SN, PROFIMEDIA
NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Chelsea zbog veznjaka ruši rekord lige. Zahuktava se borba za Majera

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2023. 23:36
23:38

Gorica ovoga ljeta nije zadržala nizozemskog veznjaka Joeya Suka, koji je pet sezona nosio njezin dres, a kao slobodan igrač 33-godišnjak je angažman pronašao na Cipru. Njegov novi klub je prvoligaš Karmiotissa koja je prošlu sezonu završila na desetom mjestu, igrajući takozvanu ligu za ostanak. Suk je tako našao novi klub, a Gorica je i dalje u velikoj potrazi za pojačanjima, između ostalog i na njegovoj poziciji zadnjeg veznog.

23:31

Navijači Arsenala mogu odahnuti. Njihov stožerni branič William Saliba potpisao je novi ugovor do 2027. godine. Sjajni Francuz bio je jedna od neizostavnih figura kod Mikela Artete prošle sezone, a nakon što je ušao u posljednjih 12 mjeseci ugovora krenuo je stopama Bukaya Sake, Aarona Ramsdalea, Gabrijela Martinellija i Reissa Nelsona i odlučio produžiti suradnju. Novim će ugovorom zarađivati 10 milijuna eura po sezoni.

23:06

Kako javlja britanski The Guardian, Chelsea je postigao usmeni dogovor s Moisesom Caicedom iz Brightona, ali klub s juga Engleske nije dao zeleno svijetlo za transfer. Nadalje, pišu kako će se teško ostvariti ideja da ga u London dovedu za sumu od 93 milijuna eura. Brighton je postavio nevjerojatne uvjete i neće pristati za iznos ispod 117 milijuna eura čime bi Caicedo preskočio Jacka Grealisha kao drugi najskuplji transfer u povijesti lige. Prvo mjesto i dalje pripada Enzu Fernandezu koji je iz Benfice stigao u Chelsea u poslu vrijednom 121 milijun eura. Ako se pregovori nastave, možda ga Caicedo i makne s trona...

image
BEN STANSALL/AFP/PROFIMEDIA Ben Stansall/afp/profimedia

22:35

Rennes je odbio ponudu Wolfsburga od 25 milijuna eura za Lovru Majera.

Bitka za hrvatskog reprezentativca tek se zahuktava, jer doznajemo da su za njega ozbiljno zainteresirani Inter i Milan. Više detalja donosimo ovdje.

22:07

Danijel Pranjić ima novi posao. Nakon trenerskih epizoda u Omoniji, Dubravi Tim Kabelu, Trnju i Slobodi iz Tuzle, bivši hrvatski nogometni reprezentativac vraća se na Cipar.

image
DAMJAN TADIĆ/Cropix

21:58

Švicarski 30-godišnji nogometni reprezentativac Granit Xhaka i dosadašnji kapetan londonskog Arsenala novi je igrač Bayer Leverkusena, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor do 30. lipnja 2028., priopćili su u četvrtak iz ovog bundesligaškog kluba. Prema pisanju britanskih medija njemačka momčad će za Xhakin prijelaz engleskom doprvaku platiti 25 milijuna eura odštete. Xhaka je povratnik u njemačku Bundesligu, u kojoj je boravio od 2012. do 2016. kao igrač Borussije Moenchengladbach.

21:56

Davide Frattesi i službeno je predstavljen kao novi igrač Intera. Vrijednost transfera bi trebala biti 25 milijuna eura, a Inter bi Sassuolu trebao poslati i napadača Samuela Mulattierija. Prema istom izvoru, Frattesi je potpisao ugovor na pet godina, a godišnje će imati plaću od 2.8 milijuna eura.

21:31

Ukrajinski vratar Anatolij Trubin je na meti Intera gdje bi mogao zamijeniti Onanu, ali direktor Šahtara Darijo Srna kaže da imaju ponude iz Engleske i Francuske za mladog vratara.

