Transferi glavna

 AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

Klub iz Serie A zainteresiran za Vatrenog, Girona želi veznjaka iz HNL-a

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo uživo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 16. srpanj 2024. 22:42

22.40 Bayern želi isprati gorak okus nakon loše prošle sezone i sada radi na ulaznim transferima.

Već su potpisali Michael Olise, Hiroki Ito i Joao Palhinha, a sada žele dovesti i Desirea Douea i Xavija Simonsa, kako tvrdi stručnjak za transfere Florian Plettenberg.

22.10 Liverpool bi se mogao naći u ogromnim problemima.

Već smo spomenuli da Alexander-Arnold možda ode put Madrida i postane igrač Reala, a sada je isplivala informacija da bi Virgil van Dijk mogao postati igrač Al Nassra, tako tvrde saudijski mediji.

21.15

Jose Mourinho je u Fenerbahčeu tražio novog centralnog napadača i u utorak ga je definitivno pronašao.

- Postigli smo načelni dogovor s turskim reprezentativcem Cenkom Tosunom, koji dolazi u Istanbul kako bi obavio liječnički pregled i dovršio pregovore oko transfera - objavio je Fener.

Znači li ovaj transfer Fenerbahčea da Džeko dolazi u Hajduk? Više pročitajte ovdje

20.40 Real Madrid ide jako.

Nakon što su predstavili Kyliana Mbappea, sada žele još jednog sjajnog igrača, a u pitanju je Trent Alexander-Arnold, pišu Nijemci. Navodno je kontakt već uspostavljen...

19.45 S odmorom je završio još jedan nogometaš koji je bio dio Hrvatske na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Martin Erlić se priključio pripremama Sassuola i stavio na raspolaganje novom klupskom treneru Fabiju Grossu. No za vjerovati je da neće dugo ostati tamo, budući da je njegov klub sada drugoligaš i za Erlićeve usluge postoje ozbiljni interesenti. Talijani pišu da je oko na njega bacila i Bologna, koja očekuje prodaju Riccarda Calafiorija u Arsenal. Prvi im je izbor Mats Hummels, bivši igrač Borussije Dortmund, no on traži veliku plaću, a alternative su Jaka Bijol iz Udinesea te Erlić.

19.30 Evo nešto i o Hrvatima:

Bivši U21 reprezentativac Dario Vizinger (26) karijeru će nastaviti u redovima Mure, objavio je slovenski prvoligaš.

Vizinger dolazi u Sloveniju iz poljske Warte Poznan čiji je dres nosio prošle sezone.

U Sloveniji je već igrao za Celje od 2018. do 2020. godine osvojivši naslov prvaka u sezoni 2019/2020., a tijekom karijere je igrao i za Varaždin, Rijeku, Hrvatski dragovoljac, Wolfsberger te Jahn Regensburg.

19.00 Engleski napadač Ollie Watkins bit će jedna od glavnih meta Chelseaja u ljetnom prijelaznom roku, pišu engleski mediji. Jedan od najboljih strijelaca lanjskog Premiershipa za vrijeme se Eura navodno najviše družio s Coleom Palmerom, koji je "lobirao" za njegov dolazak na Stamford Bridge.

Budući da je još puno klubova zainteresirano za njegovo dovođenje, Chelsea sigurno neće imati lagan posao, no Watkins je pokazao da se za njega isplati boriti....

18.15 Otkako je Jose Mourinho došao na klupu Fenerbahçea, neumorno traži pojačanja te mu je za oko zapao i nogometaš Bayerna, Kingsley Coman.

Njemački stručnjak za transfere Florian Plettenberg tvrdi da Coman ipak ne želi nastaviti karijeru u Turskoj te da ima neke druge planove.

"The Special One" razgovarao je i s klubom i s igračem, ali, koliko god on htio da se ovo zgotovi, sve je na Francuzu, koji ne želi ići u Tursku...

17.10 Nakon što je službeno objavljeno da Erik ten Hag ostaje trener "crvenih vragova", Manchester United bacio se na pojačavanje igračkog kadra potrebnog nizozemskom stručnjaku.

