AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

Dinamo službeno objavio odlazak napadača, RIjeku napušta član udarne postave?

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 26. srpanj 2024. 21:41

21.35 Bryan Gil sve je bliže potpisu za Gironu. Igrač Tottenhama dogovorio je sve sa Španjolcima, a sada mu je samo preostalo čekati da klubovi postignu konsenzus.

20.45 Dean Huijsen napušta Juventus i pojačat će redove Bournemoutha, prenosi Fabrizio Romano. Juventus će na ime odštete dobiti 15 milijuna eura, a tu je i tri milijuna eura bonusa.

19.45 RB Leipzig i dalje je prvi favorit za potpis Nizozemca Xavija Simonsa. Kako javlja Fabrizio Romano, ostali su još neki detalji za riješiti, ali sve vodi ka tome da će preseliti tamo.

19.00 Sada već bivši Dinamov veznjak Jakov Anton Vasilj novi je igrač Šibenika. Vasilj je slovio kao veliki talent, no teške ozljede su uvjetovale da mu karijera ode u nekom drugom smjeru, a sada će sreću potražiti na Šubićevcu. Više o tome pročitajte OVDJE.

18.15 Dinamo je objavio da je klub napustio napadač Fran Brodić. Ovaj 27-godišnjak karijeru će nastaviti u mađarskom Újpestu i samo ga liječnički pregled dijeli od potpisa. Modri bi trebali zaraditi oko milijun i pol eura, a sada imaju zadatak pronaći novu opciju u vrhu napada.

Više o tome pročitajte OVDJE.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

17.30 Povratnik u englesku nogometnu Premier ligu Southampton objavio je kako je dogovorio dolazak dvojice Brazilaca iz Sao Paula, lijevog beka Wellingtona (23) i napadača Juana (22).

I Wellington i Juan bili su članovi brazilskih reprezentacija u mlađim uzrastima, a u Southampton će doći u siječnju, odnosno nakon što im isteknu aktualni ugovori sa Sao Paulom. (Hina)

17.13 Istekom ugovora krajem prošle sezone iz Hajduka su otišla trojica igrača među kojima Vadis Odjidja-Ofoe, Filip Čuić te Dino Mikanović. Istekao je ugovor i Nikoli Kaliniću, ali on nije otišao nigdje već je ostao na funkciji sportskog direktora u klubu, Odjidja-Ofoe je isto završio igračku karijeru, Čuić je otišao u Lokomotivu, a Mikanović je tražio novu sredinu i uspio je pronaći.

Nudili su se desnom beku kao opcije Šibenik, Osijek i Gorica, a odlučio je na kraju potpisati ugovor s potonjima. Gorica će tako biti novi klub Dina Mikanovića koji u karijeri dosad nosio dresove danskog Aarhusa te kazahstanskog Kairat Almatyja iz kojeg se vratio u Hajduk.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

17.00 Veldin Hodža, dijete kluba i jedan od najboljih mladih veznjaka lige, mogao bi uskoro napustiti Rijeku, kako doznajemo iz dobro obaviještenih izvora. Njegova nova destinacija mogla bi biti Al Jazira, klub iz bogatih UAE-a, a Rijeci bi u tome poslu navodno trebalo pripasti i do tri milijuna eura na ime odštete. Više o tome pročitajte OVDJE.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

16:35 Bologna je potvrdila da je poslala službenu ponudu Matsu Hummelsu da im se pridruži. Hummels je slobodan igrač nakon što mu je krajem lipnja istekao ugovor s Borussijom Dortmund i trenutno je bez kluba, a ako se odluči doći u Italiju, igrat će Ligu prvaka. Ipak, kako javlja Fabrizio Romano, igrač još uvijek nije odlučio hoće li doći na liječnički pregled.

? Proba proba proba!

16.00 Fulham i dalje radi na transferu Scotta McTominaya iz Manchester Uniteda. Još uvijek nema dogovora oko konačne cijene za škotskog veznjaka kojem ugovor s Vragovima istječe idućeg ljeta. Fulham je zasad ponudio 20 milijuna eura, ali United je samo odmahnuo rukom.

15.20 Matias Soule je novi igrač Rome, javlja Fabrizio Romano. Igrač Juventusa ostvarit će transfer iz Stare Dame za cifru od 26 milijuna eura, plus četiri milijuna eura bonusa i 10 posto dodatka od buduće prodaje.

14.35 Novinar Sky Sporta Florian Plettenberg ekskluzivno doznaje kako je transfer Noussaira Mazraouija u West Ham propao. Klub navodno nije uspio postići dogovor s agentom, tako da se u utrku sada uključio Manchester United.

