AFP, CROPIX
OLIMPIJSKE IGRE

Padaju novi rekordi! Zna se kad igra Donna, sudac ‘uzeo‘ broncu Hrvatskoj, Veočić i Fantele u igri za medalju

Iza nas je još jedan dan Olimpijskih igara u Parizu, nažalost Hrvatska je ostala na jednoj osvojenoj medalji
Piše: SNObjavljeno: 30. srpanj 2024. 23:49

23.46 Za mene je ova medalja zlatna, kaže čovjek koji je Hrvatskoj osigurao prvo odličje u Parizu. Još njegovih izjava možete pročitati OVDJE.

23.25 Za "nagradu" Tricolori će u četvrtfinalu igrati protiv možda i najtežeg suparnika Argentine, dok se u ostalim susretima četvrtfinala sastaju Maroko - SAD, Japan - Španjolska, te Egipat i Paragvaj.

Više pročitajte OVDJE.

23.22 Još nije došao trenutak da legendarni britanski tenisač Andy Murray odigra svoj posljednji meč u profesionalnoj karijeri, on i Daniel Evans prošli su dalje na olimpijskom turniru parova u Parizu.

U drugom kolu turnira Murray i Evans su bili sasvim blizu poraza protiv belgijske kombinacije Sandera Gillea i Jorana Vliegena, ali su pobijedili 6-3, 6-7(8), 11-9.

Mogli su Britanci slaviti u dva seta, ali su se doveli u situaciju da igraju odlučujući tie-break trećeg seta u kojem su gubili 7-9. Spasili su obje meč-lopte, točnije, dobili su četiri poena u nizu i plasirali se među osam najboljih.

Murray je u velikoj karijeri osvojio, između ostaloga, i dva pojedinačna olimpijska zlata, 2012. u Londonu te 2016. godine u Rio de Janeiru. Ovog lipnja je obavio operaciju otklanjanja ciste iz kralješnice zbog čega nije igrao pojedinačni dio Wimbledona, a odustao je i od pojedinačnog nastupa na Igrama. Ujedno je najavio da će Olimpijske igre u Parizu biti njegova završna epizoda velike karijere u kojoj je bio prvi igrač na svijetu te trostruki osvajač Grand Slam turnira. Dva puta je slavio u Wimbledonu (2013. i 2016.) i jednom na US Openu (2012.).

U četvrtfinalu će Murray i Evans igrati protiv pobjednika dvoboja u kojem se sastaju Amerikanci Fritz i Paul protiv Nizozemaca Haasea i Rojera. (Hina)

image
MARTIN BERNETTI Afp

23.16 Njemačka je osigurala četvrtfinale pobjedom nad Brazilom od 86:73. U petak će s Francuskom igrati za prvo mjesto u skupini, dok će Brazil u petak kontra Japana tražiti treće mjesto s kojim može ostati u igri za četvrtfinale.

Opširnije pročitajte OVDJE.

22.40 Australska plivačica Australka Kaylee McKeown i Irac Daniel Wiffen osvojili su zlatne olimpijske medalje isplivavši nove olimpijske rekorde na 100 leđno i na 800 slobodno.

McKeown je slavila na 100 leđno s novim olimpijskim rekordom 57.33 obranivši zlato iz Tokija gdje je također rušila olimpijski rekord. Prije tri godine je plivala 14 stotinki sporije.

Australka se sada može pohvaliti s četiri zlatne olimpijske medalje, a mogla bi dodati još jednu na 200 leđno gdje će braniti zlato.

Srebro je osvojila svjetska rekorderka Amerikanka Regan Smith sa 57.66, dok je broncu osvojila njezina sunarodnjakinja Katherine Berkoff s rezultatom 57.98.

Olimpijski rekord je postavio i Irac Daniel Wiffen slavivši na 800 metara s rezultatom 7:38.19. Dosadašnji olimpijski rekord držao je Ukrajinac Mihajlo Romančuk koji je u Tokiju isplivao vrijeme 7:41.28.

Za 23-godišnjeg mladića iz Leedsa ovo je najveći uspjeh u karijeri nakon što je na svjetskom prvenstvu u Dohi ove godine osvojio dva zlata na 800 i 1.500 metara.

Wiffen je Sjeverni Irac a ovom pobjedom postao je prvi olimpijac iz Sjeverne Irske koji je osvojio olimpijsko zlato za Irsku. Ujedno, Wiffen je Irskoj donio prvo plivačku zlato nakon Michelle Smith 1996.

Amerikanac Bobby Finke, dvostruki olimpijski pobjednik na 800 i 1500 metara u glavnom gradu Japana, pao je za jednu stepenicu na pobjedničkom postolju izgubivši u posljednjim metrima od Irca. Finke je na koncu plivao 7:38.75, dok je brončani bio Talijan Gregorio Paltrinieri sa 7:39.38.

U posljednjoj disciplini današnjeg programa, finalu štafeta 4x200 zlato su osvojili Britanci (James Guy, Tom Dean, Matthew Richardas, Duncan Scott) s rezultatom 6:59.43, ispred SAD (7:00.78) i Australaca (7:01.98). (Hina)

22.15 Šteta, šteta, šteta... Plakao je Giovanni Cernogoraz u mix zoni olimpijskog kompleksa nakon ispadanja u kvalifikacijama trapa. Te suze su najmanje što je mogao učiniti u svom jadu koji ga je snašao. To su jako stresni trenuci, trenuci za koje radiš četiri godine, za koje se pripremaš, na kojima baziraš puno toga. Ali streljaštvo je poseban sport. I u drugima se događaju preokreti, ali u streljaštvu samo jedna mala obična pogreška dovoljna je za očaj. Giovanni je to iskusio u utorak, Petar Gorša u ponedjeljak, a onu drugu stranu osjetio je Miran Maričić koji je ponio broncu.

Više pročitajte OVDJE.

21.56 Talijanska ženska reprezentacija u maču osvojila je zlatnu ekipnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Talijanke Rossella Fiamingo, Giulia Rizzi, Alberta Santuccio i Mara Navarri su u sjajnom finalu nakon produžetaka pobijedila Francusku (Coraline Vitalis, Auriane Mallo-Breton, Marie-Florence Candassamy, Alexandra Louis-Marie) sa 30-29.

Nakon velike borbe koja je trajala skor sat vremena presudio je "sudden death" produžetak u koje je Italija stigla do zlata.

U susretu za broncu Poljska je pobijedila Kinu sa 32-31.

Prije tri godine u Tokiju slavile su Estonke ispred Južne Koreje i Italije.

