za tim GB, još uvijek u neizvjesnosti, njezine su šanse da se kvalificira za Olimpijske igre porasle kada je dobila status izbjeglice.

Prošle je godine postala prva boksačica u Olimpijskom timu izbjeglica koja je osigurala Pariz kroz kvalifikacije, a ne putem pozivnice.

Olimpijski tim izbjeglica je prvi put nastupio na OI u Rio de Janeiru 2016. godine. U Brazilu je ekipu predstavljalo 10 sportaša, na prošlim OI u Tokiju 29, dok ih je u Parizu 37. (Hina)

17.10 Aurel Benović bio je jako blizu medalje u finalu preskoka, ali ona mu je na kraju 'za dlaku' izmakla. Više o tome pročitajte OVDJE.

? ĐOKOVIĆ UZIMA OLIMPIJSKO ZLATO!

2:6?Đoković uzima još jedan poen!

2:5?Alcaraz pogađa mrežu! Srpski tenisač na dva je poena od zlata! Slijede dva servisa poljuljanog Španjolca.

2:4? Đoković sve bliže zlatu, evo ga na plus dva.

2:3?Đoković probija Alcaraza nevjerojatnom forhend dijagonalom! Samo je pogledom to mogao ispratiti Alcaraz, Srbin sada ima dva servisa!

2:2 ?Siloviti servis pa forhend paralela Alcaraza za izjednačenje!

1:2 ?Vraća Alcaraz mini-break, slijede dva servisa Španjolca!

0:2 ? Đoković izgleda maestralno, evo i povečanja vodstva u tie-breaku!

0:1 ? Odmah mini-break Đokovića u tie-breaku!

6:6 ?Baš kao i Alcaraz u prethodnom gemu, tako i Đoković perfektno uzima svoje servise. Na redu je novi tie-break!

6:5 ? Alcaraz lagano bez izgubljenog poena! Da vidimo, ima li Španjolac ovaj set ili ćemo gledati još jedan tie-break?

image

Carlos Alcaraz

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

5:5 ?I kada djeluje da postoji drama, Đoković prelama izvrsnim servisom. Tako je i sada stigao do 40:15, da bi Alcaraz bekhend paralelom zakomplicirao situaciju. Samo na kratko, jer Srbin ima još poneku "bombu" u rukavu, nakon koje Španjolac ne može izdržati duže od dvije izmjene.

5:4 ?Što radi Novak Đoković! S 0:40 došao je na deuce, pritom je posljednji od ta tri poena osvojio sjajnom skraćenom loptom, ali Alcaraz pokazuje klasu i mirnoću u ključnim trenucima i dvama vezanim poenima ne dopušta još veću dramu!

image

Novak Đoković

CARL DE SOUZA Afp

16.34 Njemačka muška rukometna reprezentacija osigurala je prvo mjesto u skupini A u kojoj se natječe i Hrvatska, nakon što je u susretu posljednjeg 5. kola svladala Sloveniju sa 36:29 (23:14).

Kai Häfner je predvodio Njemačku sa sedam golova i stopostotnim učinkom, šest je dodao Sebastian Heymann, dok je Kristjan Horžen bio najefikasniji kod Slovenije sa sedam golova.

Njemačka je tako osvojila prvo mjesto u skupini s osam bodova, četiri pobjede i jednim porazom koji je pretrpjela od Hrvatske pa će u četvrtfinalu igrati protiv četvrte ekipe iz skupine B, a to će biti bolji iz dvoboja Francuska - Mađarska koji je upravo u tijeku.

Slovenija je, pak, ostala druga na šest bodova, koliko ima i Švedska koja je ranije u nedjelju očekivano svladala sa 40-27 (16-9). Te tri reprezentacije osigurale su i četvrtfinale, a tko će im se pridružiti bit će poznato nakon dvoboja Hrvatske i Španjolske koji počinje u 21 sat.

