NOGOMETNI MERCATO

UŽIVO: Sjajni napadač napušta HNL? Niko Kovač krenuo po Vatrenog, Arsenal na korak do novog pojačanja

Sve najvažnije vijesti vezane uz nogometne transfere pratimo uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2023. 23:54
23:25

Arsenal je sve bliže potpisu Jurriena Timbera (22). Fabrizio Romano javlja kako bi posao mogao biti sklopljen idućeg tjedna, odnosno nakon što Topnici dogovore uvjete plaćanja s Ajaxom oko braniča, nakon čega bi uslijedio i liječnički pregled. Timber prema Transfermarktu vrijedi 42 milijuna eura, primarno je stoper, a ima i 15 nastupa za Nizozemsku.

23:08

Jorge Jesus novi je trener Al-Hilala. Portugalski stručnjak stiže na klupu nakon što saudijski klub nije uspio u naumu da angažira Josea Mourinha ili Massimiliana Allegrija. Jesus je Al-Hilal već vodio prije pet godina, a tijekom trenerske karijere vodio je Benficu, Sporting, Flamengo i Fenerbahče, a u Turskoj je upravo imao i posljednji angažman prije dolaska u Saudijsku Arabiju.

22:31

Marcel Sabitzer vraća se u Bayern nakon posudbe u Manchester Unitedu, međutim bavarski velikan spreman ga je pustiti. Erik ten Hag, trener Crvenih vragova, bio je zadovoljan prezentacijama austrijskog veznjaka, ali izvjesno je kako bi on mogao razmotriti i druge opcije na tržištu.

22:28

Portugalac Jota uskoro bi se mogao pridružiti N'Golu Kantéu i Karimu Benzemi u Al-Ittihadu. Igrač Celtica već je dogovorio osobne uvjete sa saudijskim klubom, a sada se moraju dogovoriti svi uvjeti između dva kluba. U škotski klub stigao je prije dvije godine iz Benfice, a u 83 nastupa postigao je 28 pogodaka uz 26 asistencija. Transfermarkt ga procjenjuje na 13 milijuna eura.

22:22

Leon Dajaku novo je pojačanje Hajduka. Bivši igrač Bayerna pridružio se Splićanima na pripremama u Sloveniji, a već je odradio i 45 minuta utakmice te pet treninga s novim suigračima. Razgovarali smo s novim pojačanjem splitskog kluba, a on nam je otkrio zašto je izabrao baš Hajduk.

Intervju pročitajte ovdje.

21:12

Fabrizio Romano potvrdio je "usmeni" dogovor Intera i Al-Nassra.

Dakle, Marcelo Brozović na korak je do potpisa za azijski klub.

Više o tome pročitajte OVDJE.

20:25

Ono što smo doznali prije mjesec dana, sada je i službeno: Igor Jovićević više nije trener Šahtara. Hrvatski strateg s klupe ukrajinskog velikana odlazi nakon što je osvojio tamošnje prvenstvo. Klub je vodio od srpnja prošle godine, a prije toga dvije godine vodio je i Dnjipro, te imao kratku epizodu na klupi seniorske momčadi zagrebačkog Dinama.

19:21

Mladi veznjak Hajduka iz klase 2003, dakle, 20-godišnji Ivan Krolo, ponovno će na posudbu. Nakon što je prošle sezone igrao za Šibenik, nova destinacija nekadašnjeg kapetana juniora Bijelih je Radomlje.

Koliko će ostati na posudbi stvar je dogovora Hajduka s njegovim slovenskim partner-klubom. Krolo nije krenuo na pripreme s Bijelima, već je ostao u Splitu rješavati svoj status.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

18:54

New York City F. C. poslao je službenu ponudu za talentiranog hrvatskog napadača Matiju Frigana. Amerikanci javljaju da je posao pred finalizacijom i da je ostalo još samo dogovoriti pitanje odštete HNK Rijeci.

U tom bi slučaju kratkih rukava ostao zagrebački Dinamo koji već mjesecima nastoji 'omekšati' Damira Miškovića i angažirati mladog Vatrenog.

Više o Dinamu i 'slučaju Frigan' pročitajte OVDJE.

18:30

Njemački Bild objavio je da hrvatski trener Dinko Jeličić više neće voditi Cristiana Ronalda u Al-Nassru. Zamijenit će ga portugalski stručnjak, a više o tome pročitajte OVDJE.