21.36 Ragbijašice Novog Zelanda osvojile su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu čime su obranile naslov pobjednica od prije tri godine u Tokiju.

Tada su Novozelanđanke bile bolje od Francuskinja u finalu, a ovaj put su s 19-12 nadigrale Kanadu, najugodnije iznenađenje turnira. U finalnom meču su Kanađanke stalno prijetile, ali ipak nisu uspjele kreirati novo iznenađenje. Na prošlim Igrama Kanađanke su zauzele tek deveto mjesto.

Ove su dvije ekipe na OI-a u Parizu igrale zajedno u skupini A i tada je Novi Zeland slavio s uvjerljivih 33-7.

Još je napetija bila utakmica za brončanu medalju u kojoj su Amerikanke na kraju bile bolje od Australije s 14-12. (Hina)

Čelni ljudi Igara u Parizu odgodili su muški olimpijski triatlon s utorka na srijedu zbog povišene razine zagađenosti u rijeci Seini. Tako će se muške i ženske utrke održati istog dana, ako se uvjeti poprave.

Francuzi pak neshvatljivo nisu napravili rezervni plan za plivački dio triatlona, ​objasnivši da ne postoji drugo prikladno mjesto, neko koje se nalazi blizu prometnice na kojoj bi se triatlonci utrkivali biciklom. Opširnije pročitajte OVDJE.

21.03 Gimnastičarke Sjedinjenih Američkih Država očekivano su dominirale i osvojile zlatnu medalju u ekipnom dijelu natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predvođene sa Simone Biles Amerikanke su vodile od samog početka natjecanja te su na kraju ostvarile skoro šest bodova prednosti pred prvom pratnjom Italijom.

Po četvrti put su Amerikanke osvojile zlatnu olimpijsku medalju u ekipnom dijelu gimnastičkog natjecanja, a osim Biles su veliki obol dale Sunisa Lee, Jordan Chiles, Jade Carey i Hezly Rivera.

Nastavljena je time žetva olimpijskih medalja za 27-godišnju Simone Biles. Osvojila je tako osmu medalju na Igrama, sada ima pet zlatnih odličja, jedno srebro i dvije bronce. Postala je ujedno prva američka gimnastičarka s osam olimpijskih medalja, sedam ih ima Shannon Miller.

Velika se borba vodila iz leđa Amerikanki, a na kraju su srebrne bile odlične i ujednačene Talijanke koje su osvojile prvu olimpijsku medalju za svoju zemlju nakon daleke 1928. godine. Zaslužile su je D'Amato, Andreoli, Esposito, Villa i Iorio.

Nijanse su odlučivale u borbi za broncu koju su na kraju osvojile Brazilke (164.497) ispred Britanki (164.263). Ključna je u toj borbi bila fantastična izvedba Rebece Andrade na preskoku. Tek su šeste na kraju bile Kineskinje. (Hina)

20.35 Stigao je raspored sutrašnjih mečeva na Olimpijskom turniru. Prvi će na Centranom terenu od 19.00 sati igrati Rafael Nadal i Carlos Alcaraz protiv američkih tenisača Austina Krajiceka i Rajeeva Rama. Nakon njih na redu je Donna Vekić, koja će protiv Marte Kostjuk tražiti plasman u polufinale.

Španjolski teniski velemajstori Carlos Alcaraz i Rafael Nadal izborili su plasman u četvrtfinale turnira parova na Olimpijskim igrama u Parizu. Više pročitajte OVDJE

Suci su tu da sude, a ja sam samo mali pijun, tko mene što pita, kazala je nakon šokantnog poraza u borbi za broncu na OI Katarina Krišto. Prve reakcije sjajne hrvatske judašice kojoj je u zadnjim sekundama izmakla bronca pričitajte OVDJE.

Brojka dana: 27 od ukupno 73 hrvatska sportaša nastupali su u utorak na Olimpijskim igrama

19.24 Sasvim blizu šokantnog poraza bili su košarkaši Francuske, domaćini Olimpijskih igara, ali su ipak uspjeli pobijediti Japan u drugom kolu skupine B nakon produžetka 94-90 (32-25, 17-19, 20-20, 15-20; 10-6). Opširnije pročitajte OVDJE.

image
SAMEER AL-DOUMY Afp

19.15

Nakon Egipta i Španjolske, plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira nogometaša izborili su Maroko i Argentina.

Uoči posljednjeg kola sve četiri ekipe iz skupine B su imale po tri boda, a na koncu su slavili Marokanci i Argentinci.

Maroko je porazio Irak sa 3-0, dok je Argentina bila bolja od Ukrajine sa 2-0.

Maroko i Argentina su natjecanje u skupini okončali sa po šest bodova, no Maroko je osvojio prvo mjesto zbog pobjede u međusobnom susretu u prvom kolu.

Maroko je u susretu u Nici poveo u 19. minuti golom Amira Richardsona, na 2-0 je povisio Soufiane Rahimi u 28. minuti, a konačnih 3-0 postavio je Abde Ezzalzouli u 36. minuti.

"Gauči" su protiv Ukrajinaca slavili sa 2-0 u susretu igranom u Lyonu.

Thiado Almada je u 47. minuti zabio za 1-0, da bi u sudačkoj nadoknadi Claudio Echeverri razriješio sve dvojbe.

Maroko u četvrtfinalu čeka drugoplasirana ekipa iz skupine A, a dok će Argentina igrati protiv najbolje ekipe iz te skupine.

Uoči zadnjeg kola Francuska ima 6 bodova, SAD i Novi Zeland po tri, a na dnu je Gvineja bez bodova.

18.59 Nevjerojatnu završnicu regularnog dijela imala je košarkaška utakmica Japana i Francuske. Domaćini su bili na rubu poraza, u zadnju minutu ušli su s četiri poena zaostatka, no tada se ukazao Matthew Strazel, i pogodio tricu uz faul, te onda iz slobodnog bacanja poravano rezultat na 84:84 i osigurao produžetke. Utakmica je u tijeku...

18.45 Japanac Takanori Nagase obranio je naslov olimpijskog pobjednika u džudu u kategoriji do 81 kg, dok je Slovenka Andreja Leški iznenađujuće slavila u kategoriji do 63 kg na OI u Parizu.

Sjajni Japanac Nagase je u finalu pobijedio trostrukog uzastopnog svjetskog prvaka Gruzijca Tatu Grigalašvilija ipponom. Nagase je tako obranio olimpijsko zlato iz Tokija kada je u finalu porazio Mongolca Saeida Mollaeia. Brončane medalje osvojili su Koreanac Lee Joonhwan i Tađikistanac Somon Makhmadbekov.