Trenutačno obje reprezentacije imaju po četiri boda te će pobjednik osigurati četvrtfinale, a ukoliko utakmica završi neodlučeno proći će Španjolska jer ima bolju razliku pogodaka. U slučaju španjolske pobjede, Španjolci će završiti na trećem mjestu u skupini dok će Švedska pasti na četvrto mjesto, dok Hrvatska natjecanje u skupini ne može završiti na boljoj poziciji od četvrte, a to znači da bi u eventualnom četvrtfinalu igrala protiv pobjednika skupine B. To će biti bolji iz ogleda Danska - Norveška koji se igra od 19 sati s tim da je Danskoj za prvo mjesto dovoljan i bod.

4:4 ?Đokovićev servis na nevjerojatnoj je razini! Na 30:30 ispalio je "bombu" i u idućoj izmjeni matirao Alcaraza. Uslijedio je novi deuce, jedan od rijetkih na Đokovićevom servisu, a Srbin nije dozvolio break-loptu. Doduše, Alcarazov bekhend bio je poprilično loš, zato je i ispoljio frustracije bacivši reket u zemlju.

image

Novak Đoković

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

4:3 ? Imao je Đoković 15:0 na Alcarazovom servisu i djelovalo je da će uzeti i drugi poen, no s mreže je poslao loptu u aut. Potom će se Španjolac "posložiti" i sigurno privesti gem kraju. Đoković se u jednom momentu okrenuo tribinama i nešto negodovao: "Dva sata vas molim...", i nismo uspjeli ostatak pročitati s usana. Opet neka svađa s publikom, očito.

16.22 U ovim trenucima počinje finale preskoka u kojem nastupa i naš Aurel Benović.

Finale uživo pratimo OVDJE.

3:3 ? Čista fantazija! Alcaraz je izgledao slomljeno pa ipak uspio dotrčati do mreže i ispružiti reket za 15:0, zasluženo je zaradio gromoglasni aplauz pariških tribina. No, Đoković maestralnim servisima (i jednim asom) ne dopušta nikakvo iznenađenje te bez problema uzima gem. Tek smo na polovici drugog seta, a meč traje dva sata i sedam minuta!

16.15 U zaljevu Marseillea u nedjelju je započela Formula Kite, daskanje sa zmajem, najbrži sport na ovim Olimpijskim igrama, a hrvatski predstavnik Martin Dolenc je u prvoj utrci zauzeo 14. mjesto od 20 natjecatelja.

Brzinska verzija ovog sporta, odabranog za Olimpijske igre razvila se iz raznih smjerova kiteboardinga, a jedriličari, s kacigama radi sigurnosti, stoje na kratkoj dasci s trakama za noge i hidrofoilom, te iznad vode razvijaju brzine i do 75 kilometara na sat. Kao i na drugim jedriličarskim događajima, kiteboarderi se utrkuju oko plutača na stazi, pokušavajući izbjeći zapetljavanje jedni drugima u konopce. Dolenc je nedavno opisao kiteboarding poput vožnje trkaćeg automobila dok igrate partiju šaha.

Inače, najveći kandidat za zlato je tek 18-godišnji Max Maeder iz Singapura, dvostruki svjetski prvak, koji je s Dolencom trenirao u ispred Medulina i Uvali Kuje u Ližnjanu, gdje su, uz Bol na Braču i ušće Neretve kod Opuzena, idealni uvjeti, za kajtanje.

Ostali favoriti u ovoj disciplini su Talijan Riccardo Pianosi, Denis Taradin s Cipra i Valentin Bontus iz Austrije, te naš Pomeranin Dolenc.

Kvalifikacije su predviđene u 16 utrka na kratkoj stazi, koja se obično sastoji od dva kruga. Dva najbolja na kraju kvalifikacija automatski se kvalificiraju za finale, a osam zmajara rangiranih od trećeg do 10. mjesta prolaze u polufinale.

U polufinalu je cilj izboriti tri pobjede u utrci. Oni koji su bolje plasirani u svakom polufinalu prenose po dvije pobjede, dok onaj nižeplasirani starta s jednom pobjedom. u utrci, pa su stoga kvalifikacije izuzetno važne. (Hina)

image
CHRISTOPHE SIMON Afp

3:2 ? Alcaraz je odličnom skraćenom loptom, pa zatim kratkom dijagonalom došao na 30:30! Uslijedio je deuce, a potom dva mirna poena Španjolca.

image

Carlos Alcaraz

MIGUEL MEDINA Afp

2:2 ? Mirno i dominantno, bez izgubljenog poena, Novak Đoković uzima svoj servis-gem.