17:32

Osijek je predstavio treće pojačanje ovoga ljeta. Na Pampas je stigao 22-godišnji Oleksandr Drambajev, koji stiže na jednogodišnju posudbu iz Šahtara. Ukrajinac je prošlu sezonu odradio na posudbi u belgijskom Zulte Waregemu.

Više pročitajte ovdje.

17:02

David Puclin potpisao je za kineskog prvoligaša Nantong Zhiyun. Defenzivni veznjak u netom završenoj sezoni skupio je 21 nastup za Varaždin u HNL-u i postigao jedan pogodak.

16:45

Luka Romero potvrdio je da napušta Lazio, s navijačima se oprostio, a kao slobodan igrač potpisat će za Milan. Četverogodišnji ugovor do lipnja 2027. je već dogovoren, javlja Fabrizio Romano. Romero je 18-godišnji krilni napadač koji prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura. Za Lazio je upisao 21 nastup i pritom postigao jedan pogodak.

15:54

Timothy Weah službeno je postao igrač Juventusa. Reprezentativac SAD-a stigao je iz Lillea u transferu vrijednom 12 milijuna eura.

Timothyjev otac je nitko drugi nego bivši napadač Milana, George Weah, sada predsjednik Liberije, gdje je njegova nogometna karijera započela 80-ih.

S Lilleom je osvojio prvenstvo Francuske u sezoni 2020./21., a sljedeće godine i francuski Superkup.
Timothy je svestran igrač, sposoban pridonositi ​​i obrambenoj i napadačkoj igri, što ga čini modernim polivalentnim bočnim braničem.

15:47

Lovro Majer je na izlaznim vratima Rennesa. To je objavio ugledni L‘Equipe pozivajući se na izvore iz kluba koji su rekli da su hrvatski reprezentativac ima otvorena vrata za odlazak iz kluba ukoliko stigne dobra ponuda, a više pročitajte OVDJE

14:40

Trakavica oko odlaska Dominika Livakovića iz Dinama se nastavlja. Najbolji hrvatski vratar bi ovog ljeta želio napustiti Zagreb i okušati se u nekoj novoj ligi, a zainteresiranih klubova ne nedostaje. Najčešće se Livakovića spominje u kontekstu odlaska u Španjolsku, Tursku i Italiju, a izgleda kako su klubovi iz tih zemalja poslali službene ponude u Maksimir. Ponuda Fiorentine od 6 milijuna eura je premala, sada se čeka da se vidi koliko su ponudili Villarreal i Fenerbahče.

13:59

Ne može Gorica bez Nizozemaca, pa je nakon odlaska Joeyja Suka klub doveo 26-godišnjeg Svena Blummela. Radi se o igraču koji je prošao kadetske i juniorske uzraste kao igrač slavnog PSV-a iz Eindhovena, a više pročitajte OVDJE.

13:51

Nakon što je potvrđen transfer Rubena Loftus-Cheeka iz Chelseaja u Milan, Rossoneri nastavljaju raditi na pojačavanju momčadi i to dovođenjem još jednog igrača iz Engleske. Adama Traoré postao je slobodan igrač po isteku ugovora s Wolvesima, a osim Rossonera, Španjolca bi rado vidio i José Mourinho u Romi. Kako Gianluca Di Marzio doznaje, Traoré preferira Milan zbog nastupanja u Ligi prvaka iduće sezone.

12:59

Prvi dan srpnja označio je istek ugovora za brojne dokazane igrače. Od danas se cijela jedna momčad može dovesti besplatno.

Više pročitajte ovdje.

image

Slobodni igrači

SPORTSKE NOVOSTI

12:49

FIFA je naredila Cardiff Cityju da plati drugu i treću ratu Nantesu za transfer preminulog Emiliana Sale. Argentinac je poginuo u avionskoj nesreći koja se dogodila iznad Francuske u siječnju 2019. godine kad je putovao u Veliku Britaniju kako bi kompletirao transfer u redove tadašnjeg prvoligaša. Velšani su prošle godine izgubili žalbu na odluku FIFA-e da plate prvu ratu novčane naknade za transfer, a sada će morati platiti i preostale dvije rate transfera u vrijednosti 17 milijuna eura.

11:51

Iz vrlo pouzdanih izvora saznajemo da je Takuro Kaneko (25), nogometaš Sappora koji igra na desnoj strani vezne linije ili na desnom krilu, pred dolaskom u Dinamo. Ugovor s japanskim klubom mu traje do kraja siječnja 2025. godine, a cijena na Transfermarktu mu iznosi milijun eura.

