AFP, SN ILUSTRACIJA
PRIJELAZNI ROK

UŽIVO: Legendarni Nijemac karijeru nastavlja u MLS-u, mladi hajdukovac potpisao za Lokose

Transfere hrvatskih i europskih klubova pratimo uživo iz minute u minutu
Piše: SNObjavljeno: 17. srpanj 2024. 21:24

21.24 Crnogorac Stefan Savić bi nakon devet godina mogao napustiti Atlético Madrid. Kako javljaju španjolski mediji, turski Trabzonspor je za njegove usluge ponudio tri milijuna eura.

20.38 Legendarni Marco Reus je ove sezone odigrao posljednje minute za Borussiju Dortmund. Kako javlja Fabrizio Romano, svoju karijeru će nastaviti u SAD-u, odnosno u LA Galaxyju.

20.15 Juventus je dogovorio sve uvjete za prelazak Davida Juana Cabala u svoje redove. Mladi Kolumbijac će za deset milijuna eura postati novi igrač Bianconera.

19.26 Aston Villa će u svoje redove za 50-ak milijuna funti dovesti veznjaka Evertona Amadoua Onanu. Time će srušiti klupski rekord za najveću odštetu u povijesti.

18.25 Još jedan član 'zlatne' Hajdukove generacije koja je igrala finale juniorske Lige prvaka napustio je Poljud.

Karijeru će nastaviti u hrvatskom trećeligašu.

Više pročitajte OVDJE.

18.08 Aktualni osvajač Bundeslige Bayer Leverkusen doveo je novo pojačanje. U njihove redove će za 20-ak milijuna eura prijeći lijevo krilo Rennesa Martin Terrier.

17.00 Pierre-Emerick Aubameyang napustio je Marseille te bi karijeru trebao nastaviti u saudijskom Al Qadsiahu.

Aubameyang je najavio odlazak putem društvenih mreža nakon što je prošle sezone bio prvi strijelac Marseille s ukupno 30 postignutih pogodaka u svim natjecanjima. U Ligue 1 je postigao 17 golova tijekom 34 nastupa te je bio četvrti strijelac francuskog prvenstva.

16.20 Fenerbahçe ima novu napadačku opciju - u turski klub stiže Allan Saint-Maximin, svojevremeno jedan od najboljih driblera Premier lige u dresu Newcastlea. Krilni napadač stiže iz saudijskog Al-Ahlija, radi se o jednogodišnjoj posudbi s od osam milijuna eura, a dobra vijest za Turke je da će mu pustinjaci pokriti cijelu plaću. Francuz je drugi treća je pridošlica u ofenzivu Fenera ovog ljeta. Ranije su doveli Aydina i Cenka Tosuna.

image

Allan Saint-Maximin u dresu Newcastlea prošle godine

TOYIN OSHODI Dppi Via Afp

16.07 Ništa od velikog transfera Dinama!

Marin Šotiček ima novi klub, na pomolu je prelazak u Basel, a više pročitajte OVDJE.

15.58 Pierre Emerick-Aubameyang odbio je produžiti ugovor s Marseilleom i krenut će putem Saudijske Arabije. Gabonac je dogovorio dvogodišnji ugovor s Al-Qadisiyahom, novim prvoligašem Arabije. Marseille napušta nakon samo jedne sezone, a postigao je 30 golova u 51 odigranoj utakmici

15.36 Kako javlja talijanski insider Lorenzo Lepore, igrač Hajduka Ivan Krolo bi trebao postati novi igrač Lokomotive. Krolo je prošlu sezonu proveo na posudbi u slovenskom Radomlju, a čini se da na Poljudu ne računaju na njega. Za seniorsku momčad Hajduka skupio je svega šest nastupa, a vrijednost prema Transfermarktu mu je 150 tisuća eura.