- Trenutno je jedan od najboljih mladih vratara u Europi - rekao je Srna u nedavnom intervjuu za La Gazzetta dello Sport, uz dodatak:

- Ima samo 21 godinu i mlad je, ali je odigrao 17 utakmica Lige prvaka i stoga već ima iskustva. Spreman je za veliki klub.

20:43

Manchester United zainteresiran je za dvojac iz talijanske Serie A. Erik ten Hag na Old Trafford rado bi doveo vratara Intera Andrea Onanu, za kojega je i poslana službena ponuda vrijedna 50-ak milijuna eura, dok talijanski klub traži 60. Osim njega, na Otok žele dovesti i Rasmusa Højlunda, 191 centimetar visokog danskog napadača, koji je u prošloj sezoni Serie A za Atalantu zabio devet pogodaka. S druge strane, za Dansku ima šest pogodaka u samo pet nastupa.

20:37

Antoine Griezmann iduće sezone nosit će broj sedam u Atlético Madridu, umjesto dosadašnje "osmice". Ne bi to bila nikakva vijest za rubriku transferi, da dojučerašnja "sedmica" nije bio João Félix, koji, prema svemu sudeći, uskoro napušta španjolsku prijestolnicu.

19:45

AC Milan doveo je pojačanje na sredini terena. Iz Lazija je stigao Argentinac Luka Romero koji je s Rossonerima potpisao ugovor do 2027. godine. Iz kluba su objavili informaciju kako će Romero na leđima nositi broj 18.

19:42

Taman kad su apsolvirali Brozovića, čini se da najpoznatiji talijanski transfer-magovi, Gianluca Di Marzio i Fabrizio Romano, imaju novog omiljenog protagonista.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Nakon što je Di Marzio objavio da je Ivan Perišić blizu raskida ugovora s Tottenhamom i povratka u Hajduk, oglasio se Romano, koji ima drugačiju informaciju. Gospodin 'Here We Go' tvrdi da nema nikakvih indikacija da Perišić napušta Tottenham, te da nije donesena nikakva odluka.

18:20

Prošlu je sezonu bio stožerni igrač Igora Tudora, a sada će postati kolega Mariju Pašaliću. U Bergamo je iz Marseillea kao slobodan igrač stigao BiH reprezentativac Sead Kolašinac. Atalanta je novo pojačanje predstavila na klupskoj stranici uz naslov: “U gradu je novi tenk. Dobrodošao Kolašinac.” U karijeri je igrao za Schalke, Arsenal te za spomenuti Marseille.

18:05

Marco Reus se putem službene stranice Borussije Dortmund obratio navijačima i poručio kako od iduće sezone više neće biti kapetan prve momčadi. Svoju odluku ranije je priopćio treneru Edinu Terziću i sportskom direktoru Borussije Sebastianu Kehlu te poručio kako vjeruje u njihov izbor novog kapetana. To ne znači da će legenda kluba napustiti Signal Iduna Park, nego više neće nositi vrpcu oko ruke.

17:28

Je li na pomolu senzacija svih senzacija ovog prijelaznog roka, povratak Ivana Perišića u Hajduk?

Ako je za vjerovati talijanskom novinaru Gianluci Di Marziju - koji je, usput rečeno, prvi objavio da Marcelo Brozović odlazi u Al Nassr - Perišić je blizu raskida ugovora s Tottenhamom i mogao bi se ukazati na Poljudu. Jasno je da će u tom slučaju morati drastično spustiti svoje financijske zahtjeve, no očito se nešto "kuha".

Opširnije pročitajte ovdje.

17:00

Atlético Madrid i službeno je predstavio novo pojačanje - Césara Azpilicuetu (33).

16:57

Harry Kane je, navodno, iza leđa Tottenhama pregovarao s predstavnicima Bayerna po pitanju transfera. Takav potez naišao je na negodovanje predsjednika engleskog kluba, Daniela Levyja, a uskoro se očekuje i izdašnija ponuda iz Bavarske.

Više pročitajte OVDJE.