Makhmadbekov je osvojio prvu olimpijsku medalju za Tadžikistana u bilo kojem sportu od 2016., prvu olimpijsku medalju u judu od 2008. i petu olimpijsku medalju za naciju ikada. U ženskoj konkurenciji slavila je Slovenka Andreja Leški koja je u finalu kategorije do 63 kg porazila Meksikanku Priscu Awiti Alcaraz. Slovenki je trebalo samo minutu i 40 sekundi za dva waza-arija, što znači ippon i slavlje. Za 27-godišnju Slovenku to je najveći uspjeh u karijeri nakon što je osvojila dva srebra na svjetskim prvenstvima (2021, 2023).

Brončane medalje osvojile su Francuskinja Clarisse Agbegnenou i kosovska džudašica Laura Fazliu koja je u borbi za treće mjesto pobijedila hrvatsku reprezentativku Katarinu Krišto.

18.34 Marta Kostjuk (WTA 19) bit će suparnica Donni Vekić u četvrtfinalu olimpijskog teniskog turnira. Opširnije pročitajte OVDJE.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Odlični odbojkaški reprezentativci Slovenije ostvarili su drugu pobjedu u skupini A na Olimpijskim igrama te su time izborili prolaz u četvrtfinale.

Nakon premijerne pobjede 3-1 protiv Kanade u drugom su nastupu Slovenci dominirali protiv Srbije i slavili s 3-0 (25-21, 25-19, 25-19).

U skupini B je Italija ostvarila novu pobjedu. Nakon 3-1 protiv Brazila na startu turnira ovaj put su talijanski odbojkaši još jednostavnije, s 3-0 (25-15, 25-16, 25-20) nadigrali Egipat. Italija je došla nadomak plasmana u četvrtfinale. Poljska i Brazil će meč drugog kola ove skupine odigrati tijekom srijede.

Drugu pobjedu ostvarile su i SAD-e, s teških 3-2 (25-21, 25-17, 17-25, 20-25, 15-11) su Amerikanci bili bolji od Njemačke koja nakon dva nastupa ima pobjedu i poraz. U toj skupini C dvoboj drugog kola će Argentina i Japan odigrati u srijedu. (Hina)

18.22

Hrvatski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela, napredovali su nakon devet plovova u klasi 49er na olimpijskom regatnom polju u blizini Marseillea i sada su 12. u konkurenciji 20 posada, dok je u jedrenju na dasci Palma Čargo na izvrsnom desetom mjestu.

Ispred Marseille je konačno, nakon dva dana vrlo slabog vjetra, zapuhao vjetar jačine do 15 čvorova, a zadarska braća su popravili plasman za dva mjesta i vrlo su blizu ulaska u plov za odličja, u koji će desetorica najboljih. Šime i Mihovil su u sedmom plovu bili izvrsni drugi, a potom u preostale dvije utrke 15. i osmi.
Kad se svakoj posadi odbije po jedan najlošiji rezultat, braća Fantela su sa 72 negativna boda na 12. poziciji. Deseto mjesto, koje nosi plov za odličja, a na kojem su zasad Nizozemci, bježi i samo četiri negativna boda.

Novozelanđani Isaac McHardie i William McKenzie su izgubili vodstvo i sada su treći s 50 negativnih bodova, a vode Španjolci Diego Botin i Florian Tritell (35) ispred Iraca Roberta Dixona i Seana Waddilovea (46).

Čitava flota odjedrit će 12 plovova nakon kojih će 10 najboljih posada izboriti nastup u plovu za odličja, gdje će se dodjeljivati dvostruki bodovi.

Fantele su na prošlim Igrama u Tokiju ušli u medal race i osvojili osmo mjesto. Zadnja tri kvalifikacijska plova na programu su u srijedu.

Palma Čargo, prva hrvatska windsurferka na Olimpijskim igrama, imala je odličan dan. Splićanka je nakon pet održanih plovova i 57 negativnih bodova na desetoj poziciji, što joj garantira četvrtfinale. Palma je počela senzacionalno, s trećim i četvrtim ulaskom u cilj, danas je imala i osmo mjesto, ali i 13. i 15.
U windsurfu vodi Emma Wilson s 8 negativnih bodova, a prvo mjesto donosi izravno finale i najmanje srebrno odličje. Druga i treća idu u polufinale, a djevojke od četvrtog do desetog mjesta bore se u četvrtfinalu.

18.10 Katarina Krišto je imala broncu. Najprije je sudac dosudio wazari za Krišto, no ubrzo ga je poništio i dodijelio joj treću opomenu, te tako 'oteo medalju'.

Više pročitajte OVDJE.

image

Katarina Krišto

LUIS ROBAYO Afp

17.50

U finalu olimpijskog turnira u Parizu igrat će ragbijašice Kanade i Novog Zelanda, dok će se za brončano odličje boriti Amerikanke i Australke.

Kanada je u polufinalu nadigrala Australiju 21-12, dok je Novi Zeland bio bolji od Sjedinjenih Američkih Država 24-12. Ranije tijekom turnira ekipe koje su se plasirale u finale su bile smještene u istu, skupinu A. U tom susretu su Novozelanđanke bile iznimno uvjerljive te su slavile 33-7.

Finalna utakmica na rasporedu je u utorak od 19.45 sati.

Ranije tijekom olimpijskih igara francuski ragbijaši su osvojili zlatnu medalju pobijedivši u finalu Fidži 28-7.

17.43

U susretu 3. kola C skupine olimpijskog turnira nogometaša, Egipat je u Bordeauxu pobijedio Španjolsku sa 2-1 osvojivši prvo mjesto u skupini i plasman u četvrtfinale.

Dalje idu i Španjolci kao drugoplasirani.

Više pročitajte OVDJE.

17.40 Njemački tenisač Alexander Zverev, branitelj naslova pobjednika s posljednjih Igara u Tokiju, prošao je na aktualnim OI u Parizu i drugu prepreku.

Uz manje probleme u drugom setu Zverev je u drugom kolu nadigrao Čeha Tomasa Machača sa 6-3, 7-5. Idući suparnik Zvereva bit će Australac Alexei Popyrin koji je u reprizi finala ATP turnira u Umagu iz 2023. godine svladao Švicarca Stana Wawrinku sa 6-4, 7-5.