Filip Jurišić je odradio i osmi plov u klasi ILCA, ali nije uspio popraviti svoj ukupni plasman. U osmom plovu je zauzeo 14. mjesto, a ukupno je pao za jedno mjesto te se dva plova prije kraja plova za medalju nalazi na 19. mjestu. Treba nadoknaditi 16 bodova da bi bio među najboljih 10.

2:1 ? Alcaraz je spasio break-loptu na 30:40 izvrsnom forhend dijagonalom, a zatim suvereno uzeo dva poena i spasio svoj servis-gem!

?‍♂️ Hrvatski divljevodaš Matija Marinić nije se uspio plasirati u četvrtfinale discipline kajak kros na Olimpijskim igrama u Parizu. Marinić je u svojoj eliminacijskoj utrci dodirnuo druga vrata te tako izgubio izglede za plasman na jedno od prva dva mjesta koja su vodila u četvrtfinale. Ovim ispadanjem, 33-godišnji Marinić je završio svoj nastup na Igrama u Parizu. U četvrtfinale se plasiralo 16 divljevodaša koji će u ponedjeljak odlučivati o osvajačima medalja.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

0:1 Dobro je pritisnuo Đoković Alcaraza na otvaranju drugog seta. Nije imao break-loptu, ali su bila dva izjednačenja iz kojih je Španjolac odigrao dobre poene te došao do početnog vodstva u drugom setu.

7:6 Ima Đoković prvi set! Srpski tenisač je osvojio četiri uzastopna poena za veliko vodstvo u finalu olimpijskog turnira.

image

Novak Đoković

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

5:3 Dva mini-breaka ima Đoković! velika je to stvar za osvajanje seta!

6:6 Imamo tie-break u prvom setu. Đoković je imao jednu break, odnosno set loptu, ali je Alcaraz nakon toga odigrao tri odlična poena i odveo set u trinaestu igru.

15.35 Kinez Zhendong Fan (27) osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u stolnom tenisu u pojedinačnoj konkurenciji na OI u Parizu, on je u finalu sa 4-1 (7-11, 11-9, 11-9, 11-8, 11-8) nadigrao najugodnije iznenađenje turnira Šveđanina Trulsa Moregardha (22). Svjetski prvak iz Durbana prošle godine i trenutačno drugi igrač svijeta tako je u Parizu napravio korak dalje u odnosu na prošle Igre prije tri godine u Tokiju kada je bio srebrni.

Moregardh, koji je u 2. kolu svladao prvog igrača svijeta, još jednog Kineza Chuqina Wanga, pružio je sjajan otpor i Fanu u finalu, dobio je prvi set te je bio u prednosti većim dijelom drugog. No, nakon što je Fan uspio poravnati susret, u nastavku je ipak Kinez bio za korak ispred Šveđanina. Brončanu medalju osvojio je tek 17-godišnji Francuz Felix Lebrun koji je u susretu za treće mjesto sa 4-0 (11-6, 12-10, 11-7, 11-6) svladao Brazilca Huga Calderana (28).

image

Zhendong Fan

JUNG YEON-JE Afp

?‍♂️ Rukometaši Njemačke upisali su uvjerljivu pobjedu protiv Slovenije (36:29) i tako došli do prvog mjesta u skupini A u kojoj igra i Hrvatska. Nijemci jedini imaju osam bodova dok Slovenija i Švedska imaju po šest. Posljednjeg putnika u četvrtfinale dat će susret između Hrvatska i Španjolske koji počinje u 21.00. Obje momčadi imaju po četiri boda dok je Japan svoj olimpijski put završio bez bodova.

6:5 Đoković i Alcaraz opravdavaju status jednog od šlagera ovih Olimpijskih igara. Igra se dobar tenis, iz poena u poen vidimo neke zanimljive pokušaje pa je tako Alcaraz nakon skraćene loptice pokušao lobom prevariti Đokovića. Nije uspio ubaciti lopticu u teren, to je bio posljednji poen u gemu pa je srpski tenisač došao do još jednog vodstva.