Nakon što su već doveli Joshuu Zirzeea iz Bologne za 36 milijuna eura i gotovo finiširali pregovore s Bayernom oko Matthijsa de Ligta, prioritet je još jedan defanzivni igrač. Kako prenosi novinar Nabil Djellit, Manchester United krenuo je po 18-godišnjeg igrača Lillea, Lenyja Yoroa.

Mladi nogometaš navodno je razgovarao s predstavnicima Real Madrida, kluba za koji navija od dječačkih dana, no sad je odlučio da više ne želi čekati ponudu Madriđana i krenuo u pregovore s posrnulim engleskim velikanom.

16.40 Veznjak Istre 1961 Oleksander Petrusenko mogao bi put Girone. Hit momčad Primere koja je završila treća prošle sezone igrat će Ligu prvaka te se moraju pojačati, a Ukrajinac bi trebao biti zamjena za kapetana Garciju koji je na odlasku.

Više pročitajte OVDJE.

15.30 Kylian Mbappe napokon je predstavljen u Realu. Francuski napadač pristao je u Realu na puno manju plaću no u PSG-u, prema španjolskim medijima, imat će godišnju plaću od 15 milijuna eura.

14.50 Premda je već zakazao liječnički pregled u Monacu, gruzijsko otkriće Eura Georges Mikautadze ipak će karijeru nastaviti u Lyonu, klubu u kojem je igrao do 15. godine i gdje je proglašen "viškom".

Više pročitajte OVDJE.

14.10 Klubovi se u posljednje vrijeme praktično pa natječu tko će na upečatljiviji način predstaviti svoje pojačanje, odnosno potpis novog ugovora postojećeg člana svlačionice. Pobjedu za danas odnosi Leicester koji je potpis novog ugovora Abdula Fatawua obilježio žestokom pjesmom i video u kojem i Fatawu pleše s izvođačima pjesme. Svakako pogledajte:

Može li Fiorentina upropastiti transfer Marina Pongračića u Rennes vrijedan 14 milijuna eura? Iako ga Francuzi već čekaju na liječničkim pregledima, iz Firence su kontaktirali Pongračićevog agenta i nadaju se da će ga "preoteti" u zadnji trenutak.

Više o borbi za Hrvata pročitajte OVDJE.

image
Independent Photo Agency Srl/alamy/alamy/profimedia

13.43 Nekadašnji mladi engleski reprezentativac Flynn Downes ima novi klub. Engleski mediji pišu kako je on prošao liječnički pregled u Southamptonu i kako je samo pitanje trenutka kada će se i službeno objaviti njegeov dolazak iz West Hama. Downes ima 25 godina, igra na poziciji zadnjeg veznog, a Transfermarkt ga procjenjuje na 9 milijuna eura. Još nije poznato koliko će Southampton platiti za njega.

13.14 Vraćamo se iz Madrida na domaće tržište... Rijeka je na društvenim mrežama predstavila 20-godišnjeg Gabriela Rukavinu, koji je stigao iz Dinama.

Nova devetka Kraljevskog kluba posebno je pozdravila svoju majku.

Mbappé je odmah odlučio osvojiti navijače svojim tečnim španjolskim.

"Wow, ovo je nevjerojatno", započeo je svoje predstavljanje, koje gledatelji na Bernabéuu prekidaju ovacijama.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

12.48 Evo ga! Mbappé je upravo stigao na pozornicu uz zaglušujuću buku više od 80.000 navijača, koji viču "Hala Madrid". Kulisu dodatno pojačavaju blicevi fotoaparata i prateća scenografija.

I prizor koji su svi čekali godinama: Francuz u dresu Reala.

image
SCREENSHOT

Real Madrid se doista potrudio napraviti show oko Mbappéa. 80.000 navijača gleda prigodni film na Bernabéuu i čeka izlazak nove zvijezde Kraljevskog kluba.

Tu su i Zinedine Zidane i Mbappéovi roditelji Fayza Lamari i Wilfrid Mbappé.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

12.25 Nije transfer, ali je vijest koja je munjevito odjeknula nogometnim svijetom: Gareth Southgate više nije izbornik engleske nogometne reprezentacije.