Ovogodišnji umaški finalist Talijan Lorenzo Musetti je nadigrao Argentinca Mariana Navonea sa 7-6(2), 6-3, dok je samo jedan gem u drugom kolu ispustio Kanađanin Felix Auger Aliassime koji je sa 6-0, 6-1 pobijedio Nijemca Marterera.

U osmini finala turnira tenisačica ispala je Talijanka Jasmine Paolini, nedavna finalistica Roland Garrosa i Wimbledona. Sa 7-5, 3-6, 7-5 pobijedila ju je Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova, inače 67. tenisačica na svijetu.

image

Alexander Zverev

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Olimpijski turnir tenisača, 2. kolo:

Taylor Fritz (SAD/7) - Jack Draper (VB) 6-7(3), 6-3, 6-2

Lorenzo Musetti (Ita/11) - Mariano Navone (Arg) 7-6(2), 6-3

Alexander Zverev (Njem/3) - Tomas Machač (Češ) 6-3, 7-5

Felix Auger Aliassime (Kan/13) - Maximilian Marterer (Njem) 6-0, 6-1

Alexei Popyrin (Aus) - Stan Wawrinka (Švi) 6-4, 7-5

Tommy Paul (SAD/9) - Jakub Menšik (Češ) 6-3, 6-1

Corentin Moutet (Fra) - Jan-Lennard Struff (Njem) predaja Struffa

Tenisačice, osmina finala:

Donna Vekić (Hrv/13) - Coco Gauff (SAD/2) 7-6(7), 6-2

Angelique Kerber (Njem) - Leylah Fernandez (Kan/16) 6-4, 6-3

Qinwen Zheng (Kin/6) - Emma Navarro (SAD/11) 6-7(7), 7-6(4), 6-1

Danielle Collins (SAD/8) - Camila Osorio (Kol) 6-0, 4-6, 6-3

Anna Karolina Schmiedlova (Svk) - Jasmine Paolini (Ita/4) 7-5, 3-6, 7-5

17.30

Britanski strijelac Nathan Hales novi je olimpijski pobjednik u trapu, a u finalu je sa 48 pogođenih meta postavio i novi olimpijski rekord u finalnom gađanju.

Srebrnu medalju je osvojio Kinez Qi Ying sa 44 pogotka, dok je bronačno odličje pripalo Gvatemalcu Jeanu Pierreu Brolu Cardenasu koji je u finalno nadmetanje ušao kroz raspucavanje, u kojem je sudjelovao i hrvatski strijelac Giovanni Cernogoraz, ali je osvojio sedmo mjesto i ostao prvi ispod crte u redoslijedu za plasman u finale.

Za 28-godišnjeg Nathana Halesa ovo je prvo olimpijsko odličje, a za OI u Parizu kvalificirao se osvajanjem srebrnog odličja na Svjetskom prvenstvu 2022. u Osijeku gdje je u momčadskom natjecanju osvojio zlato. Hales je vlasnik i svjetskog rekorda u finalu sa 49 pogodaka, što je ostvario prošle godine na natjecanju Svjetskog kupa u talijanskom Lonatu.

17.25 Košarkaši Kanade osigurali su plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira nakon pobjede protiv Australije (93:83). RJ Barrett s 24 koša te Dillon Brooks i Shai Gilgeous-Alexander sa po 16 poena izdvojili su se učinkom dok Australcima 19 poena Josha Giddeya nije puno pomoglo. Grci su, pak, nakon poraza od Španjolaca (84:77) zakucani za dno skupine bez osvojenog boda nakon dva odigrana kola. Santi Aldama je ubacio 19 koševa uz 12 skokova uz još tri blokade, a priključio mu se Sergio Llull koji je uz 13 poena dodao i sedam asistencija. S druge strane, ni odlična utakmica Giannisa Antetokounmpa koji je ubacio 27 poena uz 11 skokova nije bila od velike pomoći Grcima. Nakon dva kola u skupini A Kanađani imaju omjer 2:0, a po jednu pobjedu i poraz upisali su Australci i Španjolci. Na dnu skupine je Grčka s dva poraza. U zadnjem kolu će se sastati Kanada - Španjolska i Grčka - Australija.

17.21 Šime i Mihovil Fantela imali su sjajan 7. plov te su u cilj ušli kao drugi. Napravili su i veliki skok u ukupnom poretku u kojem sada drže deseto mjesto, a u današnji su dan ušli kao 14. Možemo reći da su ponovno u igri za medalje, jer čeka ih još pet plovova, prije finalnog.

17.15 Hrvatska judašica Katarina Krišto nije uspjela ući u finale Olimpijskih igara u Parizu.

U polufinalu kategorije do 63 kilograma izgubila je od Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz ipponom.

Borba za treće mjesto je na rasporedu već danas, a Krišto će se boriti protiv Kosovarke Laure Fazliu.

Više o borbi s Meksikankom pročitajte OVDJE.

17.05

"Neću sjediti ovdje i govoriti da je jedan poen utjecao na konačni rezultat, jer sam već bila na strani gubitnika prije nego što se taj poen dogodio", jasno je poručila Coco Gauff nakon poraza od Donne Vekić.

Ipak najbolja američka tenisačica teško je primila poraz, odnosno jednu odluku suca u kritičnim trenucima meča.

Što je sve o tome imala za reći pročitajte OVDJE.

17.00

Kineski mješoviti par Sun Yingsha i Wang Chuqin osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pobijedivši u finalu sjevernokorejsku kombinaciju, Kim Kum Yong - Ri Jong Sik, sa 4-2 (11-6, 7-11, 11-8, 11-5, 7-11, 11-8).

U dvoboju za bronačno odličje južnokorejski par Shin Yubin i Lim Jonghoon, sa 4-0 (5, 7, 7, 12) su nadigrali Doo Hoi Kem i Wong Chun Tinga iz Hong Konga.

Ovo je prvo zlato za kinesku reprezentaciju na stolnoteniskom turniru i jedino koje im je izmaklo na posljednjim Igrama u Tokiju 2021.

Tako je 23-godišnja Sun Yingsha je došla do svog drugog olimpijskog zlata i treće medalje, nakon što je prije tri godine bila u pobjedničkoj kineskoj ekipi i doživjela poraz u finalu pojedinačne konkurencije od sunarodnjakinje Chen Meng.

Za 24-godišnjeg Wanga Chuqina ovo je debitantski olimpijski nastup, a priliku za osvajanje odličja će imati još u momčadskoj i pojedinačnoj konkurenciji.