Opširnije pročitajte ovdje.

image
Naoki Morita/aflo/profimedia

11:33

Ono o čemu se pisalo ovih dana sada je postalo službeno: Inter je na službenim stranicama predstavio novo pojačanje, Marcusa Thurama. Nakon četiri sezone u dresu Borussije Mönchengladbach, sin bivšeg francuskog reprezentativca Liliana dolazi kao slobodan igrač po isteku ugovora s njemačkim bundesligašem.

10:14

Lokomotiva je nastavila s dovođenjem novih igrača za sljedeću sezonu. Na Kajzericu je stigao Marin Leovac koji je proteklu sezonu proveo u Osijeku. Opširnije pročitajte OVDJE.

09:49

Turbulentnu sezonu završili su osvajanjem Europske lige, a sada Sevilli prijeti slom. Naime, zbog velikih dugova cijela je momča stavljena na transfer listu, a postoje šanse da među njima bude i naš Ivan Rakitić.

Više pročitajte OVDJE.

image
Mutsu Kawamori/aflo/profimedia

09:44

Slaven Belupo nastavlja osvježavati momčad uoči početka nove sezone. U klub se nakon tri godine vratio 27-godišnji stoper Vinko Međimorec, koji je potpisao dvogodišnji ugovor i danas će se priključiti momčadi na pripremama, više detalja donosimo OVDJE.

08:58

César Azpilicueta prelazi u madridski Atlético. To je objavio talijanski novinar Fabrizio Romano pozivajući se na izvore bliske klubu. Iako ima važeći ugovor s Chelseajem do sljedećeg ljeta, Azpilicueta bi u Madrid trebao prijeći bez odštete jer mu klub sa Stamford Bridgea ne želi raditi probleme s obzirom na dugi staž u klubu. Ovaj 33-godišnjak bi s Atleticom trebao potpisati dvogodišnji ugovor.

08:55

Nije igrački, ali je trenerski transfer. Turski klub Adana Demirspor je objavio kako je njihov novi trener legendarni nizozemski nogometaš Patrick Kluivert. Iako se on od 2008. bavi trenerskim poslom, ovo će mu biti prvi samostalni klupski angažman. Do sada je bio asistent u AZ-u, Brisbane Roaru i NEC-u, ali i nizozemskoj te kamerunskoj reprezentaciji, vodio je mlade momčadi Ajaxa i Twentea, bio izbornik Curacaa, a u Demirsporu će se okušati i u samostalnoj ulozi.

08:52

Chelsea je doveo novo pojačanje. Na Stamford Bridge je iz Villarreala stigao 22-godišnji napadač Nicolas Jackson. Londonski klub je za senegalskog reprezentativca potrošio 37 milijuna eura, a ovaj transfer je upao na listu deset najskupljih koji su se dogodili u dosadašnjem dijelu ljetnog prijelaznog roka.

image

Deset najskupljih transfera ljeta 2023.

SPORTSKE NOVOSTI

08:01

David De Gea potpisat će novi ugovor s Manchester Unitedom, objavio je britanski iNews. Fabrizio Romano otkriva kako klub još nije ni poslao službenu ponudu za Interovog vratara Andrea Onanu, unatoč glasinama da je Kamerunac označen kao jedan od prioriteta u ovom prijelaznom roku.

Isti izvor tvrdi kako su Crveni vragovi većinu novca potrošili na transfer Masona Mounta iz Chelseaja (otprilike 70 milijuna eura), zbog čega možda neće imati dovoljno za Onanu, koji bi trebao biti plaćen 50-ak milijuna eura.

Španjolskom vrataru sinoć je istekao ugovor i očekuje se da će uskoro produžiti suradnju, ako je za vjerovati iNewsu.

07:22

Dobro jutro!

Ušli smo u srpanj, što znači da je od jutros službeno otvoren prijelazni rok u Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Portugalu, Ukrajini, Litvi i Irskoj. U Ligama petice će transferi trajati do 1. rujna, kada se zatvara ljetni prijelazni rok.

Danas očekujte nove detalje u trakavici oko Marcela Brozovića, a dok ne stignu informacije o statusu njegovog transfera u Al-Nassr, podsjećamo na veliki posao koji je sinoć odradio Liverpool.

Novi član "redsa" postat će mađarski veznjak Dominik Szoboslai, koji stiže iz Leipziga za 70 milijuna eura. Za igrača čija je odštetna klauzula istjecala u ponoć bio je zainteresiran i Newcastle, ali Liverpool se pokazao bržim.

image
Michael Weber Imagepower/imago Sportfotodienst/profimedia

Linker
21. svibanj 2024 22:55