Osvajač dva europska srebra odlučio se povući sam, a Englezi kreću u potragu za nasljednikom.

Više pročitajte OVDJE.

Pozornica na Santiago Bernabéuu je spremna, Mbappéovo predstavljanje samo što nije počelo...

image
Pressinphoto/shutterstock Editorial/profimedia

11.35 Kylian Mbappé sada je i službeno igrač Real Madrida!

Francuski reprezentativac upravo je u Madridu stavio potpis na ugovor u društvu predsjednika Kraljevskog kluba Florentina Péreza, a u 12 sati čeka ga spektakularno predstavljanje na Santiago Bernabéuu.

Kao što je ranije objavljeno, u Realu će nositi dres s brojem devet.

image

Kylian Mbappe i Florentino Perez

SCREENSHOT/MARCA

Igor Matanović (21), član mlade hrvatske reprezentacije, predstavljen je kao pojačanje u Eintrachtu u koji se vratio nakon odrađene posudbe u Karlsruheu. Hrvat rođen u Njemačkoj je visok 194 centimetra, a zbog visine je odabrao i svoje uzore.

- Dva imena mi padaju na pamet: Zlatan Ibrahimović i Mario Mandžukić. O Zlatanu ne trebam puno govoriti - golovi koje je postigao su nevjerojatni, a Mandžukić možda nikada nije bio veliki strijelac, ali uvijek se borio i davao 120 posto u svakoj utakmici. Želio bih biti miks njih dvojice - rekao je Matanović na predstavljanju.

Više pročitajte OVDJE.

image
JVORGEN FROMME Dpa Picture-alliance Via Afp

10.31 Stuttgart je predstavio svoje novo pojačanje, Ermedina Demirovića koji je stigao iz Augsburga. Ovaj 26-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine iza sebe ima odličnu sezonu pa ga je Stuttgart platio 21 milijun eura što je uvjerljivo najveći ulazni transfer u povijesti Stuttgarta. Do sada je rekord držao Nicolás González koji je svojedobno plaćen 11,26 milijuna eura. Demirović je lani postigao 15 golova i imao 10 asistencija u 34 utakmice koje je odigrao za Ausgburg.

10.19 Emil Højlund (19), mlađi brat napadača Manchester Uniteda Rasmusa, novi je igrač Schalkea.

Danski tinejdžer stiže iz Københavna, a iznos odštete procjenjuje se na 300.000 eura. S njemačkim je klubom potpisao ugovor do 2028.

Gabriel Rukavina uskoro više i službeno neće biti igrač Dinama. Njegov otac Tomislav potvrdio nam je da je sve dogovoreno s Rijekom, a transfer je stvar formalnosti.

- Rijeka je za Gabriela odličan put. Procjena jest da mora igrati, a kroz Dinamo bi to bilo teško ostvarivo. Vjerujem da će se to ostvariti u Rijeci - rekao je Tomislav Rukavina.

Više pročitajte OVDJE.

image
RONALD GORSIC Cropix

9.01 Španjolski nogometni prvoligaš Sevilla službeno je obznanio kako će iduće sezone na posudbi iz madridskog Atletica u tom klubu boraviti 29-godišnji vezni igrač Saul Niguez.

Od početka profesionalne karijere Saul je član Atletica, ali mu ovo neće biti prvo posudbeno razdoblje. Tijekom 2013. i 2014. godine bio je član Rayo Vallecana, dok je tijekom 2021. i 2022. godine igrao za Chelsea. Iduće sezone bit će gotovo sigurno važna karika u sastavu Seville.

Ukupno je za Atletico tijekom karijere skupio 295 ligaških nastupa te 30 pogodaka. Za španjolsku reprezentaciju je odigrao 19 utakmica te se tri puta upisivao u strijelce.

Sevilla se nije proslavila ni prošle sezone u La Ligi koju je okončala na 14. mjestu ljestvice. Madridski Atletico je bio četvrti, čime je osigurao novi nastup u Ligi prvaka.