16:25

Foot Mercato plasirao je potencijalnu bombu vezanu uz PSG. Naime, ako ovog ljeta Parižani ostanu bez Kyliana Mbappéa, krenut će se u maksimalnu ofenzivu za Barçinog Ousmanea Dembelea. Novi trener Luis Enrique izuzetno ga cijeni te je, kako prenosi francuski list, spreman aktivirati igračevu otkupnu klauzulu koja iznosi 50 milijuna eura.

15:49

Nakon što su propali pokušaji dovođenja Sofyana Amrabata, Joshue Kimmicha, Marcela Brozovića i Martina Zubimenda, španjolski nogometni velikan Barcelona i dalje traži zamjenu za Sergia Busquetsa, koji je nakon 15 godina napustio Camp Nou.

Prema pisanju španjolskih medija Barcelona se sada okrenula zvijezdi Girone, 31-godišnjem Oriolu Romeu čija otkupna klauzula u ugovoru iznosi osam milijuna eura. Romeu je u Gironi od rujna prošle godine, prije toga je sedam godina igrao za Southampton, četiri sezone je bio član Chelsea, ali je veći dio vremena proveo na posudbama u Valenciji i Stuttgartu.

image
LLUIS GENE Afp

Mediji navode kako je Romeu spreman vratiti se u klub iz djetinjstva u kojem nije dobio pravu priliku. Naime, Romeu je u Barçu stigao sa 13 godina iz Espanyola i na Camp Nouu se zadržao sedam godina nakon čega je preselio u Chelsea. Za Barçu je u Primeri odigrao samo 10 minuta.

15:09

Kapetan Chelseaja Cesar Azpilicueta i službeno je napustio klub sa Stamford Bridgea. Snimio je i emotivnu poruku za navijače.

15:03

Službeno je - madridski Real u svoje je redove doveo 18-godišnjeg turskog veznjaka Ardu Gulera. Kraljevski klub objavio je tu informaciju na svojim internetskim stranicama. Za Gulera se, kao uostalom i za mnoge koji su stigli prije njega, zna reći da je nasljednik Luke Modrića...

14:33

Granit Xhaka će, po svemu sudeći, karijeru nastaviti u Bayeru iz Leverkusena. Arsenal je spreman prodati veznjaka koji je u njihove redove došao u ljeto 2016., a Tuttomercatoweb donosi kako je Bayer za njega platio 23 milijuna funti, odnosno oko 27 milijuna eura. Xhaka je dogovorio četverogodišnji ugovor s momčadi iz Leverkusena, a u tom razdoblju bi trebao zaraditi 15 milijuna eura.

14:30

Rudeš se pohvalio novim pojačanjima. Riječ je o 22- godišnjem francuskom braniču Camari Aboubacaru i 24- godišnjem napadaču Ivoru Ljubanoviću.

Više pročitajte OVDJE.

14:22

Španjolski krilni napadač Marco Asensio službeno je novi član Paris Saint-Germaina i to do 2026. godine, objavio je francuski klub u četvrtak.

Asensio dolazi iz Real Madrida kao slobodan igrač. S Kraljevskim klubom, u kojem je u deset godina odigrao 285 utakmica i za koji je zabio 61 gol, 27-godišnji Asensio je osvojio 17 naslova, uključujući tri Lige prvaka.

PSG je nešto ranije objavio da novi trener Luis Enrique angažirao slovačkog središnjeg braniča Milana Skriniara. (Hina)

14:15

Luís Castro je predstavljen kao novi trener Al-Nassra. Portugalac će tako voditi Cristiana Ronalda i Marcela Brozovića u sljedećoj sezoni, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri ovaj 61-godišnjak je, između ostalih, vodio Porto, Šahtar i Vitóriju Guimarães.

14:10

Poznato je kako se engleski klubovi razbacuju desecima milijuna eura kada su transferi u pitanju, a neke vijesti koje stižu s Otoka nas naprosto iznenade. Tako Telegraph donosi da Brighton traži najmanje 100 milijuna eura od Chelseaja za transfer 21-godišnjeg veznjaka Moisésa Caiceda. On je u Brighton došao u zimu 2021. godine za samo 5 milijuna eura, Transfermarkt ga procjenjuje na 75 milijuna eura, a u Brightonu smatraju kako on ima sličnu vrijednost kao Declan Rice te ga žele prodati pod sličnim uvjetima.