16.46 Polufinalni susret Katarine Krišto i Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz pratiti ćemo iz minute u minutu. Tekstualni prijenos te borbe možete pratiti OVDJE.

16.39 Hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela imali su sjajan 7. plov te su u cilj ušli kao drugi. Nažalost, 8. plov nije bio tako dobar, završili su 15. U ukupnom poretku Fantele su na 12. mjestu.

16.37

Hrvatski predstavnik u BMX natjecanju slobodnim načinom, 28-godišnji Varaždinac Marin Ranteš, nije uspio izboriti nastup u finalu u svom debiju na Olimpijskim igrama u Parizu, a kvalifikacije je završio na 11. mjestu u konkurenciji 12 natjecatelja.

U finale su se plasirala devetorica najboljih prema prosječnoj ocjeni dvije vožnje, a Ranteša je na putu prema borbi za odličja zaustavio pad u drugoj vožnji.

Za svoj prvi nastup hrvatski biciklist je dobio ocjenu 85,19 bodova i zauzimao deveto mjesto. Nažalost, već početkom drugog nastupa dogodio mu se pad, čime je Ranteš ostao bez izgleda za plasman u finale. Do kraja nastupa je bio bez pogreške, ali je dobio najnižu ocjenu od svih 12 natjecatelja (67,40) što mu je prosjek smanjilo na 76,29 bodova.

Jedini je iza Ranteša ostao Južnoafrikanac Vincent Leygonie (75,85).

Za plasman u finale bilo je potrebno imati prosjek od 84,94 boda, koliko je imao Latvijac Ernests Zebolds.

Najbolji je u kvalifikacijama bio Britanac Kieran Reilly s prosjekom 91,21 bodova, jedini koji je uspio za oba nastupa sakupiti više od 90 bodova.

- Sigurno je ovo jedna od moje top tri pobjede u karijeri, nju na zemlji... Ako ne i najveća pobjeda u karijeri - rekla je Donna nakon fantastične pobjede protiv Coco Gauff. Ostale izjave pročitajte OVDJE.

16.30 Šime i Mihovil Fantela imali su sjajan 7. plov te su u cilj ušli kao drugi. Napravili su i veliki skok u ukupnom poretku u kojem sada drže deseto mjesto, a u današnji su dan ušli kao 14. Možemo reći da su ponovno u igri za medalje, jer čeka ih još pet plovova, prije finalnog.

16.28 Pad Marina Ranteša! Nastavio je vožnju do kraja, ali neće to vjerojatno biti dovoljno za finale...

16.11 Šesti rezultat prve vožnje za Marina Ranteša. Dobio je ocjenu 85.19, trenutno je na mjestu koje vodi u finale. Dodajmo kako u finale ide najboljih devet, a prije konačnog rangiranja biciklisti će odvoziti po još jednu vožnju.

16.10 Gotova je vožnja, čekamo ocjenu...

16.08 Kreće prvi olimpijski nastup Marina Ranteša!

16.07 Marin Ranteš je sljedeći na redu, uskoro će započeti vožnja hrvatskog biciklista.

16.05

Donna Vekić i Mate Pavić odustali su od nastupa u konkurenciji mješovitih parova na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon što je najbolja hrvatska tenisačica u utorak svladala drugu igračicu svijeta Amerikanku Coco Gauff i plasirala se u četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji.

Vekić je u teškim uvjetima, po velikoj vrućini, na terenu provela dva sata, a trebala je ponovno na teren i u konkurenciji mješovitih parova.

Kako 28-godišnja Osječanka ne bi ugrozila svoje zdravlje i pokušala u što boljem stanju dočekati četvrtfinalni meč u pojedinačnoj konkurenciji protiv pobjednice dvoboja Grkinje Marije Sakkari i Ukrajinke Marte Kostjuk, u vodstvu naše reprezentacije su odlučili da je za Donnu bolje odustati od nastupa u mješovitim parovima, u kojima vrlo rijetko nastupa.

Iz Međunarodne teniske federacije su objavili da će umjesto Vekić i Pavić zaigrati brazilska kombinacija Luisa Stefani - Thiago Seyboth Wild, a njihovi suparnici u prvom kolu su kineski predstavnici Zheng Qinwen i Zhang Zhizhen.

Zanimljivo, to nije bilo jedino današnje odustajanje. Od nastupa u pojedinačnoj konkurenciji odustao je Nijemac Jan-Lennard Struff koji je u 2. kolu trebao igrati protiv Francuza Corentina Mouteta. Struff je sinoć u paru s Dominikom Koepferom pobijedio hrvatske osvajače olimpijskog zlata u Tokiju, Nikolu Mektića i Matu Pavića, a još uvijek nije odustao od nastupa u toj konkurenciji. (h)

16.00 Prva natjecateljska skupina od šest vozača je gotova. Slijedi skupina u kojoj je Marin Ranteš koji nastupa treći po redu.

15.55 Zanimljivo je i na košarkaškom turniru. O današnjim utakmicama pročitajte OVDJE.

15.45 Marin Ranteš je u drugoj natjecateljskoj skupini pa još neko vrijeme neće nastupiti.

15.40

Hrvatski veslač Damir Martin jako je zadovoljan današnjim plasmanom u polufinale samca na Olimpijskim igrama u Parizu i načinom na koji je odveslao.

"Zadovoljan sam jako rezultatom, sama priprema utrke je bila odlična. Poradio sam na tehničkim detaljima koje sam dogovorio sa Srećkom, to mi je bilo u fokusu cijelo vrijeme, zaveslaj je bio tečniji, nije bilo problema s disanjem, sve je bilo puno lakše i tečnije", rekao je nakon utrke Martin.

Više pročitajte OVDJE.

15.33 Srbija je danas doživjela jedan od najtežih poraza u povijesti vaterpolske reprezentacije kada ih je uvjerljivo svladala Australija. Pljušte reakcije tamošnjih medija, a najzanimljivije pročitajte OVDJE.

15.27 Dok čekate nastup Marina Ranteša, OVDJE možete pročitati izjavu Giovannija Ceronogorza koji je bio neutješan nakon što je ostao bez finala.

15.21 Donna Vekić vjerojatno će otkazati mješovite parove s Matom Pavićem, doznaje naš izvjestitelj u Parizu. Odluka još nije definitivna, ali više o tome znat ćemo uskoro.

15.16 Šime i Mihovil Fantela imali su sjajan 7. plov te su u cilj ušli kao drugi. Napravili su i veliki skok u ukupnom poretku u kojem sada drže deseto mjesto, a u današnji su dan ušli kao 14. Možemo reći da su ponovno u igri za medalje, jer čeka ih još pet plovova, prije finalnog.