Crveni vragovi žele Mazraouija, a u slučaju njegovog dolaska na izlaznim vratima bi bio Aaron Wan-Bissaka.

14.01 U Lyonu žele namaknuti 100 milijuna eura, zbog čega je klub spreman raskinuti ugovore s nekim svojim igračima, a prvi u redu je, prema pisanju L'Équipea, Dejan Lovren. Njegova golema mjesečna plaća od 400.000 eura postala je neizdrživ teret za klupski proračun.

Opširnije pročitajte OVDJE.

image
Mourad Allili/sipa Press/profimedia

Nakon tri i pol godine igranja za NK Varaždin, Igor Postonjski, novi igrač Tractora, pismom se oprostio od dojučerašnjih suigrača.

"Prvi san, koji sam imao još kao dječak, a koji je bio zaigrati za prvu momčad Varaždina, sam ispunio i sad je došlo vrijeme, a i prilika za ostvariti ovaj drugi!", napisao je, između ostalog.

Opširnije pročitajte OVDJE.

13.00 Hrvatski napadač Petar Musa sjajnim igrama za FC Dallas privukao je pažnju europskih klubova, prema navodima TeamTalka. Novopečeni prvoligaš Ipswich Town zainteresiran je za njegove usluge. Više pročitajte OVDJE.

image
GORAN MEHKEK/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Goran Mehkek/imago Sportfotodienst/profimedia

12.45 Premda su španjolski mediji pisali da je dolazak 27-godišnjeg ukrajinskog nogometaša Artema Dovbika u madridski Atletico gotovo stvar formalnosti, izgleda da je u ovom trenutku Ukrajincu bliža Roma.

Menadžer napadača Girone sastao se u Rimu s čelnicima talijanskog prvoligaša i nakon toga su talijanski mediji plasirali vijest kako bi kršni napadač ovog ljeta mogao doći na Olimpico.

Roma bi trebala već tijekom petka poslati službenu ponudu koja će iznositi 30 milijuna eura, ali bi uz bonuse mogla doseći i 40 milijuna eura. Upravo takva cifra postoji kao klauzula u ugovoru Ukrajinca, kada je u pitanju odlazak.

Ukrajinski reprezentativac je u Gironi od 2023. godine te je u 36 prvenstvenih utakmica postigao čak 24 pogotka. Prošle sezone je bio prvi strijelac španjolske La Lige s 24 pogotka, dok je na drugom mjestu bio Norvežanin Sorloth, član Villarreala, s golom manje. Inače, Roma je ranije uspostavila i kontakt s Norvežaninom te joj je cilj dovesti jednog od prošle sezone dvojice najboljih strijelaca La Lige.

Prošle sezone je Roma osvojila šesto mjesto na ljestvici Serie A. (Hina)

12.30 Bivši vratar Manchester Uniteda David de Gea mogao bi se zaputiti u Italiju, izvještava talijanski insajder Gianluca Di Marzio.

33-godišnji španjolski vratar slobodan je igrač otkako je napustio Crvene vragove u srpnju prošle godine. U prvoj postavi zamijenio ga je bivši vratar Intera Andre Onana.

Sada bi, nakon godinu dana pauze, mogao potpisati za prvoligaša Genou, koja je pokazala interes za njegove usluge.

Nekolicina igrača Istre 1961 u stalnom je rastu, prije svih Mateo Lisica (21), koji je iznimno brz, prodoran, raspucan, što se počinje primjećivati i na tržištu. Doznajemo da je Istra za Lisicu odbila 750 tisuća eura ponudu iz Turske, a više o tome pročitajte OVDJE.

image
GORAN SEBELIC Cropix

9.55 Nakon što su nedavno dogovorili transfer Riccarda Calafiorija, Arsenal je "bacio pogled" na još jednog igrača koji je pružao dobre partije na Euru. Riječ je o španjolskom veznjaku Mikelu Merinu, koji prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura.

Engleski mediji javljaju kako je on jedna od vodećih opcija za pojačavanje veznog reda Topnika, a u nekim kombinacijama se spominjao i Fabian Ruiz, pa tako ostaje vidjet za kojeg će igrača Englezi više "zagristi".

9.17 Prema navodima AS-a, Florentino Perez je rješenje za stopersku poziciju potražio u Saudijskoj Arabiji, gdje boje Al-Nassra brani Aymeric Laporte. Arapski klub je platio Manchester Cityju 27 milijuna eura za potpis Laportea, a sada bi željeli povratiti tu investiciju. Više pročitajte OVDJE.