15.25 Woo-jin Kim (32) iz Južne Koreje osvojio je naslov olimpijskog pobjednika u streličarstvu u pojedinačnoj konkurenciji na OI U parizu nakon što je u dramstičnom finalu sa 6-5 svladao Amerikanca Bradyja Ellisona (35). Nakon što je svaki od finalista dobio po dva od prva četiri seta koja su se sastojala od po tri strijele, u odlučujućem petom setu su obojica sa sve tri strijele pogodila maksimalnih 10 bodova te je o olimpijskom pobjedniku odlučivala dopusta strijela. Kim je opet pogodio maksimalnih 10, dok se Ellisonova strijela zabila u metu u 9, ali tek milimetar od linije koja označava 10.

Kim je tako natjecanje u Parizu okončao s maksimalna tri zlata jer je bio članom korejske muške reprezentacije kao i mješovite reprezentacije. Ukupno je u karijeri sada na pet olimpijskih zlata jer je bio članom zlatnih muških ekipa i u Rio de Janeiru 2016. i u Tokiju 2021. U Parizu je ponovio uspjeh svoje partnerice iz mješovite ekipe Si-hyeon Lim koja je također uzela tri zlata - pojedinačno, ekipno i u mješovitoj ekipi. Južna Koreja je pobjedom Kima osvojila svih pet zlata u streličarstvu na Igrama u Parizu. Broncu je osvojio Woo-seok Lee (26) iz Južne Koreje koji je s maksimalnih 6-0 svladao Nijemca Floriana Unruha (31). (Hina)

image

Woo-jin Kim

PUNIT PARANJPE Afp

5:5 Osvojio je Đoković par poena na servisu Alcaraza, ali Španjolac je ipak sigurno došao do petog gema.

Filip Jurišić nije dobro odradio sedmi plov u klasi ILCA. Osvojio je 28. mjesto što mu je donijelo pad na 18. mjesto u ukupnom poretku. Još su mu ostala tri plova da se vrati u top 10.

5:4 Dugo je potrajao ovaj gem u kojem smo vidjeli mnoštvo sjajnih poteza. Alcaras je imao pet break-lopti, ali Đoković je na svakoj odigrao odličan prvi servis i uspio se obraniti. Na kraju je uspio osvojiti gem. Odličan tenis se igra u Parizu!

14.59 Hrvatski olimpijski odbor priredio je u Zračnoj luci „Franjo Tuđman“ ispraćaj posljednje skupine naših atletskih uzdanica, u kojoj su bacačica koplja Sara Kolak te maratonke Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro, a kako je mirnovodaški program u kajaku i kanuu također u drugom tjednu OI, s njima je na svoj drugi olimpijski nastup otputovala i kajakašica Anamaria Govorčinović.

Maratonke, koje su prve od hrvatskih sportaš(ic)a osigurale norme za pariške Igre, u obilju sjajnih afričkih trkačica nisu u krugu favorita za odličja, ali želja im je barem premašiti domete s prošlih Igara - u Tokiju je Parlov Koštro bila 21., a Bjeljac 53. u konkurenciji 88 maratonki.

Osim što će iznova ustvrditi da je „sama sebi najveća konkurencija“, senzacionalna olimpijska pobjednica iz Rija 2016., Sara Kolak, priželjkuje zadovoljavajući nastup na svojim trećim Igrama.

Iskazujući zadovoljstvo odrađenim pripremama, jedina hrvatska kajakašica na Igrama u Parizu, Anamaria Govorčinović, također želi potvrditi pripadnost gornjem domu svjetskih mirnovodašica u disciplini kajakaškog sprinta na 500 metara.

S olimpijkama su u pratnji otputovali treneri Mladen Kršek i Slavko Petrović, a kao prethodnica taekwondo reprezentacije, s njima se prema Parizu zaputio i trener Dejan Mesarov.

U ponedjeljak će biti ispraćena posljednja skupina hrvatskih sportaša i sportašica na Olimpijske igre. (Hina)

3:2 Break visi u zraku!

Sada je Alcaraz tri puta imao šansu uzeti servis Đokoviću, ali Srbin se svaki put obranio i opet je poveo.

2:2 Velika bitka odvija se na terenu Philippe Chatrier.