8.48 Manchester City je odbio saudijsku ponudu za Edersona, donosi engleski HITC. Zanimanje za Edersona pokazao je Al-Nassr koji je navodno poslao ponudu vrijednu 25 milijuna funti, odnosno nešto manje od 30 milijuna eura. City traži dvostruko više, ali bi pristao, tvrde na HITC-u, na odštetu od 40 milijuna funti, odnosno oko 47,5 milijuna eura. Navodno je 30-godišnji brazilski vratar već dogovorio osobne uvjete sa Saudijcima.

8.10 Victor Osimhen bi karijeru mogao nastaviti u PSG-u. Tako posljednjih dana pišu mnogi mediji u Italiji i Francuskoj, a La Gazzetta dello Sport danas donosi detalje potencijalnog transfera. Nigerijski napadač ima izlaznu klauzulu od 130 milijuna eura, ali Gazzetta piše kako PSG nije spreman platiti toliko već bi želio dobiti nogometaša u transferu vrijednom 100 milijuna eura koji bi, osim novca, uključivao i ponekog igrača koji bi otišao u suprotnom smjeru. Predsjednik Napolija, tvrdi pregovarač Aurelio De Laurentiis, pristao bi na 100 milijuna eura, ali samo u novcu pa Gazzetta piše kako su dva kluba blizu dogovora. No, i dalje postoji problem - PSG neće potpisati Osimhena dok ne proda Randala Kolo Muanija. On je na izlaznim vratima pariškog kluba, ali i dalje je njegov član...

image

Victor Osimhen

IMAGO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Imago/imago Sportfotodienst/profimedia

7.46 Bruni Petkoviću u ponedjeljak je istekla odštetna klauzula od 2,5 milijuna eura, no i dalje je u Dinamu. Trenira i radi kao da nema sutra.

Najboljeg igrača Dinama željeli su, prema našim izvorima, Fiorentina, Bologna, Olympiacos, PAOK i Saudijci, a od jednog je kluba zatražio plaću od 5 milijuna eura.

Više pročitajte OVDJE.

Jedan od najtraženijih igrača Europe trenutačno je Dani Olmo, koji je na Euru briljirao u dresu Španjolske i podijelio nagradu za najboljeg strijelca.

Olmov menadžer Andy Bara u ponedjeljak je za Sportske novosti izjavio da "nema velikog kluba koji ne bi želio dovesti Olma".

- Transfer zavisi od mnogo stvari. Njegova klauzula od 60 milijuna eura ima rok trajanja do 20. srpnja, dakle još nekoliko dana. Ali Leipzig neće praviti probleme. No naravno, možda će nakon 20. srpnja tražiti 70 ili 80 milijuna eura za Danija. Tek se sad zahuktava tržište, vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana što će se dogoditi - rekao je Bara.

image

Andy Bara i Dani Olmo s trofejom europskog prvaka

PRIVATNI ALBUM

Bivši igrač Dinama o potencijalnom je transferu sam ovih dana progovorio u razgovoru za El Larguero.

- Klubovi koji me žele dovesti znaju što im je činiti. Budu li ponude stizale nakon 20. srpnja (tada istječe klauzula od 60 milijuna eura, op. a.), morat će se malo boriti.

Istaknuo je, međutim, da ima ugovor s RB Leipzigom te da trenutačno ne razmišlja o tome što će se dogoditi.

- Ljudi kojima vjerujem već znaju moje mišljenje i što želim raditi. To je sve što je važno. Imamo jako dobar odnos s trenerom i sportskim menadžmentom. Neće biti problema.

7.00 Dobro jutro, dragi čitatelji.

Najveći nogometni događaj ove godine završio je trijumfom Španjolske, finalisti Eura otišli su na kratak i zasluženi godišnji odmor prije nego se priključe svojim klubovima, a situacija na nogometnom tržištu idućih će se tjedana zahuktati.

Zanimljivo je i među hrvatskim klubovima, koji svakodnevno rade na dovođenju pojačanja, a najaktivniji je ponovno Dinamo koji bi već danas mogao potvrditi peti ovoljetni transfer, a to je 27-godišnji belgijski stoper Samy Mmaee koji stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Ferencvárosom.

Događanja na nogometnom tržištu pratit ćemo ovdje uživo tijekom cijelog dana.

Linker
25. kolovoz 2024 21:15