15.10 Ranije danas su hrvatski vaterpolisti poraženi od Italije. OVDJE pročitajte što je Ivica Tucak imao za reći nakon poraza.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

15.06 Uskoro će krenuti kvalifikacije u BMX-u krenuti hrvatski predstavnik Marin Ranteš. Ranteš je prvi Hrvat koji će u ovoj disciplini nastupiti na Olimpijskim igrama. Najboljih devet biciklista izborit će finale.

14.50 Gabrijel Veočić je upisao pobjedu u debiju na Olimpijskim igrama. Što je "Kobra iz Slavonskog Broda" imala za reći nakon borbe pročitajte OVDJE.

14.34 Nažalost Giovanni Cernogoraz je ostao bez finala. 11. hitac je bio koban za Hrvata koji je ipak posustao. Finale su preko raspucavnaja tako izborili Jean Pierre Brol Cardenas i Derrick Scott Mein.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

14.31 Devet hitaca kasnije i dalje nemamo odluku o dva putnika u finale. Tri preostala natjecatelja jednostavno ne griješe.

14.30 Sada je promašio Kinez Haicheng Yu. Još samo jedan natjecatelj mora promašiti kako bi Giovanni Cernogoraz izborio finale.

14.28 Nakon šest hitaca, četiri natjecatelja i dalje ne griješe. Napetost se može rezati nožem.

14.26 Sada je promašio i Australac Mitchell. Još dva natjecatelja moraju promašiti i Cernogoraz ima mjesto u finalu.

14.25 Nakon tri hitca pet natjecatelja, uključujići Giovannija nije promašilo. Marokanac Driss Haffari nije bio precizan u trećoj seriji te se sada preostalih pet natjecatelja bori za dva mjesta u finalu.

14.19 Krenulo je raspucavanje u trapu. Cernogoraz se s još pet natjecatelja bori za dva mjesta u finalu.

14.10 Donna je uspjela doći do velike pobjede protiv Coco Gauff. Ušla je u četvrtfinale teniskog turnira te je na pragu borbe za medalju. Više o sjajnom meču hrvatske tenisačice pročitajte OVDJE.

14.02 Trenutno se na meču Donne Vekić odvija prava drama te su kod druge tenisačice svijeta potekle suze. Više o tome pročitajte OVDJE.

13.32 Jana Pavalić nije uspjela izboriti plasman o polufinale. Više o utrci najmlađe hrvatske olimpijke pročitajte OVDJE.

13.26 Krišto je saznala svoju protivnicu u polufinalu. Tamo će se boriti protiv Meksikanke Prisce Awiti Alcaraz. Ta borba je osma na rasporedu, a program kreće od 16 sati.

13.25 Hrvatska vaterpolo reprezentacija nije odigrala dobru utakmicu protiv Italije. Talijani su rutinski došli do pobjede, a više o tom susretu pročitajte OVDJE.

13.23 Giovanni Cernogoraz će za mjesto u finalu raspucavati s još pet natjecatelja.

13.19 Sjajna Donna Vekić je preokretom uzela prvi set protiv Coco Gauff. Više o tome pročitajte OVDJE.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

13.07 Krišto sada čeka protivnicu u polufinalu, a ta borba je na rasporedu nešto kasnije. Eventualni poraz u toj borbi nosi borbu za broncu s nekom iz repesaža. Ukratko, Katarina je sada na jednu pobjedu od medalje. Više o borbi pročitajte OVDJE.

13.05 BRAVO KATARINA! Katarina je izvela ippon i prošla u polufinale.

image
JACK GUEZ Afp

13.03 Kao i u prethodnoj borbi, o pobjednici će odlučivati zlatni bod. Sretno Katarina!

13.01 Nakon dvije minute borbe, rezultat je i dalje 0:0.

12.59 Krišto trenutno izlazi na strunjaču, borba bi trebala uskoro početi.

12.50 Giovanni je zadržao mirnu ruku i pogodio svih 25 meta. Time je izjednačen s (za sada) još tri natjecatelja s kojima će ići u raspucavanje za finale.

12.47 Posljednja borba prije Katarine Krišto je završila. Borba između Hrvatice i Korejke Jisu Kim počinje uskoro.

12.46 Novih pet meta, novih pet pogodaka. Cernogoraz mora odraditi još "samo" pet meta bez greške i ulazi u raspucavanje za finale.

12.42 Nastavlja Cernogoraz bez greške. Ostalo mu je još deset meta koje mora riješiti bez greške ukoliko želi u raspucavanje za finale.

12.40 Više o sjajnoj borbi Gabrijela Veočića pročitajte OVDJE.

12.37 Drugih pet meta Cernogoraz je također odradio bez greške. Trenutno je na deset od deset.

12.35 Veliku bitku s Talijanima vode Hrvatski vaterpolisti. Tu utakmicu detaljnije možete pratiti OVDJE.

12.33 Svoj meč je započela i Donna Vekić koja se protiv druge nositeljice Coco Gauff bori za ulazak u četvrtfinale. Više o tom meču čitajte OVDJE.

12.32 Prvih pet meta Cernogoraz je odradio bez greške, ako želi u raspucavanje za prolazak u finale mora nastaviti s tim tempom.

12.29 U posljednju seriju krenuo je i Giovanni Cernogoraz. Hrvat mora pogoditi svih 25 meta i nadati se da će netko od natjecatelja ispred njega kiksati.

12.23 Gabrijel Veočić je u četvrtfinalu! Odlukom sudaca 5-0 prošao je Jordanca koji se pokazao kao neugodan protivnik, ali Veočić je zasluženo dobio. Sada je kao i Krišto u četvrtfinalu te na korak od medalje. Tamo će se boriti protiv boksača s Dominikanske Republike Cristiana Javiera Pinalesa.

image
ALEKSANDAR DJOROVIC/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Aleksandar Djorovic/imago Sportfotodienst/profimedia

12.22 Treću rundu je dobio Jordanac, ali bi na temelju svega prikazanog Veočić trebao dobiti borbu. Čeka se proglašenje pobjednika.

12.18 Nakon druge runde dojam se dodatno popravio. Veočić puno bolje izgleda u ringu te za sada ide prema pobjedi i prolasku u četvrtfinale. Ukoliko ne dođe do nečeg nepredviđenog u posljednje tri minute, Veočić će biti pobjednik.