13:20

Nekadašnji veliki talent Crvene zvezde Filip Janković nalazi se na probi u Šibeniku, tvrdi Kurir.

Ovaj 28-godišnjak je bio projekt Zvezde, no, pišu Srbi, novac mu je udario u glavu, a majka ga je loše savjetovala pa mu karijera nije krenula u željenom smjeru.

Janković je kod Roberta Prosinečkog postao najmlađi debitant Crvene zvezde u europskim utakmicama kada je 2011. godine ušao u igru protiv Ventspilsa na Marakani.

Janković je trenutno na probi u Šibeniku i ako zadovolji struku ostat će i pokušati pomoći klubu da se vrati u prvu HNL. Prošle sezone igrao je u Laktašima koji igraju ligu Republike Srpske.

13:02

Dinamova velika želja i službeno je odradila transfer u redove francuskog Bordeauxa. Žan Vipotnik je našao novi klub, a o svemu se oglasio i sportski direktor Maribora, Marko Šuler.

Više o tome pročitajte OVDJE.

12:39

Donedavni dugogodišnji kapetan Chelseaja, španjolski branič Cesar Azpilicueta kompletirao je svoj transfer u redove madridskog Atletica. Objavio je to Fabrizio Romano na svom Facebook-profilu, što će reći da je pitanje trenutka kada će to učiniti i sami klub.

12:30

Ivan Perišić nadomak je velikog transfera?

Više pročitajte OVDJE

11:25

Paris SG je službeno objavio da je u svoje redove doveo slovačkog reprezentativnog stopera Milana Škriniara. Posao iz milanskog Intera već je davnih dana dogovoren, Inter mu se već početkom ovog tjedna zahvalio na suradnji, a sada je predstavljen u novom klubu.

10:51

Bayern ne odustaje od Harryja Kanea, a Tottenham tvrdoglavo ne popušta Bavarcima. Njemački Bild donosi kako je vlasnik Spursa Daniel Levy jako ljut što je Bayern već razgovarao s napadačem o duljini ugovora iako ga aktualni klub još uvijek nije odlučio pustiti. Zbog toga je Levy odlučan u odbijanju ponuda, ali Bild ističe kako bi se stvari promijenile ako Bayern ponudi 100 milijuna eura odštete što je granica koju je Levy zamislio kao ona na kojoj bi pokleknuo i prodao svoju najveću zvijezdu. Inače, Kane ima ugovor s Tottenhamom do ljeta 2024. pa bi Spursi mogli ostati bez odštete ako ga ne prodaju ovog ljeta.

10:41

Tottenham je na korak do dovođenja Manora Solomona iz ukrajinskog Šahtara. Ovaj 23-godišnji krilni napadač je prošlu sezonu proveo na posudbi u Fulhamu, a i dalje bi trebao ostati u Premiershipu, ovaj put kao član Spursa. S obzirom na to da je FIFA dopustila da svi strani nogometaši iz Ukrajine i Rusije mogu zamrznuti svoje ugovore za sljedeću sezonu i pristupiti novom klubu, Tottenham bi do pojačanja mogao doći potpuno besplatno. No, iz Šahtara se nadaju kako će Spursi ipak respektirati činjenicu da se ukrajinski klubovi nalaze u teškoj situaciji te da su oni uložili u razvoj Solomona pa je predsjednik Šahtara Sergej Palkin istaknuo kako se nada da će postići dogovor s Tottenhamom o nekoj vrsti odštete.

10:37

Mediji su se raspisali o potencijalnom novom igraču Hajduka, a za sve su krive društvene mreže.

Kako to obično biva, navijači Hajduka stalno prate situaciju na službenim profilima Hajduka na društvenim mrežama, a jedan od novih pratitelja splitskog kluba na Instagramu od jučer je i Fahd Moufi. Riječ je o 27-godišnjem marokanskom desnom beku, kojemu je prije koji dan istekao ugovor s portugalskim Portimonenseom.