Đoković je bio blizu tome da uzme servis Španjolcu, koji se ipak uspio izvući iz neugodne situacije. Moramo istaknuti da je Srbin imao četiri break lopte, ali ih nije iskoristio te se nitko još uvijek nije odvojio.

14.26 Završio je sedmi plov (ILCA 7) gdje nastupa naš Filip Jurišić. Hrvatski predstavnik ovu je dionicu završio na 28. mjestu.

14.20 Njemačka dresurna jahačica Jessica von Bredow-Werndl zadržala je u nedjelju svoju olimpijsku titulu u pojedinačnoj dresuri, ispred svoje sunarodnjakinje Isabell Werth, koja je osvojila 14. medalju na Olimpijskim igrama.

Von Bredow-Werndl, svjetski broj jedan u disciplini i zlatna u Tokiju 2021., rasplesala je publiku tijekom svog slobodnog stila programom koji uključuje odlomke iz nekoliko pjesama Edith Piaf ("Non, je ne regrette rien", "La Vie en Rose", "Padam, padam").

Sa svojom TSF kobilom Dalera BB osvojila je i žiri dobivši konačnu ocjenu 90,093.

Zahvaljujući ocjenu 89,614, Isabell Werth, na svojoj kobili Wendy, osvojila je srebrnu medalju. Pobjedničko postolje upotpunila je Britanka Charlotte Fry (88,971) u paru s konjem Glamourdaleom.

U 55. godini Isabell Werth osvojila je 14. olimpijsku medalju, čime je postala aktivna sportašica s najviše medalja na Olimpijskim igrama, uz američku plivačicu Katie Ledecky, koja je u subotu navečer pobijedila na 800 metara slobodno.

Werth, koja je nastupila na svojim prvim Igrama u Barceloni 1992., ima ukupno osam zlatnih medalja.

U subotu je Njemačka, predvođena von Bredow-Werndl, Werth i Fredericom Wandresom, već dominirala u finalu ekipne dresure ispred Danske i Velike Britanije.

1:0 Đoković bez većih poteškoća dobiva prvi gem i vodi u finalu.

Kreće meč Đokovića i Alcaraza! Prvi servira Srbin.

13.59 Španjolke Sara Sorribes Tormo i Cristina Bucsa osvojile su brončanu medalju u ženskim parovima (tenis) na Olimpijskim igrama u Parizu u nedjelju.

Njih su dvije lako svladale češki par Karolinu Muchovu i Lindu Noskovu sa 6-2, 6-2 nakon sat i 14 minuta igre,

Španjolke su prvi set dobile nakon što su suparnicama servis oduzele dva puta, a u drugom su setu tri puta oduzimale servis Čehinjama nakon što su svoj početni udarac izgubile jednom.

U meču za zlatnu medalju danas poslije podne igrat će Talijanke Sara Errani i Jasmine Paolini protiv Mirre Andreeve i Diane Shneider iz Rusije koje nastupaju kao nezavisne sportašice. (Hina)

13.56 Uskoro bi trebao krenuti i veliki okršaj u finalu tenisa, Đoković protiv Alcaraza.

13.22 - Ništa ne može opisati to kako se trenutačno osjećam. Svaki meč bio je veoma emocionalan. Ovo je nestvarno, jer sam se oduvijek nadala da ću osvojiti odličje za Kinu. Napokon sam to učinila i bilo je zlato. Osjećam se kao da sam dala sve, i cijela moja zemlja bit će ponosna na mene - rekla je Qinwen Zheng nakon što je pobijedila našu Donnu Vekić u finalu teniskog turnira.

Što je još imala za reći, pročitajte OVDJE.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

12.42 Svjetska prvakinja, Jamajčanka Shericka Jackson odustala je u nedjelju i od natjecanja na 200 metara na Olimpijskim igrama u Parizu, manje od mjesec dana nakon što se ozlijedila na natjecanju u Mađarskoj.

Jackson, koja nikad nije osvojila olimpijsku medalju, nije trčala ni na 100 metara u Parizu rekavši da je ozljeda utjecala na njezinu odluku.