12.15 Gotova je prva runda. Teško je procijeniti tko je bio bolji u prve tri minute, ali dojam je da je runda ipak otišla na stranu Veočića. Za prolazak u iduće kolo Gabrijel će još morati podignuti razinu.

12.12 Krenula je borba. Sretno Gabrijel!

12.10 Završila je borba uoči Gabrijela Veočića te bi hrvatski boksač svake minute trebao krenuti u svoj meč protiv Jordanca Husseina Iashaisha

12.03 Dok smo pratili natjecanja hrvatskih sportaša, u vaterpolskom turniru se dogodila apsolutna senzacija. Reprezentacija Australije u vaterpolu je razbila Srbiju. Više o tome pročitajte OVDJE.

11.56 Nakon tri minute Katarina Krišto je uspjela doći do boda i izbaciti favoriziranu Japanku. Japanka je u Tokiju osvojila srebro u ekipnom natjecanju te je sada bila jedan od konkurenata za medalju. No, Katarina je odradila odličnu borbu i nadvisila Takaichi Miku za plasman u četvrtfinale. Svaka čast Katarina!

image
JACK GUEZ Afp

11.50 Nakon isteka vremena rezultat borbe je 0:0. O prolazu u četvrtfinale će odlučivati zlatni bod.

11.45 Kreće Katarinina borba osmine finala. Japanka je "na papiru" favorit, ali Krišto sigurno nije bez šansi. Sretno Katarina!

11.43 U međuvremenu je Gaćina izgubio i četvrti set te je ispao. Tajvan Lin je jednostavno bio prejak. Uskoro će svoju borbu osmine finala započeti i Katarina Krišto.

11.42 Miljenić je završio na posljednjem mjestu svoje kvalifikacijske skupine te za njega neće biti ništa od polufinala.

11.35 Uskoro će Nikola Miljenić skočiti u vodu te započeti kvalifikacijsku utrku na 100 metara slobodno. Najbržih 16 plivača iz deset kvalifikacijskih skupina osigurat će prolazak u polufinale.

11.30 Ponovno je Gaćina izgubio set u kojem je bilo jako napeto. Još je jednom rezultat bio 11:9, a Lin je bolje odigrao ključne poene.

image
JUNG YEON-JE Afp

11.21 Još tri su borbe ostali do povratka Katarine Krišto na tatami. Ne prestaje bogati dan hrvatskih sportaša u Parizu.

11.20 Gaćina je izgubio i drugi set. Rezultat je bio 11:9 u korist Tajvanca.

11.17 Nije to bila najbolja utrka braće Lončarić koji su uoči početka imali zdravstvenih problema. Završili su uvjerljivo posljednji i nisu izborili plasman u finale.

11.09 Andrej Gaćina nije dobro započeo meč. Prvi set je izgubio 11:4.

11.07 Slijedi polufinalna utrka dvojca na pariće u kojem će se natjecati braća Lončarić.

11.03 Uskoro kreće dvoboj drugog kola stolnoteniskog turnira između Andreja Gaćine i Yun-Ju Lina. Tajvanac je peti nositelj i jedan od deset najboljih igrača svijeta te je pred Gaćinom jako težak zadatak.

10.58 Jučer je na natjecanju u surfanju nastala jedna od najboljih fotografija u povijesti olimpijskih igara. Kako izgleda pogledajte OVDJE.

10.48 Nakon jučerašnjeg finala mačevanja između Talijana Filippa Macchija i Hongkonžanina Cheunga Ka Longa se vuku kontroverze. Talijani nisu zadovoljni odlukom sudaca, a više o tome pročitajte OVDJE.

image
FRANCK FIFE Afp

10.36 Martin je utrku završio na drugom mjestu i tako sigurno osigurao nastup u polufinalu. Čestitke Martinu na plasmanu u polufinale. Prvi je bio Nizozemac Simon van Dorp. Više pročitajte OVDJE.

image
BERTRAND GUAY Afp

10.31 Srbija je osvojila prvo zlato na Olimpijskim igrama. U finalu timskog natjecanja zračnog pištolja su rođeni Splićanin Damir Mikec i Zorana Arunović bili bolji od turskih predstavnika i donijeli Srbiji zlato.

image

Zorana Arunovic i Damir Mikec

TAUSEEF MUSTAFA Afp

10.30 Krenula je četvrtfinalna utrka Damira Martina. Najbolja tri iz skupine od šest veslača osigurat će prolazak u polufinale.

10.29 Posljednju seriju Cernogoraz je odradio savršeno. 24/25 je vrlo dobar rezultat, ali za ući u finale Olimpijskih igara Giovanni će gotovo sigurno u zadnjoj seriji morati ići 25/25.

10.25 Cernogoraz je nakon 15 savršenih hitaca u idućih pet upisao prvi promašaj. Ovime si je znatno umanjio šanse za finale te će do kraja morati biti savršen kako bi imao ikakve šanse za biti među najboljih šest.

10.23 Ne staje bogati dan za hrvatske sportaše. Selimo se na veslanje gdje bi uskoro četvrtfinalni nastup u samcu trebao započeti Damir Martin.

10.20 Krišto je napravila uspješan ippon i tako osigurala prolazak dalje. Drugo kolo je na rasporedu nešto iza 12 sati kada se bori protiv Japanke Takaichi. Čestitke Katarina!

Više pročitajte OVDJE

image
JACK GUEZ Afp

10.19 U međuvremenu Cernogoraz i dalje ne promašuje. Sada je na 15 od 15.

10.18 Katarina Krišto je zaradila prvi bod u borbi i dvije minute prije kraja vodi 1:0.

10.16 Krenula je borba Katarine i Nadije Matchiko Guimendego iz Centralne Afričke Republike. Sretno Katarina!

10.15 Završila je borba prije Katarine Krišto te bi hrvatska predstavnica svake sekunde trebala započeti sa svojom borbom. Pobjednica je bila Takaichi Miku koja će biti potencijalna protivnica Krišto u slučaju da Hrvatica prođe dalje.

10.11 Cernogoraz je i dalje savršen. Deset odrađenih meta, deset pogodaka.

10.10 Uskoro svoje natjecanje započinje i Katarina Krišto. Samo je jedna borba ostala prije naše judašice.

10.05 Giovanni je dobro krenuo u drugi kvalifikacijski dan. Prvih pet hitaca je odradio bez greške i pogodio svih pet.

10.01 Krenula je skupina u kojoj se nalazi Giovanni Cernogoraz. Sretno Giovanni!

10.00 Završila je prva skupina od šest natjecatelja. Za istaknuti je da je Kinez Yu Haicheng, koji je nakon prvog dana bio izjednačen s Giovannijem Ceronogorzem, pogodio svih 25 meta.