8.50 Nakon što su se pojavile glasine da Ederson i De Bruyne neće više biti dio momčadi, engleski su mediji objavili da je Julián Álvarez zatražio od Guardiole dopuštenje za transfer. Više pročitajte OVDJE.

image
CARMEN MANDATO Getty Images Via Afp

8.10 Alphonso Davies (23) morat će pričekati još godinu dana da vidi ostvarenje svog sna o igranju za Real Madrid. Prema AS-u, kanadski lijevi bek odradit će ugovor s Bayernom, koji istječe 30. lipnja 2025. Real je bio spreman platiti oko 35 milijuna eura za njegov potpis, no ipak je dogovorio s igračem odgodu od jedne godine koja će biti isplativa za sve.

Davies će 2025. otići besplatno, kao što je Mbappé sada učinio, a u zamjenu će dobiti velikodušan bonus pri potpisu ugovora.

7.31 Jutro je u Španjolskoj počelo prilično uzbudljivo kad je riječ o transferima. Mundo Deportivo objavio je da se delegacija Barcelone jučer ponovno sastala s Andyjem Barom i Juanmom Lópezom, menadžerima Danija Olma, kako bi pregovarali o transferu španjolskog reprezentativca.

Olmovi će se agenti u narednim satima, dodaje još Mundo, opet naći i s predstavnicima Leipziga kako bi "pronašli izlaz koji bi zadovoljio igrača i oba kluba". Ističu da je Olmo apsolutni prioritet Barcelone.

Istovremeno, bivši dinamovac svoj transfer karijere čeka na Ibizi gdje je na jahti u društvu brata Miquela i nekolicine prijatelja. MD je fotografije objavio ovdje.

image
JAVIER SORIANO Afp

7.10 Novi trener Juventusa Thiago Motta odmah je otpisao Filipa Kostića i rekao mu da za njega nema mjesta u ekipi.

Srpski reprezentativac se odmah bacio u potragu za novim klubom. Ugovor s Juventusom mu vrijedi do ljeta 2026. godine, a Talijani za njega traže između osam i 10 milijuna eura.

Kostića žele Crystal Palace, Atletico Madrid i Fenerbahče, a situacija bi se trebala rasplesti u idućih nekoliko dana.

7.05 Dragi čitatelji, dobro vam jutro!

Nakon što smo jučer ispratili prve utakmice hrvatskih klubova u Europi, pred nama je još jedan uzbudljiv dan na nogometnoj tržnici. Pozivamo vas stoga da i danas s nama pratite ključne događaje ljetnog mercata.

Za početak, prisjetimo se najvažnijih jučerašnjih priča:

► Predsjednik Rijeke Damir Mišković ne odustaje od cijene koju je izvjesio za Marca Pašalića. Prema informacijama koje imamo, Dinamo ga sigurno neće dobiti za iznos manji od tri i pol milijuna eura, plus bonusi i postotak od sljedećeg transfera.
Više o tome pročitajte OVDJE.

► Fran Brodić (27) napustio je Dinamo, koji ga je prodao mađarskom Újpestu za odštetu od milijun i pol eura. Brodić je, doznajemo, bio na liječničkom pregledu u Mađarskoj, nakon čega će uslijediti službeno predstavljanje. Za Dinamo je odigrao 20 utakmica, zabio devet golova i upisao tri asistencije, o čemu više možete pročitati OVDJE.

► Tek što su u Arsenalu osigurali svoje prvo vrhunsko ovosezonsko pojačanje, Riccarda Calafiorija iz Bologne, već su bacili oko na sljedeću superzvijezdu. Engleski viceprvak želi iz lisabonskog Sportinga u London namamiti 26-godišnjeg centarfora Viktora Gyökeresa i ostvariti najskuplji ljetni transfer. Arsenal je navodno spreman ponuditi između 65 i 70 milijuna eura za švedskog reprezentativca (20 utakmica, 6 golova). Vijest je prenio stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

► "Naša financijska situacija se znatno popravila. Danas možemo dovoditi jaka imena. Uskoro ćemo pojasniti kakvo je stanje", riječi su predsjednika Barcelone Joana Laporte. Poznato je da Katalonci već neko vrijeme pokušavaju u svoje redove dovesti sjajni španjolski dvojac s Eura, Danija Olma i Nicu Williamsa, a možda će se upravo ubrzo konkretizirati interes za bivšeg dinamovca koji bi zagrebačkom klubu osigurao pozamašan iznos.

Linker
05. rujan 2024 16:16