15.25 Iako se ne radi o transferu, i dalje je velika vijest za nogometno tržište. Luka Modrić je službeno potpisao ugovor s Real Madridom te ostaje član Kraljevskog kluba. Više o tome pročitajte OVDJE

15.19 Jedan od osvajača Europskog prvenstva sa Španjolskom ima novi klub. Riječ je o Alvaru Morati koji će za 13 milijuna eura pojačati redove Milana. Na Europskom prvenstvu je igrao u svih sedam utakmica, a jedini pogodak zabio je Hrvatskoj u 3:0 pobjedi Španjolske.

14.19 Odgovor Dinamu s Poljuda mogao bi stići vrlo brzo, jer Hajduk do sljedećeg tjedna i početka europske sezone želi zaključiti poslove koji su u završnoj fazi.

Pojačanje koje se na Poljudu očekuje već do prve službene utakmice, protiv Torshavna 25. srpnja na Poljudu, trebao bi biti Šahtarov Brazilac Newerton (19).

image
AXEL HEIMKEN Afp

Darijo Srna ga je, koliko doznajemo, spreman posuditi Hajduku i to uz jako povoljne uvjete, a i Brazilca zanima sezona u Splitu.

Opširnije pročitajte OVDJE.

14.15 Dinamo je objavio četvrto ovoljetno pojačanje. Višegodišnji ugovor s maksimirskim klubom potpisao je marokanski stoper Samy Mmaee, koji stiže kao slobodan igrač nakon što je prošle sezone igrao u dresu Ferencvárosa.

- On je ogromno pojačanje, mislim da ga možemo usporediti s Théophileom u trenutku kad je stigao u naš klub - rekao je Dinamov sportski direktor Marko Marić.

Opširnije pročitajte OVDJE.

image

Sammy Mmaee

DINAMO/SCREENSHOT

13.40 Mladi španjolski reprezentativac Iker Bravo karijeru će nastaviti u Udineseu, piše Fabrizio Romano.

Izdanak čuvene La Masije s 15 godina prešao je u Bayer iz Leverkusena, a proteklu sezonu proveo je na posudbi u mladoj momčadi Reala.

Točna cifra transfera nije poznata, ali će Nijemci zadržati pravo na 50 posto od idućeg transfera.

13.30 Olympique Marseille sve je dogovorio s Manchester Unitedom, Mason Greenwood stiže u Francusku na liječnički i potpis ugovora!

Englezi će dobiti fiksnih 26 milijuna eura, dodatnih 5 kroz razne bonuse, a imat će 50 posto od budućeg transfera.

Spomenimo da Marseille napušta Pierre Emerick Aubameyang koji će karijeru nastaviti u saudijskom Al Qadsiahu, u kojem će igrati s Nachom.

12.29 Iz Italije upravo stižu vijesti o velikom preokretu u slučaju Marina Pongračića. Hrvatski reprezentativac odbio je Rennes i na pragu je potpisa za Fiorentinu u transferu teškom 14 milijuna eura.

Trebao bi potpisati do ljeta 2029. godine za plaću od 2,1 milijuna eura po sezoni.

Više pročitajte OVDJE.

12.09 Mundo Deportivo objavio je da je Nico Williams, ponajbolji igrač Eura u Njemačkoj, izabrao Barcelonu za svoju sljedeću destinaciju.

Igrač Athletica ima ponude iz Premier lige, konkretnije iz Arsenala i Chelseaja, ali želi ostati u Španjolskoj. Pitanje je samo hoće li Barcelona financijski moći ispratiti zahtjeve 22-godišnjeg igrača i Athletica.

"Laporta prvo mora pronaći novac", piše Mundo Deportivo.

image
INA FASSBENDER Afp

U Unitedu nisu bez razloga odlučili "odriješiti kesu". Nijedan tinejdžer u Europi nije imao ovakvu statistiku, barem kad je riječ o najjačim ligama.

11.30 Insajder David Ornstein ekskluzivno izvještava da Leny Yoro slijeće iz Lillea u Manchester na liječničke preglede! Ovaj 18-godišnji stoper proteklih je tjedana bio želja Real Madrida, ali na kraju će očito potpisati za United. Crveni vragovi platit će ga 62 milijuna eura, no još uvijek se dogovaraju posljednji detalji.