9.45 U bogatom danu za hrvatske olimpijce u Parizu nastupa i Gabrijel Veočić koji će prvi put u karijeru ući u ring na Olimpijskim igrama. Njegov protivnik bit će Hussein Iashaish, a više o tom dvoboju pročitajte OVDJE.

9.35 Sada su krenuli i muškarci, no ne i skupina u kojoj se nalazi naš natjecatelj. Za to ćemo morati još malo pričekati.

9.30 Iako je drugi kvalifikacijski dan trebao krenuti oko 9 ujutro, ipak će krenuti nešto kasnije. Prvo su na rasporedu kvalifikacije žena, dok tek onda slijede muškarci.

9.15 Danas će svoj nastup u kvalifikacijama na 100 metara slobodno odraditi najmlađa hrvatska olimpijka Jana Pavalić. Njene dojmove uoči debija na Olimpijskim igrama možete pročitati OVDJE.

9.10 Egipatska mačevalica Nada Hafez imala je dvostruki razlog za slavlje nakon što je u ponedjeljak ostvarila svoju prvu pobjedu na Olimpijskim igrama u disciplini sablja za žene, a onda otkrila da je to učinila dok je bila u sedmom mjesecu trudnoće.

Hafez, koja se natječe na svojim trećim Olimpijskim igrama, pobijedila je 10. mačevalicu svijeta Amerikanku Elizabeth Tartakovsky 15-13 prije nego što je izgubila 15-7 od Jeon Hayoung iz Južne Koreje u osmini finala u Grand Palaisu.
Kasnije je Hafez rekla da je ponosna ne samo na svoj nastup, već i na to što se natjecala trudna.
"Ono što vam se čini kao dva sportaša na podiju, zapravo su bila tri! Bila sam to ja, moj protivnik i moja beba koja će tek doći na svijet", napisala je Hafez na Instagramu.

"Pišem ovu objavu kako bih rekla da ponos ispunjava moje biće jer sam osigurala svoje mjesto u osmini finala ... ove specifične Olimpijske igre bile su drugačije. Tri puta olimpijka, ali ovaj put noseći jednu malu olimpijku!"
Hafez, koja se prethodno natjecala na Igrama 2016. i 2021., rekla je da je otkrila vijest kako bi "bacila svjetlo na snagu i upornost svih Egipćanki".
"Vrtuljak trudnoće je sam po sebi težak, ali boriti se da se održi ravnoteža između života i sporta nije ništa manje naporno, koliko god se isplatilo", dodala je ova 26-godišnja egipatska sportašica. (Hina)

9.00 Uskoro kreće drugi dan kvalifikacija u trapu. Giovanni Cernogoraz nakon prvog dana drži treće mjesto koje dijeli s još sedam natjecatelja. Prvog je dana pogodio 73 od 75 meta, a danas će gađati još 50 meta u pohodu na finale u koje prolazi najboljih šest strijelaca. Sretno Giovanni!

8.12 Jučer je Miran Maričić osvojio prvu medalju za Hrvatsku na ovim Olimpijskim igrama. Razgovor s brončanim olimpijcem koji je za Sportske novosti podijelio prve dojmove pročitajte OVDJE.

7.50 Današnji triatlon trebao je početi u 8 sati, ali je otkazan zbog rijeke Sene što su nova ispitivanja kvalitete vode u rijeci Seni pokazala da je razina zagađenosti previsoka. Po novom planu triatlon bi se trebao održati u srijedu u ženskoj pa u muškoj konkurenciji. Odgode su moguće sve do petka, a ne bude li se popravila kvaliteta vode organizatori će maknuti plivanje iz natjecanja i održati kao duatlon.

7.30 Niti puna dva dana nakon sraza protiv Crne Gore, slijedi i drugi “plov” Barakuda u Parizu. Suparnik je pak puno jači od prijašnjeg, uz dužno poštovanje, ali ono što ostaje po starom jest obračun sa susjedima. Ovaj put prekojadranskim, Hrvatska - Italija. A kako je taj susret najavio izbornik Ivica Tucak pročitajte OVDJE.

6.00 Dobro vam jutro!

Nakon što je jučer Miran Maričić osvojio broncu u streljaštvu i upisao Hrvatsku na ljestvicu medalja na Olimpijskim igrama u Parizu, pred nama je još jedan izuzetno bogat i uzbudljiv sportski dan.

Naši će predstavnici danas nastupiti u čak deset sportova, a navijat ćemo za njih od jutra (9.00) pa potencijalno sve do večernjih sati, ovisno o ishodu kvalifikacija plivanja.

No idemo redom - evo kompletnog rasporeda.

9.00 •• Streljaštvo

Giovanni Cernogoraz (trap, kvalifikacije, 4. i 5. runda)

10.10 •• Veslanje

Damir Martin (samac, četvrtfinale)

10.12 •• Judo

Katarina Krišto (-63 kg)

11.00 •• Stolni tenis

Andrej Gaćina - Yun-Ju Lin (2. kolo)

11.10 •• Veslanje

Anton i Patrik Lončarić (dvojac na pariće, polufinale)

11.34 •• Plivanje

Nikola Miljenić (100 slobodno, kvalifikacije)

12.00 •• Tenis

Donna Vekić - Coco Gauff (osmina finala)

12.04 •• Boks

Gabrijel Veočić - Hussein Iashaish (osmina finala)

12.05 •• Vaterpolo

Hrvatska - Italija (grupna faza, 2. kolo)

12.13 •• Jedrenje

Palma Čargo (windsurfing, 4 utrke)

12.45 •• Plivanje

Jana Pavalić (100 slobodno, kvalifikacije)

13.25 •• BMX

Marin Ranteš (park, kvalifikacije)

15.30 •• Streljaštvo

Giovanni Cernogoraz (trap, finale*)

16.00 •• Judo

Katarina Krišto (-63 kg, repesaž i završnica*)

16.35 •• Jedrenje

Šime i Mihovil Fantela (49er, 7., 8. i 9. plov)

oko 17.30 •• Tenis

Vekić/Pavić - Zheng/Zheng (mix, 1. kolo)

19.37 •• Plivanje

Nikola Miljenić (100 slobodno, polufinale*)

20.25 •• Plivanje

Jana Pavalić (100 slobodno, polufinale*)

*ako se plasiraju

Linker
16. rujan 2024 18:08