Povlačenje Jackson dolazi dan nakon što je trostruka olimpijska pobjednica Jamajčanka Shelly-Anne Fraser-Pryce odustala od utrke na 100 metara, također zbog ozljede.

Na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu u Budimpešti, Jackson je istrčala nevjerojatnih 21.41 sekundi i osvojila naslov svjetske prvakinje na 200 metara približivši se svjetskom rekordu od 21.34 koji je postavila Florence Griffith-Joyner 1988. godine. (Hina)

12.34 Krenula je utrka Filipa Jurišića, točnije, sedmi plov.

Utrka je trenutno prekinuta.

12.32 - Dojmovi su vrhunski, atmosfera je fenomenalna. Moram priznati da nikad nisam skakao na ovako punom stadionu, stvarno su se potrudili organizacijski i na svaki drugi način. Zasad su dojmovi 10 od 10. Kad se prođu kvalifikacije, u finalu je sve moguće, pa možda i novi državni rekord – rekao je Pravdica nakon kvalifikacija.

12.15 Svoj današnji nastup u jedrenju započet će Filip Jurišić (ILCA 7, sedmi i osmi plov), već je trebao krenuti, ali start je odgođen, baš kao i Martinu Dolencu (kite, prve četiri utrke).

12.15 Svoj današnji nastup u jedrenju započeo je Filip Jurišić (ILCA 7, sedmi i osmi plov).

► Ovo je drugo hrvatsko muško atletsko finale u povijesti Olimpijskih igara (od 1992.). Prvi je bio Stipe Žunić u Riju 2016. godine (bacanje kugle).

Ukupno gledano, ovo je deveto hrvatsko finale u atletici od osamostaljenja.

Službeno je, Pravdica je osigurao finale! Više ne može pasti ispod najboljih 12, što znači da je osigurao nastup u finalu u utorak.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Sve smo bliže službenoj potvrdi da će Pravdica nastupiti u finalu!

11.40 Nakon što je Donna Vekić osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Parizu, gradonačelnik Osijeka Ivan Radić otkrio je kako će se uskoro pokrenuti postupak kojim će Teniski centar Osijek nositi ime Donne Vekić.

Ovoga puta Pravdica skače nešto kraće te mu je najbolji rezultat 8,04 metara, što znači da i dalje drži četvrto mjesto u skupini B, odnosno petu poziciju u ukupnom poretku.

Treći skok Pravdice je pred nama!

Krenula je i posljednja serija, Pravdica se nalazi na četvrtom mjestu.

11.30 U prvoj utakmici posljednjeg, 5. kola skupine A olimpijskog turnira rukometaša, u kojoj igra i Hrvatska, Švedska je očekivano svladala Japan sa 40-27 (16-9) te tom pobjedom osigurala prolazak u četvrtfinale.

Sebastian Karlsson sa šest i Jim Gottfridsson s pet golova predvodili su Švedsku, dok je Naoki Sugioka zabio devet golova za Japan.

Ovom pobjedom Švedska je stigla do učinka od šest bodova što joj je dovoljno za prolazak u četvrtfinale, ali još uvijek nije poznato s koje pozicije. Uz Švedsku, plasman u četvrtfinale iz ove skupine osigurale su još i Njemačka i Slovenija koje također imaju po šest bodova te će od 14 sati igrati za prvo mjesto u skupini s tim da je Njemačkoj za to dovoljan i bod. Za posljednje, četvrto mjesto koje vodi u četvrtfinale u međusobnom dvoboju od 21 sat odlučivat će Hrvatska i Španjolska. Trenutačno obje reprezentacije imaju po četiri boda te će pobjednik osigurati četvrtfinale, a ukoliko utakmica završi neodlučeno proći će Španjolska jer ima bolju razliku pogodaka.

Hrvatska natjecanje u skupini ne može završiti na boljoj poziciji od četvrte, a to znači da bi u eventualnom četvrtfinalu igrala protiv pobjednika skupine B. To će biti bolji iz ogleda Danska - Norveška koji se igra od 19 sati s tim da je Danskoj za prvo mjesto dovoljan i bod. (Hina)

Sjajan skok Pravdice! Skočio je 8,04 metara i sada je ukupno na četvrtom mjestu.

Svi skakači završili su s prvom serijom, Pravdica se nalazi na 16. mjestu.