Više pročitajte OVDJE

09:26

Novi dan, nove vijesti o zanimanju saudijskih klubova za nogometaše iz 'liga petice'. Tako Tuttomercatoweb donosi kako su predstavnici Al Hilala zainteresirani za dovođenje marokanskog reprezentativca Sofyana Amrabata. Ovaj 26-godišnjak je član Fiorentine od ljeta 2020., Transfermarkt ga procjenjuje na 30 milijuna eura, a osim Saudijaca za njega se zanima i Manchester United.

08:47

Kako prenose pojedini strani mediji, Chelsea je spreman aktivirati otkupnu klauzulu za Paula Dybalu te ga dovesti iz Rome za 'samo' 12 milijuna eura.

Dybala je na Olimpico stigao prošlog ljeta nakon što su propali svi dogovori s Juventusom, a aktualni ugovor uz Romu ga veže do 2025. godine.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

Kako tvrdi portugalski stručnjak za transfere Pedro Almeida vrlo niska otkupna klauzula za Argentinca zaintrigirala je čelnike Chelseaja koji su već kontaktirali Dybalinog menadžera.

Ovaj 29-godišnjak je prošle sezone za Romu odigrao 38 utakmica i pritom postigao 18 pogodaka i ubilježio osam asistencija.

08:12

Četiri najveća saudijska kluba nastavit će s velikim transferima i u njihovim će momčadima prevladavati inozemni igrači, s obzirom na to da je dozvoljeno imati osam stranaca u prvih 11. Već su pokupovali velike igrače, a OVDJE pogledajte tko još dolazi.

07:39

Chelsea je sve bliže potpisivanju ugovora sa 17-godišnjim talentom Isheom Samuels-Smithom. Everton i klub sa Stanford Bridgea navodno su verbalno sve dogovorili, a Bluesi će za mladog braniča morati izdvojiti četiri i pol milijuna eura. Trebao bi potpisati ugovor koji će vrijediti do lipnja 2026. godine.

06:27

Ako je za vjerovati medijima u Španjolskoj, Real Madrid je završio transfer mlade turske zvijezde Arde Gulera. Posao je dogovoren s Fenerbahčeom, a već su zakazani liječničlo pregledi i ovaj 18-godišnjak bi u nadolazećim danima i službeno trebao postati član Kraljeva.

Gulera će Madriđame koštati 20 milijuna eura, a istanbulski klub će imati i 20 posto od idućeg transfera i dodatnih nekoliko milijuna kroz bonuse.

06:27

Napadač Napolija Victor Osimhen, iza sebe ima fantastičnu sezonu sa novim prvakom Italije, a za njega su interes pokazali klubovi diljem Europe.

Ipak, prema posljednjim informacijama i Italije Nigerijac je odlučio ostati u Seriji A i nastaviti suradnju s Napolijem.

Neki izvori javljaju kako je došlo do sastanka igrača i njegovih agenata sa predstavnicima kluba tijekom kojeg su se dogovorili oko novog ugovora.

Napadača aktualni ugovor s Napolijem veže do ljeta 2025. godine, a stigao je 2020. godine iz Lillea.

06:27

Dobro jutro!

Pred nama je još jedan dan na nogometnom tržištu u kojem ćemo iz minute u minutu pratiti sva ključna zbivanja. U danu koji je iza nas Saudijci su završili još jedan veliki transfer. Roberto Firmino karijeru će nastaviti u Al Ahliju. Brazilac je tako postao drugo veliko pojačanje novog saudijskog prvoligaša Al Ahlija nakon dolaska bivšeg vratara Chelsea Senegalca Edouarda Mendyja. Barcelona je konačno dovršila transfer 32-godišnjeg Iniga Martineza, dok Mason Mount kompletirao transfer u Manchester Uniteda za 55 milijuna funti. Osim što su zaključili kupnju Davidea Frattesija iz Sassuola, Inter je formalizirao i obnovu ugovora s Alessandrom Bastonijem, dok se Angel Di Marija vratio 'kući' u Benficu.

Linker
19. svibanj 2024 00:24