10.44 Mario Brkljača, novi sportski direktor Šibenika, radi punom parom. Kako doznajemo, na Šubićevcu su kao prioritet postavili dovođenje dvojice bočnih igrača - jedan od te dvojice traži modalitet raskida suradnje sa svojim klubom, dok se drugi još “lomi”.

Tehnicira se imenima Ivana Tomečaka, Danijela Štefulja, ali i Petra Bočkaja, pa do mladog Šimuna Hrgovića, koji je, čini se, prekobrojan na Poljudu.

Opširnije pročitajte OVDJE.

Manchester City uskoro će kompletirati prvi ljetni transfer! Krilni napadač Savio trebao bi potpisati za Građane i biti predstavljen već danas, prenose vodeći insajderi i engleski mediji. Piše se da je Savio sve dogovorio s Englezima, koje je "osvojio" još prošle sezone kao igrač Girone (posuđen iz Troyesa). Za španjolsku senzaciju postigao je 11 golova i dodao 10 asistencija. Savio ima ugovor s Troyesom do 2027. godine, ostaje nam za vidjeti slijedi li otkup ili određeni vid posudbe 20-godišnjeg brazilskog reprezentativca.

9.47 Bayern, Barcelona, Manchester City... Dani Olmo ne silazi s radara najvećih klubova Europe, a prema najnovijim informacijama, javila se još jedna opcija iz Španjolske. Više pročitajte OVDJE.

8.33 Prema informacijama The Athletica, Mason Greenwood dogovorio je uvjete s Marseilleom te bi, nakon liječničkog pregleda, trebao postati novi igrač francuskog kluba. Prošlu je sezonu odradio u Getafeu na posudbi iz Manchester Uniteda, a u Španjolskoj je zabio ukupno 10 pogodaka uz šest asistencija.

8.00 Kako prenosi Nicolò Schira, Fiorentina je Marinu Pongračiću ponudila petogodišnji ugovor s godišnjom plaćom od 2,1 milijuna eura, čime želi srušiti dogovor između Lillea i Rennesa oko transfera, a stoper hrvatske reprezentacije u narednim bi satima trebao donijeti konačnu odluku gdje će nastaviti karijeru.

7.55 Kaishu Sano, Japanac koji je prije dva tjedna potpisao za Mainz, uhićen je zbog seksualnog napada, prenose japanski mediji. Igrač s četiri nastupa za japansu reprezentaciju početkom mjeseca otvorio je poglavlje u njemačkom klubu, u koji je došao iz Kashima Antlersa za 2,5 milijuna eura.

7.10 Lecce traži zamjenu za Marina Pongračića. Stoper Vatrenih na odlasku je iz talijanskog kluba, a potencijalna zamjena pronađena je u Philu Neumannu, prenosi Nicolò Schira. Radi se o stoperu Hannovera, 192 centimetra visokom braniču, koji je prije devet dana proslavio 27. rođendan, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 2,5 milijuna eura.

7.05 Saznajemo da je Dinamova napadačka meta - Kevin Carlos (23)! Radi se o napadaču švicarskog Yverdona, dečku rođenom u Španjolskoj, ali osim španjolskog ima još i nigerijsko državljanstvo.

Više o interesu Modrih pročitajte OVDJE.

image
FABRICE DE GASPERIS/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

7.00 Dobro jutro, dragi čitatelji.

Premda jučer nije objavljen neki mega-transfer, svakako je bilo spektakularno na Santiago Bernabeuu gdje je službeno predstavljen novi igrač Real Madrida Kylian Mbappe, a spomenimo i da je Gareth Southgate napustio kormilo engleske reprezentacije nakon poraza u finalu Eura.

Događanja na nogometnom tržištu pratit ćemo ovdje uživo tijekom cijelog dana.

Linker
17. srpanj 2024 21:24