Najboljih 12 ide u finale, a može se osigurati mjesto i ako se ispuni kvota (8,15 metara), svi koji ispune tu kvotu mogu skakati u finalu.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

Pravdica je završio s prvom serijom. Skočio je 7,68 metara te se nalazi na četvrtom mjestu, ali treba naglasiti da se odrazio i prije odskočne daske što govori da ima puno prostora za napredak.

Na redu je Pravdica!

11.00 Upravo traje predstavljanje skakača, a zatim će krenuti kvalifikacijska sesija.

10.53 Za nekoliko minuta kreću kvalifikacije u skoku u dalj. Naš Filip Pravdica nalazi se u skupini B te će krenuti šesti po redu.

10.15 Oko 14 sati na rasporedu je i finale tenisa u kojem nastupaju Novak Đoković i Carlos Alcaraz.

Gledat ćemo reprizu finala Wimbledona u kojem je Španjolac 'pomeo' Đokovića u tri seta (6:2, 6:2, 7:6). Srbin lovi svoje prvo olimpijsko zlato, jedino postignuće koje mu nedostaje u bogatoj karijeri, ali nije favorit.

Koeficijent na Alcaraza jest 1.45, a na Đokovića 3.30 što jasno govori kome se daje prednost, Španjolac ima 69 posto šanse za pobjedom.

image

Carlos Alcaraz i Novak Đoković

ANDREJ ISAKOVIC Afp

9.40 Prvi Hrvat koji danas nastupa jest Filip Pravdica.

On će u 11 sati pokušati izboriti finale u skoku u dalj, a evo kako je ranije najavio debitantski nastup na Igrama:

- Iskreno, nema nikakve treme. Jedva čekam doći u Pariz i vidjeti Olimpijsko selo. Prvo mi je to takvo iskustvo, želim osjetiti čari svega toga, pa kad dođe natjecanje, dati sve od sebe. Idem se boriti na “200 posto”, želim napokon pokazati da vrijedim i na velikim natjecanjima, a ne samo na manjim.

Što nam je još rekao, pročitajte OVDJE.

image
KOLEKTIFF Kolektiff

9.10 Nizozemska je najuspješnija zemlja veslačkog olimpijskog programa u Parizu s 4 zlata, 3 srebra i jednom broncom. A gdje se smjestila Hrvatska pročitajte OVDJE.

8.10 Hrvatsku rukometnu reprezentaciju večeras očekuje dvoboj protiv Španjolske. Naše trupe čeka težak zadatak, a više o tome pročitajte OVDJE.

7.30 Donna je jedina svijeta točka u crnim trenucima za hrvatski tenis, a kakav nam tek udarac prijeti... Komentar na najsvježiji uspjeh hrvatskog tenisa pročitajte OVDJE.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

7.00 Dobro vam jutro, dragi čitatelji!

Pred nama je novi dan Olimpijskih igara u Parizu, a mogao bi ovo biti dan u kojem će pasti nova, već peta medalja za Hrvatsku. Naime, Aurel Benović poslijepodne nastupa u finalu preskoka.

Uzbudljivo će biti i u večernjim satima kada na scenu stupaju naši rukometaši koji protiv Španjolske love četvrtfinale Igara, odnosno ostanak na olimpijskom turniru i odlazak na završnicu u Lille.

Danas će od hrvatskih olimpijaca prvi na scenu atletičar Filip Pravdica, pratit ćemo i predstavnike u jedrenju, kao i novi nastup Matije Marinića.

11.00 •• Atletika

Filip Pravdica (skok u dalj, kvalifikacije)

12.05 •• Jedrenje

Filip Jurišić (ILCA 7, sedmi i osmi plov)

12.13 •• Jedrenje

Martin Dolenc (kite, prve četiri utrke)

14.35 •• Jedrenje

Elena Vorobjeva (sedmi i osmi plov)

15.30 •• Kajak/kanu

Matija Marinić (kajak kros, grupna faza)

16.24 •• Gimnastika

Aurel Benović (preskok, finale)

21.00 •• Rukomet

Hrvatska - Španjolska (skupina, 5. kolo)

Linker
16. rujan 2024 20:37